Jump to content

TEXT


Guest Jakub Maršálek

Recommended Posts

Zdravím,

 

tak k věci, dostal se mi do mých rukou zajimavý a hodnotný článek tak bych se sním chtěl podělit.

 

Pevná zem pod nohama aneb co by fóru prospělo

Předem bych chtěl říci, že názor, který zveřejňuji je složen na základě pozorování chodu fóra, změny v komunitě a celkového vývoje fóra. Tento názor je můj osobní a nemusí se shodovat s Vašimi pocity a názory. Pokud se vyskytujete v mém textu v negativní roli, je to signál, že je něco špatně.

 

Začnu rovnou nahoře. Dle mého názoru jedna z chyb v nastoleném systému. Jedna z chyb… spíš je to chyba největší. Máme tu několik pravidel, která se musí dodržovat. Ale co ten zbytek? Co věci, které v pravidlech nejsou? Často se najde na fóru někdo, kdo s lidmi vyjebává a to beztrestně. Důvod? Uživatel neporušuje pravidla.

 

Jako příklad bych mohl uvést následující uživatele: Danny (milión šancí, sem tam zlepšení, pak zkrat a vše při starém. Příliš mladý), Jakubes (Podobné jako u Dannyho), DooM (Spory s několika uživateli hlavně v letech 2010 – 2011, teď už se snad vše uklidnilo. Připadal mně jako vlezdoprdelka, teď se to snad již zlepšilo.), iFailGamer (egoista, který si myslí, že je pán oproti všem nováčkům), No.Wolf (arogantní fracek, který je přes internet velký pán. Taky ale vidím v poslední době zlepšení) a poté je tu ještě pár dalších, kteří jsou přes internet velcí frajeři. Mnoho z nich vychází ze sporů beztrestně, není totiž žádné pravidlo, které by porušovali. To, že otravují všechny okolo sebe je ale již jiná věc.

 

Pokračovat bych mohl třeba příspěvky. Často na fóru vidíme příspěvky typu „Woow 9998/899“ a jemu podobné. Moderátoři s nimi nemohou nic dělat. Proč? Uživatel neporušuje pravidla. Díky těmto zbytečným příspěvkům padá kvalita diskuze někdy hodně hluboko. Zůstaňme u příspěvků. Když se podíváme na několik témat třeba v sekci HELP. Takové sračky, co tam někteří vypouští to je strašné. Přece příspěvek, který odešlete, má vypovídat o Vaší osobě. A to, že do tématu naserete milión smajlíků, texty typu „plssssss“, milión gramatických chyb a urážky, také moc nepřidá na kvalitě diskuze. Zkuste se zamyslet a příspěvky odesílat s co nejvyšší kvalitou. Fóru by to celkově pomohlo.

 

To samé platí i pro chat. Mnozí si tam nadáváte, dokazujete si, že jste lepší než ten druhý. Ale proč? Chcete vládnout této komunitě nebo co? Silou nikdy neudoláte dav, nikdy. Nebylo by lepší s lidmi vycházet. Zamyslet se co dělám blbě a změnit to, to by měl být Váš cíl. Nejen tady na fóru ale i kdekoli jinde. Řeknete si: „blbé fórum, to mě nijak neovlivní.“ Ale když na fóru strávíte několik hodin týdně, tak to na Vašem chování určitě nějaké stopy zanechá. Moc se rozepisuji, tak to trochu zkrátím.

 

Pokud byste vymýtili všechny své špatné vlastnosti, dala by se na fóru udělat jedna velká změna o které vlastně vedu celý tento dlouhý monolog. KOMPLETNÍ ZRUŠENÍ ZBYTEČNÝCH PRAVIDEL FÓRA. Zůstaly by jen ty nutná pravidla a zbytek – pryč. Moderátoři by dostali vyšší pravomoc a každý z nich by trestal tak, jak by uznal za vhodné. Samozřejmě, šlo by to lehce zmanipulovat, to by se ale také dalo ošetřit. Anonymní moderátoři. Nikdo by nevěděl, od koho by přišel trest, nikdo by nevěděl, kdo se o pořádek stará. Tím by odpadla situace: „nedám mu varování, bude na mě nasranej.“ Tým by byl tedy tajný, jen členové by věděli, kdo se v něm nachází. Dokonalý systém to není, ale možná by mohl být lepší než tento aktuální. Ale třeba se mýlím, třeba by to bylo ještě horší. Něco by se mohlo upravit, něco změnit kompletně, něco smazat. Zkombinovat oba systémy dohromady, prostě si s tím nějak pohrát.

 

Nakonec zopakuji větu hned nahoře: „Tento názor je můj osobní a nemusí se shodovat s Vašimi pocity a názory.“

 

Děkuji za pozornost.

Anonym

 

Chci slyšet názor vás všech, co si o tom myslíte, prosím rozumné názory nechci zde žádné konflikty, děkuji

Link to comment
Share on other sites

  • Globální moderátor

s vetšinou souhlasím, kdyby byla takováto změna tak je tu mnohem lépe... :) hlavně to chování k nováčkům.. nikdo se tu o nováčky "nezajímá" a skoro každý jim říká omg atd... ale nikdo jim neporadí...

Link to comment
Share on other sites

vyborne napsanej clanek, rozhodne by to foru prospelo a vycistilo by se to tu od lidi, kteri to tu jen kazi a nevadi jim jak se chovaji k ostatnim, podle me je take dost dobrej napad, udelat ty anonymni moderatory... kdyz jste na nejakem serveru v Counter Striku, taky nevite jestli hrac na ktereho prave koukate je admin nebo ne, a tak byste si nemeli dovolit nejak mu bezduvodne nadavat... kdyby to tu bylo stejny, dost by to snad prospelo, jelikoz by nikdo nevedel jestli si vybiji vztek na normalniho uzivatele nebo moderatora, ale protoze jsou tu uz vybrany dobry moderatori a pri tehle zmene by se to nemenilo, tak by se to asi nedalo zrealizovat, ale rozhodne je ta anonymita moderatora, ktery vam dal VAR/BAN lepsi :)

Link to comment
Share on other sites

Anonym

Toto označenie nemám veľmi v láske - lebo naznačuje jednu vec.

Pravdepodobne to je niekto, koho všetci poznáme a hambí sa. Lebo len to označenie je podozrivé.

 

Vysvetlenie:

Ja nemám trezor, ale mám pod vankúšom 1 000 000€ no sused, si kúpil obrovský trezor a má tam 10€. Ku komu by ste šli kradnúť ? Samozrejme ku tomu, čo má obrovský trezor, lebo asi má čo skrývať.

 

Za tie "pravopisné" chyby som sa snažil bojovať (viz spiring{on je fakt extrém extrémov} a spol.) no nikdy sa to nepodarilo

Link to comment
Share on other sites

Napíšem jednu vec, keď niekto stále otravuje s pomocou a vy nemáte náladu? :hehe: Je jasné že ho pošlete do prdele ak sa mu to nedá vysvetliť normálne. Normálne pomôžem ak je nejaký normálny človek ktorý sa vie nejak správať. Navyše s týmto fórom je mi už jedno čo sa deje, rieša sa tú samé kraviny a to mňa už nebaví čítať...

 

Ja už sem len občas chodím kuknúť a možno občas napísať ten post, lebo táto komunita je čo raz horšia a horšia...

 

Inak k článku: Je to blbosť :d, toto fórum je tak zufale na tom že by pomohli len razantné kroky, to je niečo ako keby sme mali riešiť rómsku problematiku.

 

Toť vše čo višlo z mojej "zničenej" halvy :idea: .

Link to comment
Share on other sites

  • Majitel
Anonym

Toto označenie nemám veľmi v láske - lebo naznačuje jednu vec.

Pravdepodobne to je niekto, koho všetci poznáme a hambí sa. Lebo len to označenie je podozrivé.

 

Jelikož je autor lépe psychicky založený (a mě vrtá hlavou kdo to ku*va je), nesedí mi ku profilu žádného z aktivních členů, tím pádem si myslím, že se podepisuje anonymně z důvodu nepřízně, nikdo ho nezná, je chytřejší než my a většina z nás by ho odhodila i s jeho nápadem do zatracení :)

 

K tomu článku: Nápad s neřízenými tresty je rizikový, obzvlášť s vedením co máme teď. Nikdo (až na pár vyjímek) na tomto fóru není dost schopný, aby mohl rozdávat normální tresty. Každý druhý zde je šílený egoista a ti ostatní jsou buď děti, nebo "pawneři" bez zkušeností. (Ano i já jsem egoista, ale svoje ego si naháním mimo virtualitu, zde bych vypadal jako deb*l)

 

Anonymní zdroje trestů se mi líbí, jelikož by vymizely revenge nálady, kdy k***t dostane trest a hned musí začít urážet a srážet zelenýho.

Ale zase poroste objektivně negativní názor na tým, jelikož až se tresty budou množit, kokoti si o tom začnou povídat a společně urážet ne jednoho, ale rovnou všechny tajné agenty :)

Také je nutné podotknout, že pokud se cítíme nedotknutelně (anonymně) máme nutkání provokovat, pokoušet a násobit své projevy. Tzn. jednoho dne, by někomu ruplo v kebuli a už by to jelo. HA! Řekl jsi "deb*l" a máš varování! Nelíbí se ti to? HA! Tu máš ještě jedno za blbý kecy! Heleme se, máš 3 varování, jsi dement co dělá jen problémy, tak zdar za měsíc!!

 

Neříkám, že ten nápad je špatný, ale potřebuje nějakou vyšší zodpovědnou autoritu a to prosím není ani Valenta (jenž porušuje pravidla svého vlastního topicu :mrgreen: )

Link to comment
Share on other sites

Kdyby byl někdo tak hodný a zkusil by to třeba na pár dní, na test toho jestli to funguje, bych byl rád, i když vím že se to projeví za delší čas.

 

Strašně se mi líbí tohle:.

Chcete vládnout této komunitě nebo co? Silou nikdy neudoláte dav, nikdy. Nebylo by lepší s lidmi vycházet.

 

Přesně tohle tady je a to mi vadí. Takže proč se všichni nezapojit a změnit fórum k lepšímu ? Já souhlasím s každým slovem, který sem Jakub dal k nahlédnutí, tudíš bych do toho šel a doufám i zbytek komunity.

Link to comment
Share on other sites

pffff..z kontextu sa dá jasne vyčítať ale jasne na 101% že je to Ingnition alias Ján Skořepa ;)

a nevravte mi že nie, viem ako píše. :*

 

Čo sa toho týka, bol by som rád keby sa tento nápad presadil, len v poslednej dobe mám pocit že už do nikoho nezapáram. Či?

Link to comment
Share on other sites

Nejvíce mě ale dostává to, že de facto moderátoři budou mít volnou ruku a budou moci trestat za co chtějí. Podporujete tento systém ale přitom protestujete u každého uděleného varování nebo banu. To by v tomto systému určitě fungovat nemohlo.

Link to comment
Share on other sites

pffff..z kontextu sa dá jasne vyčítať ale jasne na 101% že je to Ingnition alias Ján Skořepa ;)

a nevravte mi že nie, viem ako píše. :*

 

Čo sa toho týka, bol by som rád keby sa tento nápad presadil, len v poslednej dobe mám pocit že už do nikoho nezapáram. Či?

K první části bych ti chtěl říct, že v tom případě asi nevíš jak takovej Ingnition píše ;)

Link to comment
Share on other sites

Taky si myslim ze to pisal Ingnition :d Ale suhlasim s tym.... Jo, i ja sem malej fracek :d, co skoro furt spamuje... Asi co ma tady nejvice nastavalo bolo to, ze mi daly var z topicu ktory som si nemohol kuknut lebo uz bol zmazany a nechceli mi povedat ani nazov..

Link to comment
Share on other sites

Článek jsem psal já.

Podpis jsem nedodal jen z důvodu, aby reakce na něj byly objektivní a hlavně, aby byly mířené na něj místo na moji osobu. :)

Link to comment
Share on other sites

Přečetl jsem článek dokonce a docela mě to zaujalo, pravda je to, že někteří členové fóra zneužívají nedostatky pravidel jak už bylo nahoře napsáno. Zavedl bych jednu věc, moderátor by mohl udělit varování bez ohledu na to, jestli je v pravidlu nějaký nedostatek, který nevystihuje danou věc, za kterou byl člen potrestán.

Link to comment
Share on other sites

No takto bol by som skorej ako za anonymnich moderátorov by som bol zato aby sa spravil jeden moderátorsky učet - bez barvy bez všeho len s právami na ban a var ale var taký že ak niekoho napomenu varom aby sa neuviedol do varu žiaden nick z duvodu anonymiti moderátorského účtu a ano anonymni by možno šli ale chcelo by to ako píšem vyššie aj anonymný var systém a ban systém ďalej ktomu taktiež som tu už dakde písal svoj preslov a ak ho nájdem pripojím ho ktomuto ale hlavne hlavneby som zrušil moderátorske barvý a nehal jedine hodnosti lebo s barvama se začínají ludia nafukovať a pak maju velke ego a frajeria ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...