Jump to content

Návrat ke kořenům

ffredyk

Recommended Posts

• Majitel

Baf,

Máme nový rok, všichni v něm vítejte :D Místo vymýšlení sáhodlouhých románů (vzhledem k velkému pracovnímu vytížení) o tom co se v roce 24 povedlo či nepovedlo, budu se radši věnovat činnostem aktuálním. Tesknu, ještě s dalšími pár lidmi, po herních klasikách, na kterých jsem počínal svou kariéru gamera. S mojí herní skupinou tradičně každý rok okolo vánoc probouzíme k životu hry jako CoD2, Synergy, CSka a spoustu dalších. A vzhledem k tomu, že u mě nyní vzniká takové menší serveroviště, chci využít jednu/dvě mašiny k zprovoznění herních serverů (nejen) těchto klasik. 

Otázka zní, je tu někdo, kdo by se toho chtěl účastnit? Ještě si pohráváme s nápady a samotným tvarem, cílem je však gameplay. Pokud by se vás tu sešlo víc, nebráním se integraci a záštitou pod Pawno.cz, případně znovuzrození portálu AltGamer (či nějaké variaci). 

Seznam zamýšlených her:
- Call of Duty 2 (případně 4)
- Garry's mod?
- SA:MP
- Factorio
- Minecraft
- FiveM (primárně asi stavba RP serveru, nejspíš i EN oriented)
- CS 1.6 (či Source nebo dvojka)
- Vietcong
- Arma 3 (persistent bitka s pravidelnou zeusovanou mega-opkou vázanou na aktuální battlefield)
- Left 4 Dead 2

Kde se dá, rozjet vlastní tvorbu (SA:MP, Arma 3), kde ne (CoD2, Minecraft) tam nacpat něco, co nás odliší alespoň mírně originálním způsobem. Financovat se to bude z dobrovolného "Premium" na měsíční bázi, který nabídne kosmetiku a prezentaci, ne však žádné herní bonusy. Kde to bude dávat smysl, lze vymyslet "Booster pack" (SA:MP = balíček prachů, pokud nebude herní mód založen na ekonomice). Nečekám však, že by šlo o nějaké zisky, spíš jen menší vykrývání ztrát

• Paráda! (+1) 1

Ak môžem nejako pomôcť tak určite pomôžem, stačí napísať sz. Neriešil by som iný portál ale riešil by som to pod záštitou pawno a k tomu fórum celkovo prispôsobil, keďže gro fóra je viacmenej stále pawno ktoré je už povedzme si na rovinu mŕtve. 

• Paráda! (+1) 1

FiveM znie zaujímavo a však roleplay serverov je viac než dosť, a takeho typu "stavbou a kúpenych scriptov" je ešte raz tolko. 

Čo sa týka minecraftu tak ten mi príde čo raz viac mŕtvy, dôvody (ak sa venujete napr. Pluginom) tak každý pozná. 

Ale ak by sa našli ľudia kľudne priložím ruku k dielu. 

@InvoukKvůli tvému komentáří jsem se normalně po 7 letech přihlásil k účtu, jestli je mincraft mrtvý, tak s obdobnou logikou FiveM prakticky neexistuje.
image.png.627ab11cfc7e69fab9fe6210aa519b1b.png

Je vidět, že tu lidi plácají stále páté přes deváté i po těch všech letech :D, @ffredyk podle mě má smysl dělat pouze servery v kterých máš nějaký osobní zájem (například tě baví je spravovat, rozšiřovat a nebo na nich hrát), což je později prakticky i motivace je udržovat v opačném případě zpravidla zanikne vše dříve.

• Líbí se mi to! (+1) 1

před 3hodinami, Invouk said:

Čo sa týka minecraftu tak ten mi príde čo raz viac mŕtvy, dôvody (ak sa venujete napr. Pluginom) tak každý pozná. 

MC sa hra cim dalej tym viac privatne a vanilla.

• Líbí se mi to! (+1) 1

před 2hodinami, Army said:

@InvoukKvůli tvému komentáří jsem se normalně po 7 letech přihlásil k účtu, jestli je mincraft mrtvý, tak s obdobnou logikou FiveM prakticky neexistuje.

Som rád, že som donútil človeka ako ty sa prihlásiť. 

před 2hodinami, Army said:

Je vidět, že tu lidi plácají stále páté přes deváté i po těch všech letech :D, @ffredyk podle mě má smysl dělat pouze servery v kterých máš nějaký osobní zájem (například tě baví je spravovat, rozšiřovat a nebo na nich hrát), což je později prakticky i motivace je udržovat v opačném případě zpravidla zanikne vše dříve.

před 1hodinou, Jiu said:

MC sa hra cim dalej tym viac privatne a vanilla.

Každopádne k tej podstatnej reakcii. Ja to všetkom vidím z pozície vývoja na platforme spigot/papermc a aj forge/fabric, to ako všetko ide k ho** ako celý serverový kód minecraftu. A celkovej optimalizacii serverovej platforme, kde v podstate, celá hra beží na jednom jadre. Ak niekedy dôjde bod zlomu čo dúfam, že to bude čoskoro tak raz budú musieť celý kód prepísať alebo ideálne to aspoň opraviť a optimalizovať tak aby to išlo krajšie všetko. Pretože je neúnosné mať pripojených cez 70 hráčov a nemať pokles TPS aj na nejakom lepšom stroji. Áno ak sa jedná čisto vanilla kde bude okolo 5-10 hráčov tak server je na tom v pohode. 
Ak sa ale bavíme o hráčskom multiverze, tak je to asi na takej istej úrovne ako kedysi.
Ale je pravda, poslednou dobou som od toho opustil, z vid. spomínaných dôvodov, tak ako to urobilo už veľa iných ľudí.

• Majitel
před 3hodinami, Army said:

@ffredyk podle mě má smysl dělat pouze servery v kterých máš nějaký osobní zájem (například tě baví je spravovat, rozšiřovat a nebo na nich hrát), což je později prakticky i motivace je udržovat v opačném případě zpravidla zanikne vše dříve.

Proto jsem založil tento topic :) osobně mě láká primárně CoD2, Vietcong, Arma 3 a L4D2 - avšak všechny ty další hry bych klidně také rád hrál a měl svůj domácí server kam jednou za čas zavítat, pozdravit se s lidma, poklábosit, udělat soutěž apod.. Nemám v plánu se starat o vše sám, a když už tak ať je to co nejvíce autonomní. Proto hledám další nám podobné, kteří by si pod svá křídla vzali starost o servery dalších her na společném HW pod společnou záštitou :) 

• Majitel

Pro případ, že by servery (např. u Vietcongu si nedělám velké naděje) zely prázdnotou, chtěl bych to klidně udělat formou předem domluvených eventů - v kalendáři her se vybere datum, oznámí se hráčům, kteří mají zájem, že se bude hrát a v tolik se zde na pár hodin sejdeme :) Server pak sám vymře a po hodině nulových hráčů se sám vypne. Nedělám si iluze, zase tolik veteránů nás nebude, ale jednou za čas mít připravenej prostor i na tyto staré smažby, to přeci nemůže nikdo odmítnout :D 

• Líbí se mi to! (+1) 1

On 17. 1. 2025 at 17:07, ffredyk said:

Pro případ, že by servery (např. u Vietcongu si nedělám velké naděje) zely prázdnotou, chtěl bych to klidně udělat formou předem domluvených eventů - v kalendáři her se vybere datum, oznámí se hráčům, kteří mají zájem, že se bude hrát a v tolik se zde na pár hodin sejdeme :) Server pak sám vymře a po hodině nulových hráčů se sám vypne. Nedělám si iluze, zase tolik veteránů nás nebude, ale jednou za čas mít připravenej prostor i na tyto staré smažby, to přeci nemůže nikdo odmítnout :D 

Tohle je velice dobrá myšlenka. Jednou jsme to s klukama zkoušeli podobně oživit. Prostě staré klasiky. Neuchytilo se to. Ta dnešní herní mentalita už je úplně někde jinde. Ale když to budeš dělat formou nějakých eventů a podobně, tak by to úspěch mít mohlo. Jinak jak sám píšeš, bez eventů budou ty servery prázdné. Pár zajetých serverů v každé hře je a nikdo nemá důvod si jen tak hrát na jiných public serverech než na těch zajetých.

A vůbec by nebylo na škodu tomu dát nějaký název, nějakou identitu, webovky... Když to bude založené na těch eventech a vše dobře zajímavě promyšlené, věřím že by se i ten "premium" mohl uchytit. Ale musí v tom být pravidelnost a aktivita. Mít jeden event měsíčně by to umřelo dříve jak začalo. To by pak stačilo si tohle prostě dělat jen sám pro sebe a pro své kamarády.

• Majitel
před 3hodinami, Ingnition said:

Tohle je velice dobrá myšlenka. Jednou jsme to s klukama zkoušeli podobně oživit. Prostě staré klasiky. Neuchytilo se to. Ta dnešní herní mentalita už je úplně někde jinde. Ale když to budeš dělat formou nějakých eventů a podobně, tak by to úspěch mít mohlo. Jinak jak sám píšeš, bez eventů budou ty servery prázdné. Pár zajetých serverů v každé hře je a nikdo nemá důvod si jen tak hrát na jiných public serverech než na těch zajetých.

A vůbec by nebylo na škodu tomu dát nějaký název, nějakou identitu, webovky... Když to bude založené na těch eventech a vše dobře zajímavě promyšlené, věřím že by se i ten "premium" mohl uchytit. Ale musí v tom být pravidelnost a aktivita. Mít jeden event měsíčně by to umřelo dříve jak začalo. To by pak stačilo si tohle prostě dělat jen sám pro sebe a pro své kamarády.

Proto s tím jdu sem :) jestli se nás najde víc, tak se rozjede víc her :) sám se dokážu starat max o jednu až tři hry + technické zázemí.. Ale to by pak byl projekt o prdu, že? :D 

• Líbí se mi to! (+1) 1

Poslední dobou jsem začal "záchodově" hrát bedrockovej MC, takže kdybys chtěl, tak tam bych občas něco udělat mohl ;)
Na plnotučnej MC není čas :D

Ahoj, narazil jsem na tvoji nabídku ohledně zakládání serverů pro starší hry a chtěl bych se nabídnout, že pomůžu. Mám zkušenosti s Project Zomboid i Minecraftem, takže bych se mohl zapojit do jednoho z těchto projektů. Kvůli času bych se mohl aktivně starat jen o jeden server, takže záleží na tom, co by se ti víc hodilo. Pokud bys měl zájem, rád se domluvím na podrobnostech.
Díky a měj se fajn!

1.jpg

6.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

2021-11-03_09_32_37.png

2021-11-03_09_32_37.png

2021-11-03_09_36_42.png

• Globální moderátor

Hele jestli si tady zapneme minecraft, tak tam obcasne asi budu hrat, asi bych navrhoval dva extremy - nejakej overpower technic pack a pak ismple vanilla nebo aspon co nejblize vanilla. 

Jinak za me project zomboid mi prislo hrozne nudny. Jakmile clovek ziska generator tak je ta hra vlastne o nicem... Tam by to chtelo vice contentu.

Ahoj, u minecraft se mě osobně libi Create + třeba nějake mody navic :) jen tak muj napad hral bych to aktivne samozřejmě pokud by třeba kluci se dohodli na něčem jinym nevadi ja se rad naučim ti nějaky tekkit nebo tak neco :-D, Zomboid bych chtěl nějak mit namodovany na workshopu se da opravdu z čeho vybirat a udělat ruzne eventy, a zaroven i postavit nějakou mapu ktera by byla vlastni + nevidim duvod to nějak udělat třeba na hardcore at to neni tak jednoduche ale zaleži na tom kdo to bude hrat nebo spiše kolik lidi dělat zomboid pro 3 je asi dost naprdlačku :-D, ale kdyby jsme mohli nějak dat do hromady 10 lidi? asi tak jsem schopny se nějak o to starat a zkusit to aspon udělat zabavny :) U minecraftu jsme kdy si chtěli MMORPG jako je Wynncraft :-D ale vyhořeli jsme na tom psychicky :-D jelikož to byl mega projekt :) ale Minecraft a Zomboid jsem asi jedině co zvladnu dělat i trochu sam aktivně :), ostatni hry jsem bohužel levej :-D.

• Majitel
On 4. 2. 2025 at 8:51, Hip said:

@ffredyktak co ty, postaras se o to? Me se ten napad libi, ale chce to vudce

HW se mi válí doma, musím najít čas to postavit.. Kdo na tom chce rozjet nějaký server pod záštitou Pawno.cz (alespoň prozatím) tak ať si připraví binárky, který mi pak naposílá - já k tomu pak setupnu nějakej basic přístup kvůli opravám, úpravám a správě. Pojede to pod Windows OS - takže windowsácké binárky :) (na linux už jsem zanevřel dávno a v corpo světě stejně Windows Server vítězí na celé čáře)

• Smutný 2

• Globální moderátor

tak to rozjed v dockeru... Tam nikoho nezajima co to je za binarku a jen budes updatovat docker images. Kazdopadne RIP 

• Haha! 1
  • Líbí se mi to! (+1) 1

• Majitel
před 14hodinami, Hip said:

tak to rozjed v dockeru... Tam nikoho nezajima co to je za binarku a jen budes updatovat docker images. Kazdopadne RIP 

Vzhledem k tomu, že jde o staré hry, tak nevím jak se budou v dockeru chovat :D můžeme to zkusit, ale nejradši bych setupnul už léta ověřené řešení :D

On 7. 2. 2025 at 23:53, ffredyk said:

Vzhledem k tomu, že jde o staré hry, tak nevím jak se budou v dockeru chovat :D můžeme to zkusit, ale nejradši bych setupnul už léta ověřené řešení :D

Tak to rozjeď přes https://pterodactyl.io/ Tady máš rovnou soubory na většinu her: https://github.com/pelican-eggs/eggs Máš tam vyřešený přístup do souborů, configy a start/stop. Každej kdo bude mít na starost server mu je vytvoříš účet. 

On 6. 2. 2025 at 22:27, ffredyk said:

(na linux už jsem zanevřel dávno a v corpo světě stejně Windows Server vítězí na celé čáře)

Nah, viac ako polovica serverovej infrastruktury sveta bezi na Linuxe.

Tiez som za docker; staci pohladat existujuce image a tie deploynut. Ked niesi docker fanboy, tak to ber ako prilezitost naucit sa nieco nove :D

On 11. 2. 2025 at 22:00, Jiu said:

Nah, viac ako polovica serverovej infrastruktury sveta bezi na Linuxe.

Tiez som za docker; staci pohladat existujuce image a tie deploynut. Ked niesi docker fanboy, tak to ber ako prilezitost naucit sa nieco nove :D

To sice ale ale korporaty jsou fakt idioti a jedou widle, Dokonce jim nevadi mit 1x mesice servery off 2-3h kvuli aktualizacim, peklo..

• Globální moderátor
před 9hodinami, ATomas said:

To sice ale ale korporaty jsou fakt idioti a jedou widle, Dokonce jim nevadi mit 1x mesice servery off 2-3h kvuli aktualizacim, peklo..

jo ty 2-3 hodiny me iritovaly taky Coz o to, ze to bylo down, ale ten server se restartoval kazdy tyden, takze vzdycky vsechny sessiony smazany a musel jsem pres RDP delat vsechno znovu a nejvic me na tom sralo to, ze pri kazdym prihlaseni tam vyskakovala reklama na gamepass. To proste nepochopim, kterej deb*l vymyslel, ze na serveru bude predinstalovanej xbox gamepass s povinnou reklamou