Jump to content

ostatní Rada, Porada, Kritika


Ewwe

Recommended Posts

  • Administrátor

Zdravím všechny přítomné i nepřítomné. Především ty kteří si říkáte grafici a uplně nejvíc tu vítám ty kteří jsou nazýváni grafiky.

Chtěl bych si udělat blog a přemýšlel jsem jak by ten blog měl vypadat. Nejdřív jsem chtěl využít jen čistě prvků bootstrapu či semanticu ale posléze si říkám že bych chtěl mít celkem originální stránku.

Jenže nejsem grafik, grafice nerozumím. Takže jsem si sedl k photoshopu a poskládal jsem si něco co by se mi i líbilo. No a nyní se dostáváme k jádru věci co potřebuju. Potřebuji aby jste mi řekli co jsem udělal špatně. Co vylepšit případně jak to vylepšit.

 

Nyní tedy přjdeme k výtvoru.

Hlavní stránka kde po vzoru wordpressu bude seznam všech respektive 10 - 15 posledních postů.

 

posts.jpg

 

Nyní abych naznačil jak to bude se scrollováním

 

posts scroll.jpg

 

 

A stránka tzv single-post s komentáři apodobně

 

singlepost.jpg

 

 

 

FAB v levo by měl mít funkci pro vytvoření nového příspěvku ( fab se symbolem + ) a fab v příspěvku by měl fungovat jako read-more.

 

 

A nyní mi tedy povězte co a jak dál ?

 

Už mi bylo řečeno zmenšit font

postsv2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Titulní text těch blogů bych dal taky tenčí, aby to ladilo s tím tenkým obsahem. To modré záhlaví bych zmenšil. Barvu těch tagů bych dal stejnou jako je modrá v šabloně a zaoblil (border-radius), a nebo, když už používáš BS, tak na to využít labely(pokud nevíš jaké myslím, tak klik). A ještě to datum bych dal také jako label a barvu bych zkusil dát také stejnou jako záhlaví. Jinak si myslím, že je to moc pěkné, celkem jednoduché, v čemž je síla samozřejmě... :)
Link to comment
Share on other sites

  • Administrátor

je to dělaný v photoshop a bootstrap nepoužívám ten modrej header je tam schávlně takhle velkej...

Link to comment
Share on other sites

Ahoj, musím tě pochválit za to, že máš flow pouze dolů (žádné menu v pravo atd...), web bych vycentroval --> uživatel s větším monitorem nemusí mít radost a je to nepřirozené. Neboj se použít barvy a vlastně bych ten přispěvek oddělil od toho "headeru".

 

U headeru bych nepoužíval modrou, ale dal bych to bílou/šedivou barvou a do toho nějaký prvek modře, takhle nebudeš moc mít nějaký barevný logo a bude to působit "těžce" pro oči. Pak další připomínka je, abys nemíchal hrany a oblé strany, nepůssobí to hezky. V dnešní době, kdy je v módě flat design, použil bych ostré hrany.

 

Neber to vážně, ale je to z pohledu mých očí :d:)

Edited by Huzy
Link to comment
Share on other sites

  • Administrátor

Já při zpracování čerpám principy material designu kde by to mělo co se týká toho headeru a příspěvku vypadat přesně takhle. Původně jsem chtěl dát nějaké menu do leva le nejspíš nedám a opravdu to vycentruju..

 

 

Zatím to koduju a vypadá to takhle

 


Jsem poeditil

 

1.JPG

 

2.JPG

code#1.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • Administrátor

A o čem to bude blog?

 

Ani tak nevím jestli bude mít nějaký konkrétní téma .. Spíš takovej odpadní prostor na to co se mi honí hlavou...

 

Zatím mám nakodovanou hlavní část tzn zobrazování a přidávání příspěvků a vypadá to takhle

blog main.JPG

 

Moc responzivity to zatím nepobralo ale uvidíme časem jak to vyšperkuju

Link to comment
Share on other sites

Originalita v tom bohužel není, lepší vzhled si snad najdeš i zdarma na internetu. Každopádně snaha se cení, o tom žádná :) Barevná kombinace je šílená, ten obrovský modrý pruh v headerové části je opravdu šílený - a to "logo" podtrhuje celý návrh jen k tomu, že jsi se vrátil asi o 15 let zpátky.

 

Nevím co je to za módu dělat menu tímto způsobem, které je neskutečně nepřehledné na blogech, kde má být právě naopak viditelně vidět všechny kategorie. 

 

Neber to že tě chci urazit nebo snad nedej bože nas*at, ale zkrátka jestli chceš mít originální web, tak musí i tak vypadat. A ne že spatláš dohromady několik prvků které k sobě absolutně nejdou a pak to vydávat za originální web.

 

V případě že neumíš grafiku, bych se obrátil buďto na onoho grafika co ti to navrhne a nebo si stáhnout free šablonu, kterou si můžeš následně trochu upravit podle sebe. Ale furt to bude lepší a originálnější, než použít tohle.

 

Jinak z těch původních se mi nejvíc líbí asi "posts scroll.jpg", kdyby to takhle vypadalo v základním stavu, už bych možná uvažoval o určité originalitě (až na tu šílenou typografii a pár dalších věcí). Tak či onak je na tom ještě mraky práce, ale určitě bych nepoužil ten návrh poslední, co jsi sem postnul. To je opravdu bohužel otřesný...

Link to comment
Share on other sites

  • Administrátor

Rozhodně mě to neuráží .. Kdyby mě to uráželo tak bych vůbec tento topic nezakládal. Snažil jsem se vyjít z Material designu a quantum paperu ( header , obsah ). 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...