Jump to content
  • 0

pomoc Povolání trochu jinak


ToM

Dotaz

Ahoj, předem chci říct že jsem četl hrozně moc návodů do povolání, ale jaksi mi ani jeden nešikl. Chtěl bych se zeptat jestli by šly povolání udělat tak aby například výplata chodila každých 15 minut a šlo to zjišťovat kdy příjde pomocí příkazu třeba /vyplaty. Inu když jsem prohlížel tutoriály jiných, chyběly jim tam třeba mise, například u Autobusáka neukazovali jak vyrobit linky (nejlépe pomocí checkpointů) a aby třeba uměl když napíše /mise otevřít dialog a měl by tam linky "Linka A - Los Santos Centrum - Los Santos Airport. Například za 2 jízdy aby měl 30 tis. $ výplatu, a když nepojede tak bude dostávat 0$. Byl by někdo ochoten mi popsat jak by tímto způsobem šly vyrobit povolání ? Děkuji :)

Link to comment
Share on other sites

13 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0
  • Administrátor

Ano nepochopil jsi to .... Byla to narážka nato že máš zkusit zapřemejšlet nad tím co jsi napsal a přesně podle toho ten script vytvořit

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Tak v skratke:

 

Povolanie to je len premenná pre všetkých hráčov, takže si ju vytvor. (Najčastejšie sa zapisuje/číta do/z .ini súborov, resp. môžeš použiť mysql alebo SQlite databázu..)

15 minut = Použi SetTimer v OnGameModeInit (http://wiki.sa-mp.com/wiki/SetTimer) na ten timer si sprav public kde to dá zamestnancom prachy..

linky & dialog = Najprv si nájdi a zapíš pozície kde budú zastávky pre toho busáka (x,y,z) potom použi SetPlayerCheckpoint (http://wiki.sa-mp.com/wiki/Function:SetPlayerCheckpoint) a OnPlayerEnterCheckpoint (http://wiki.sa-mp.com/wiki/OnPlayerEnterCheckpoint)..

K tým dialógom sprav si podmienku pokiaľ je tým "busákom" a urob to cez ShowPlayerDialog (http://wiki.sa-mp.com/wiki/ShowPlayerDialog) a v DialogResponse tam len pridaj, čo chceš aby tam všetko bolo.. :d Je to len v skratke ale mohol by si to zvladnut :d

Link to comment
Share on other sites

  • 0

To aby se zaměstnal můžeš udělat pomocí CreatePickup a OnPlayerPickUpPickup   , a nebo podmínkou že když vstoupí do auta a zmáčkne klávesu, tak ho to zaměstná.
 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

No to musíš vedieť ty.. Vytvor si pickup (zisti x,y,z kde ho chceš mať..)  v OnGameModeInit, hore v móde urob premennu pre ten pickup. Potom do OnPlayerPickupPickUp daj if (pickupid == premennatvojhopickupu){   Sem daj podmienky, či má vodičák, občiansky atď to už je na tebe.. nastav mu premennu na id zamestnania  }

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...