Jump to content

hledám Nový Notebook Nebo Tablet?


TommyDesign

Recommended Posts

Ahoj,

 

dlouho jsem na tomto fóru nebyl, ale teď vracím s prosbou, potřebuji poradit. Scháním nový (možná i herní) notebook (cenově okolo 15 tisíc). Chtěl bych abych tam rozjel nějaké ty novější, náročnější hry, také ho potřebuji do školy, takže i pro toto využití. Uvažoval jsem i o IPADU 4. generace nebo o Nexusu 10. Ale pořád se nemůžu rozhodnout jestli TABLET nebo NOTEBOOK. Samoržejmě, že TABLET bych na hry nepoužíval. Budu rád za každý smysluplný příspěvek, třeba i s odkazem na výrobek a například i pár poznámek. Zatím díky. :wave:

 

S pozdravem TommyDesign.

Link to comment
Share on other sites

No, já bych ti doporučil asi ten notebook, protože na Ipad jsou sice některý pěkný hry , ale na práci to rozhodně není. Je to opravdu tak jen na internet a nějaký ty hry, ale třeba na programování, grafiku atp. je to nepoužitelný (ze zkušenosti na kámošovo ipadu)

Link to comment
Share on other sites

Guest Petr Hnátek

V dnešní době ještě nejsou hry tak náročné, aby bylo zapotřebí 8GB ram a výše. Spíše bych si pořídil více jádrový processor.

Když jsem hrál BF 3 na ultra, tak jsem sledoval zátěž pc a RAM mi jela max na 3,7GB z 8GB. Pokud nebudeš pracovat s videi apod. tak bych ti spíše doporučil ten 4 jádrový processor a 6GB RAM.

U tohoto notebooku http://www.alza.cz/asus-r501vm-s3273v-d363900.htm co má těch 6 GB ram, tak mají ale frekvenci 1600Mhz, což je skoro stejné jak 8GB s 1333Mhz.

Dále podle vlastních zkušeností bych win 8 už nechtěl. Mám ho na notebooku a některé hry mi na něm nešli, nevím jestli mi něco chybělo, ale všechny ovladače tam mám, takže bych vsadil spíše na win 7.

HDD má více otáček (7200ot/s), což je v každém případě lepší, protože s 5200ot./s by mohl velký výkon počítače "brzdit".

 

Toť asi vše.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...