Jump to content

vEnd

Hlavní moderátor
  • Příspěvků

    772
  • Registrován

  • Aktivní

  • Vítězných dnů

    60

vEnd last won the day on 22. Září 2021

vEnd had the most liked content!

Reputace

279 Madd Dog

2 Followers

About vEnd

  • Narozeniny 04/19/1997

Návštěvníci

6518 profile views
  1. @ATomas i @_DIAMOND_ přednesli docela zajímavé myšlenky a osobně si myslím, že si to zaslouží obsáhlejší reakci. První začnu stavem fóra a aktivitou SA:MP, poté se vyjádřím k FiveM. Vím, že je to pro některé strašně nepopulární názor, ale pomalý ústup SA:MP a ztráta komunity, která se mu zde věnovala, jsou nevyhnutelné a hned vám řeknu proč. Lidé, již to tu rozjížděli, a tím nemyslím jen vedení fóra, ale také ostatní, kteří přispívali návody, skripty, pomáhali, trávili tu celé večery na chatu a podobně, se v jistém okamžiku zkrátka přestali té hře věnovat. Vemte si, kolik je to už let, co fórum vzniklo a co se mu dařilo. Ruku na srdce, kolik zde zbylo těch, kteří sem chodili v době největší "slávy" fóra? Hrstka jich tu je, ale kolik z nich se ještě věnuje jazyku Pawn a aktivně něco vyvíjí? Momentálně bych dokázal jmenovat jenom ATomase. Nerad vám to říkám, ale s námi jakožto s vedením je to naprosto stejné – všem nám už je přes 20 a máme i jiné starosti (studium VŠ, práce, vztahy, možná někteří už založili rodinu). Kdybych měl mluvit jen za sebe, přestal jsem se Pawnu (jazyku) aktivně věnovat po dokončení střední školy. Pawnu (fóru) jsem se přestal aktivně věnovat po dokončení bakalářského studia. Můžete to klidně brát jako výmluvu, ale nikdo z nás už mladší nebude a jiných, důležitějších povinností bude jenom přibývat. To je realita. Z předchozího odstavce vyplývá jedno – vedení tohohle fóra zkrátka nejsou ti natěšení puberťáci s tunou času, kteří by rozjeli novou sekci, nebo dokonce zavedli nové směřování fóra na FiveM. Ano, můžeme pro to udělat sekci, můžeme to z naší strany podporovat, jak jen to půjde... Ale to je vše. Většina z nás o FiveM nic neví. My vám můžeme zajistit zázemí tady na fóru, ale jestli se tu FiveM rozjede, nebo ne, to bude na těch natěšených vývojářích s tunou času, kterým by se do toho chtělo; jinými slovy, na nové, aktivní komunitě točící se kolem FiveM. Snad to dostatečně reflektuje to, co jsem chtěl sdělit o SA:MP i FiveM sekci. Chci ještě zdůraznit, že je to můj osobní názor, který nemusí sdílet ostatní členové vedení, ale z dlouhodobého pozorování toho, jak se to vyvíjí, to podle mě celkem odpovídá.
  2. vEnd

    pomoc Router

    Ale ještě předtím mi vysvětli, proč jsi dal tématu prefix návod a ne pomoc.
  3. vEnd

    ostatní Nostalgie Pawno.cz

    Tak staré pecky jako vy asi nemám, ale i tak jsem od roku 2012 nasbíral nějaký shitpost, tak jdeme na to. Tady tehdejší diktátor Gabe Newell aka @Lucifer Morningstar násilně ukončil činnost Hello Kitty Gangu, což jsme mu do dnešního dne neodpustili: Tady jedna nestárnoucí klasika – MC programované pomocí PHP: Městská zeleň jakožto povolání v SA:MP: Marián Kotleba aka @Mivčo shání Else Program: Názor blíže neurčeného kolektivu na chudáka @Om3n: Typická konverzace mezi @Mivčo a @Bloodman: A samozřejmě nemůžu vynechat Všehoscript crossover pánů @Woody a @Scydo: Všechny dotčené aktivní uživatele jsem označil, kdyby někomu vadilo, že se dostal do toho tématu, ale asi bych to stejně nesmazal, ani kdybyste o to požádali.
  4. Jestli vám mohu něco doporučit, tak Boye prostě ignorujte. Čím menší mu budete věnovat pozornost, tím větší je šance, že si najde jinou zábavu. Třeba si půjde vytisknout figurku na svojí 3D tiskárně.
  5. Nemám rád žlutou/oranžovou barvu, i když je to barva pro hlavního moderátora.
  6. Naučil jsem se na zkoušku. Což nutně neznamená, že ji úspěšně zvládnu. :D
  7. Ahoj, dnes jsem uzavřel nábor na nového moderátora a rovnou jej vybral. Sešli se celkem dva kandidáti (tak co, kdo z vás si vsadil, že nebude ani jeden, a prohrál sázku? ), z těch mi jako nejvhodnější vyšel Hip. Takže @Hip se stává novým moderátorem, gratuluji! Druhému kandidátovi děkuji za zájem. Mám tu ještě jedno oznámení – dneškem se ruší role Ověřený uživatel. Ruší se ze dvou důvodů – jednak byla většina ověřených členů již neaktivní a jednak ta role přestala plnit svůj účel. S vedením promyslíme, jaký účel by tato role měla v budoucnu plnit, a podle toho ji buď obnovíme, nebo ne. Všem, co tuto roli zastávali, děkuji za podporu a odvedenou práci.
  8. Za sebe též všem přeji klidné prožití svátků, (letos) klidného Silvestra a v příštím roce méně koronaviru a více života.
  9. Ahoj, jak už ffredyk avizoval v jeho tématu pro plány pro rok 2021, chceme nabrat jednoho aktivního moderátora. Schválně zdůrazňuji slovo aktivního, protože přesně takového hledáme – někoho, kdo sem chodí alespoň jednou za den a je schopen se věnovat každodenní moderaci fóra, což zahrnuje: prevenci spamu a off topicu v tématech, uzamykání témat, kontrolu dodržování pravidel chatu, kontrolu a případné doplňování prefixů témat a kontrolu dodržování ostatních pravidel. Podmínky Přihlásit se může kdokoliv, kdo splňuje následující dvě podmínky: Každodenní aktivita na fóru – tato podmínka musí být splněna bez výjimky, nový moderátor musí na fórum docházet každý den a starat se o pořádek a dodržování pravidel. Dodržování této podmínky budu osobně kontrolovat a pokud se moderátor v tomto ohledu neosvědčí, dostane šanci další kandidát. Neaktivních moderátorů máme dost. Spisovnost a formálnost v psaném projevu – od nového moderátora vyžaduji, aby měl kulturní psaný projev, tedy projev, ve kterém nebudou hrubé pravopisné a gramatické chyby a který nebude v rozporu s dobrým chováním a pravidly fóra (tedy například žádné vulgarity či urážení ostatních uživatelů). Každý samozřejmě tu a tam vynechá čárku ve větě nebo napíše překlep, nicméně člověk má vždy možnost si po sobě svůj text přečíst, než jej zveřejní. Nekladu žádné požadavky na věk ani na zkušenosti s moderováním. Z vlastní zkušenosti vím, že naučit se s nástroji určenými pro moderování nezabere déle než pár dní. Forma žádosti Chcete-li se zúčastnit náboru, napište mi soukromou zprávu, ve které uvedete: jak často na fórum docházíte (jednou za den, dvakrát za den, každých 10 minut apod.), něco o sobě (můžete psát, o čem chcete – vaše záliby, vaše historie tady na fóru, klidně pište o vašem psovi) a zda případně můžete něčím přispět fóru vyjma moderování (psaním návodů, pořádáním akcí apod.). Předtím, než žádost odešlete, ujistěte se prosím, že splňujete obě podmínky uvedené v předchozí sekci. Závěr A to je vše, přátelé. Děkuji za přečtení a těším se na vaše žádosti! Nábor nemá pevně stanovené datum ukončení, jakmile budu mít vybraného vhodného kandidáta, nábor skončí a zbylí kandidáti, kteří se stihli přihlásit, se zařadí do pořadníku – to pro případ, že by se vybraný kandidát neosvědčil.
  10. vEnd

    ostatní HKK! Hello Kitty Klub

    Nikdo tě nenutí se do ní zapojovat. Je to v sekci Všechno možné, kam se holt občas dostanou i tyhle úleťárny. Chtěli jsme si trošku zavzpomínat na to, když tu byla sranda, a řekl bych, že každý rozumný člověk na první pohled pozná, že to myslíme s nadsázkou.
  11. Vidím, že principy zvládáš, super. Vše k checkpointům najdeš tady. Dole jsou dvě sekce - Related functions a Related callback, kde jsou odkazy na všechny další funkce a callbacky, které se týkají checkpointů. Začal bych tím, že se podíváš na ty stránky, projedeš si ukázkové kódy a pak to zkusíš sám. Vždycky se můžeš ozvat tady na fóru, když se na něčem zasekneš.
  12. Říkáš, že jsi ty návody projel, tak tě budu brát za slovo. Já bych ti teď tedy doporučil zkusit si něco jednoduchého, třeba pár příkazů, které jen vypíší zprávu do chatu nebo ti dají zbraně. Pak bych se postupně propracovával ke složitějším věcem – můžeš k těm příkazům přidat oprávnění, která budeš udělovat a odebírat. Takhle se postupně propracuješ k tomu, jak to běžně funguje.
  13. To nevím. U nás na střední se pod základy programování skrývalo C. HTML a CSS bylo součástí předmětu nazvaného Internetové aplikace (společně s PHP a Javascriptem).
  14. Solidní návod pro pokročilé. Není špatné, když lidi budou vědět, jak to funguje. Pokud by někdo chtěl namítnout, že to nelze uplatnit při vývoji skriptů a módů do SA:MP, plete se. Příkladem budiž autoškola, kterou má každý druhý mód – s pomocí bitových operátorů si lze vystačit s jedinou proměnnou na jednoho hráče pro všechny skupiny řidičského oprávnění, jinými slovy jedno pole o velikosti MAX_PLAYERS. Oprávněně palec nahoru (resp. srdíčko, whatever) a jak najdu tu šablonu, tak označení pro ověřené návody.
  15. Jak jsem psal, nedá. V administraci můžeš nastavit různé věci, umístění panelů, položky v horizontálním menu, ale tohle tam není. Muselo by se to ručně přepsat v kódu toho IPB pluginu.
×
×
  • Create New...