Jump to content

Dětský net


ffredyk

Recommended Posts

  • Majitel

Každý den, se tu objevuje čím dál víc "Dětských" příspěvků a každý nadává každému.. Tahle dětská negramotnost a neschopnost psát aspoň trochu inteligntní příspěvky mě docela silně sere! Tohle může hodně z vás brát i jako takový tut, jak se na fóru chovat..

 

Etika zakládání příspěvků:

  • [*:15hxpev5] Název příspěvků by měl být nejvíce shrnutý a nejvíce informačně obsáhlý..
    [*:15hxpev5] Také by neměl být celý psaný caps lockem / shiftem.. První písmeno jako ve větě je slušnost, nýbrž capsnutí názvu je projev nízkého IQ.
    [*:15hxpev5] Pokud napíšete název ve tvaru "Potřebuji pomoc", tak to všem tady řekne jaký jste nováček (zde normálně řečeno jako "lamka") a také to ukáže, že nemáte smysl pro informaci.. Tento smysl člověk vnímá normálně ani si to neuvědomuje a na základě toho se rozhoduje (pokud má tu možnost) zda-li vám pomůže a nebo ne.. Proto pokud opravdu potřebujete co nejrychlejší pomoc, dejte si čas na vymyslení toho správného názvu topicu.. Pokud např. máte problém s vypsání zprávy po příchodu hráče tak můžet napsat: "[HELP] Zpráva - Příchod hráče".. V jednoduchosti je krása a každý okamžitě ví s čím by mohl pomoci.. Také mu to může ušetřit čas, pokud by vám chtěl hledat návod přímo na váš problém..
    [*:15hxpev5] Pokud třeba chcete založit nějaké informační téma, že někdo má narozeniny, někde se něco stalo, potřebujete lidi na natáčení.. Tak zde zase uveďte co nejvíce informativní a shrnutý název topicu.. Např. potřebuju rychle někoho na natáčení movie.. Tak dám název "Natáčení - Sháním lidi".. Žádnou informaci, že to potřebujte ryhcle není potřeba.. Stejně tu skoro každý vidí vpravo nahoře nové téma týkajíc se nahrávání filmů a ihned si jej přečte..

 

Etika obsahu prvního "hlavního" příspěvku v sekci HELP:

  • [*:15hxpev5] Pokud žádáte o pomoc, nechtějte po nikom aby vám script udělal.. Pokud ihned napíšete, že chcete či prosíte o udělání scriptu, tak to lepší a dobré pawnery odradí a zavřou topic.. Zde je to drzost a nikdo to nemá rád.. Když porušíte tuto etiku, můžete počítat jen s tím, že vám poradí někdo kdo ještě pawn moc neumí a s velkou pravděpodobností bude mít ve scriptu chybu..
    [*:15hxpev5] Jak bylo psáno v minulém bodě.. Žádejte o POMOC.. Pokud žádáte o pomoc, tak vám dobří pawneři napíšou vysvětlenou informaci o tom, jak to funguje, jak to používat a dodají tut kde je obsah informací ještě větší.. Je to výhodnější, než se se scriptem trápit sám, získat amatérskou pomoc a naučit se 5x méně informací.. Navíc pokud bude mít váš zachránce dobrou náladu, napíše vám přehledný skript, jak by to mělo vypadat a ještě doplní poznámky o tom co všechno v tom skriptu dělá a jakou má funkci..
    [*:15hxpev5] Uvádějte co nejvíc informací o problému.. Pokud do topicu uvedete, že máte problém se zprávou po připojení hráče a vypisuje vám to chybu, tak to zase odradí dobré pawnery a těm ostatním přidělá práci vám psát, ať dodáte řádky a chybové hlášky..

 

Etika obsahu prvního "hlavního" příspěvku v sekci NÁVODY:

  • [*:15hxpev5] Název by opět měl být co nejvíce výstižný.. V tomto většinou "psáči" návodů chyby nedělají..
    [*:15hxpev5] Co nejvíce vysvětlujte použitý kód a nezapomínejte uvádět co vše musí kóder udělat aby mu návod fungoval.
    [*:15hxpev5] Do vašeho kódu v návodu pište poznámky (//). Nováčci se mohou podívat co jaká funkce dělá a jak to funguje.. Pochopí víc a váš návod bude mít lepší hodnocení.
    [*:15hxpev5] Nyní není třeba psát o jednoduchých funkcích.. Těchto návodů už je tu několik desítek a není třeba přidávat další.
    [*:15hxpev5] OPRAVDU pečlivě po sobě zkontrolujte celý text a to i několikrát po sobě.. Jakmile uděláte chybu, učenec si jí zapamatuje a bude pro něj obtížné se zbavit zvyku opakovat ji..
    [*:15hxpev5] Pokud chcete něco zvýraznit, nepoužívejte barvy.. Použijte tučný text. Kdyby jste používali barvičky, text by se stal pestrobarevným a lidské oko je v dnešní době zvyklé na tlumené barvy.. Ovšem, někomu se pestrobarevnost může líbit, také naše oko reaguje nejvíce na zelenou barvu, ale díky tomu, že si radši bude užívat barviček zase ztrácí pojem o informaci.. Pokud mermomocí potřebujete zvýraznit i jinak než tučným textem, tak zvětšujte text a používejte pouze ČERNOU nebo ZELENOU či MODROU barvu.. Zelenou nedávejte příliš sytou.. Myslím, že TATO a TATO je tak akorát.. Pokud zkombinujete tyto barvy v tučné polevě i s velikostí textu, vznikne silné klíčové slovo.. Vhodné pro napdisy odstavců či názvy kódů.. Osobně doporučuji tučné obarvení jen pro velmi důležité informace.. Tučné jen pro hlavní informace v větě..

 

Etika obsahu prvního "hlavního" příspěvku v sekci VŠECHNO MOŽNÉ s tématikou oznámení nové události:

  • [*:15hxpev5] Stala se vám nějaká velká událost nebo jste se něco dozvěděli a máte potřebu se s tím podělit? Zvažte či je tato informace pro nás jako programátory jazyka pawn se zaměřením na GTA SA vhodná a užitečná. Pokud sem totiž dáte informaci o něčem co nás nezajímá, ale vás ano, je velice pravděpodobné, že ti mladší tady vás urazí a budou se vám smát.. Ti starší vám napíšou, že tato informace nemá pro nás jako takové osoby žádnou váhu a s největší pravděpodobností vám příspěvek zamknou.
    [*:15hxpev5] Někdy opravdu není možné určit zda-li vaše informace zapůsobí na naši psychiku kladným způsobem.. Pokud tedy informace selže, snažte docílit co nejbržšího zamknutí topicu.. Zamknutí topicu, zde většinou není nic proti autorovi, nýbrž něco proti diskuzním účastníkům v ní, kteří většinou rozpoutají flame-war (to je válka s nesmyslnými komentáři a spamem za účelem co nejvíce ztrapnit či urazit toho druhého. Někdy jsou tu tak velké flame-wary, že nejde o jedince, nýbrž o celé skupiny jedinců)
    [*:15hxpev5] Za žádnou cenu se nesnažte uhájit vaši informaci! Jen si snížíte postavení ve společnosti a můžete si znepřátelit jedince. Pokud přesto máte dobré argumenty, nebo to jedinec znehodňující vaši informaci špatně pochopil, snažte se mu to vysvětlit po dobrém.. Jakmile mu začnete jít křížkem, vzbouří se jeho příznivci a družina a rozpoutáte flame-war.
    [*:15hxpev5] Pokud máte za účelem založit topic s oznámením narozenin někoho, kdo zde není oblíbený -> NEZAKLÁDÁT! Méně gramotní jedinci mu v topicu začnou nadávat a shazovat ho.. Též zakládání topiců o narozeninách celebrit je zbytečné, 12 lidí vám tam napíše, že už to ví z televize a další o tom začnou docela ve velkém měřítku diskutovat.. Z této diskuze zase může vzejít na flame-war.
    [*:15hxpev5] Pokud tedy zakládáte topic s někým zde pozitivně známým, napište do topicu gratulaci a můžete dodat jakýkoliv přející obrázek..

 

Etika obsahu prvního "hlavního" příspěvku v sekci VŠECHNO MOŽNÉ s tématikou předání informace či pobízení k něčemu:

  • [*:15hxpev5] Nepobízejte k rasismu a dalším zakázaným diskuzím.
    [*:15hxpev5] Pokud chcete předat informaci, která se nehodí do předchozí části návodu, snažte se aby nepobuřovala jakéhokoliv člena fóra, neurážejte NIKOHO s neshazujte sociální skupiny.
    [*:15hxpev5] Pokud chcete pobízet k nějaké činnosti, jako k činnosti natáčení videa, pište příspěvek do takové podoby aby vypadal jako, že někoho na tuto činnost sháníte.

 

Etika obsahu prvního "hlavního" příspěvku v sekci VŠECHNO MOŽNÉ s tématikou diskuze:

  • [*:15hxpev5] Pokud chcete započít diskuzi i nějaké témě, napište příspěvek formou otázky, či mluvnickým zapřemýšlením.
    [*:15hxpev5] Zde je většinou velký zájem o diskuzi na dnešních problémech jak v oblasti samp tak v oblasti globální.
    [*:15hxpev5] Před založením diskuze si ověřte zda-li už tato diskuze zde disktována nebyla.. Pokud přesto chcete diskutovat na vybrané téma, napište do již založené informaci s omluvou, že píšete do starého topicu (To je omluvy-hodné jen pokud topic není již opravdu už půl roku starý) a dodejte další informace o kterých se dá diskutovat.

 

Věřím, že si z toho něco vezmete a zlepši se zde etická stránka věci..

Link to comment
Share on other sites

  • Majitel
dobrá vec pre správne vyjadrovanie atd... ale ešte aj hlavní administrátor je dieta

 

Četl jsi to vůbec? Není možné aby jsi to a jednu minutu od postnutí přečetl..

Link to comment
Share on other sites

dobrá vec pre správne vyjadrovanie atd... ale ešte aj hlavní administrátor je dieta

chceš mi říct, že si to stačil přečíst jo? během minuty...příště si to přečti a pak se ozvy...

Link to comment
Share on other sites

Já to nečetl, ale chápu pointu toho co si psal, a myslím si že ten co si nepřečte pravidla tak si nepřečte ani tohle takže mu je to fuk a bude dělat furt to samý. Podle mě by je problém v trestech, každej si bude dělat co chce když mu v tom nikdo bránit nebude.

Link to comment
Share on other sites

  • Majitel
Já to nečetl, ale chápu pointu toho co si psal, a myslím si že ten co si nepřečte pravidla tak si nepřečte ani tohle takže mu je to fuk a bude dělat furt to samý. Podle mě by je problém v trestech, každej si bude dělat co chce když mu v tom nikdo bránit nebude.

 

 

Proto i modíci by se měli začit chovat... Ty si můžeš přečíst jen etiku návodů.. taky jsem ti v tom soupisu publiců našel pár etickejch chyb ztráty informací

 

-- sob 06. lis 2010 13:56:08 --

 

kravina nikto to nebude citat a urcite nie deti.... stalo ti to za namahu?

 

Kdo bude mít zájem zlepšit si své místo v téhle společnosti, ten si to přečte..

Link to comment
Share on other sites

Já to nečetl, ale chápu pointu toho co si psal, a myslím si že ten co si nepřečte pravidla tak si nepřečte ani tohle takže mu je to fuk a bude dělat furt to samý. Podle mě by je problém v trestech, každej si bude dělat co chce když mu v tom nikdo bránit nebude.

co se týče trestů tal každej inteligentní člověk když poruší pravidla a bude potrestanej tak pochopí a uvědomí si tu chybu a už se snaží ji nědělat, ale pak je tady 2. půlka, která když poruší pravidlo, a jsou potrestáni tka si tu danou chybu neumí ani přiznat a začnou hnedka rýpat do moderátorů věcmi typu : "To se ti to říká když máš zelenej nick, tka se seš borec ,že?" takových jedinců je tady víc než těch normálních, tka se potom přidaj i ostatní samozřejmě, a potom to takhle tady vypadá, jelikož je zde věková hranice těch pomenších už i od 10 let...takže myslím, že tohle bylo trochu zbytečné pro některé, nemůžu tvrdit, jestli tohle někomu pomůže, ale ten človkěk co se choval předtím a přečte si tohle, se podle mě nijak nezmění a bude si stát za svým...;) ale jinak máš u mě ffredyku jedno bezvýznamné + :p:d díky...

Link to comment
Share on other sites

  • Majitel
ale deti ti to mozu osrat fakt... je pekne ze si si dal namahu ale im je uplne u riti co si tu napisal :d

 

Mě je taky jedno co ony budou psát.. Ať si píšou co chtějí, ale ať se nediví, že je máme za pitomce

Link to comment
Share on other sites

PROTO TO CHCE DÁVAT VÍCE PERMABANŮ, ale u mě nezačínejte :d

ale jakej to bude mít vliv na ostatní usery ty permanentní bany? mmm? :) jenom si přečtou že dotyčnej dostal perma ban za to a to, a to je všechno...

Link to comment
Share on other sites

PROTO TO CHCE DÁVAT VÍCE PERMABANŮ, ale u mě nezačínejte :d

ale jakej to bude mít vliv na ostatní usery ty permanentní bany? mmm? :) jenom si přečtou že dotyčnej dostal perma ban za to a to, a to je všechno...

Nejakej respekt tu musi bejt ne ? :d Kdyby treba QWER dostal ban (coz se nestane nebo odejdu! :d ) tak bych dostal bobky :d

Link to comment
Share on other sites

To jsou napady, videl si na nejakym foru takovehle omezeni?? Ja teda ne protoze je to kravina!

 

Ale mozna by to fungovalo ale nejspi ne "lol"

Link to comment
Share on other sites

Tomuhle foru pomůže už jen smazání databáze a ukončení existence.

 

Mno jasně přečetl jsem si tvoji odpověď a hned mi došlo že bys to mohl napsat jen ty. Jelikož jestli tohle myslíš vážně nechápu proč tady ztrácíš čas. Tohle je hračka pro děti a jestli jim to vemeš tak je naštveš. A mě by si sakrametsky naštval takže nestraš bubákem.

 

Asi se podobám ostatním ale myslím to tohle je správný tohle mělo bejt už na začátky tady napsané. Asi se těm dětem dost podobám musím vám říct že cokoliv se tady napíše proti dětem, Mě nebo jíným nepomůže. Takže ja si jdu zahrát CoD 4 MF a vy se tady mějte a buzerujte mě . . . :)

Link to comment
Share on other sites

Problém je v tom, že tohle všechno už je napsáno v pravidlech. Tady to máš maximálně tak rozepsané do podrobna. Nikdo tohle číst nebude a už vůbec ne se podle toho řídit.

 

A ti co si to přečtou už dejme tomu se podle toho chovají. A dítěti už těžko vysvětlíš, že tam prostě nemá šťourat ruce. Stejně je tam dá. To samé je to i tady...

Link to comment
Share on other sites

  • Majitel
Problém je v tom, že tohle všechno už je napsáno v pravidlech. Tady to máš maximálně tak rozepsané do podrobna. Nikdo tohle číst nebude a už vůbec ne se podle toho řídit.

 

A ti co si to přečtou už dejme tomu se podle toho chovají. A dítěti už těžko vysvětlíš, že tam prostě nemá šťourat ruce. Stejně je tam dá. To samé je to i tady...

 

Já si pokládám za úspěch když už to naučim aspoň jednoho člověka zde na fóru.. A tím, že tu debatujte o tom jak je to k ničemu ty dětska akorát podporujete v tom, že se podle toho nemusí řídit..

Link to comment
Share on other sites

Já jsem si to přečetl. Co se týče těch helpů, jak by jste pochopili tento help:

 

viewtopic.php?f=46&t=12088

 

Poradili by jste mi hned ? Kdyby nebyl vyřešen ?

 

Struktura helpu:

 


  • 1. Dotaz/problém
    2. Odpověď
    3. Rady, aby mě jiné problémy nedali do xichtu

 

Podle mě takhle vypadá help. Byl jsem naprosto spokojen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...