Jump to content
  • 0

pomoc Nezobrazují se objekty.

mystiqnox

Dotaz

Ahoj... Jdu zkusit sílu internetu, snad tu ještě někdo zůstal..

Vrátil jsem se k SA:MP a dělám server pro pár kámošů, jen čistě z nostalgie.

Našel jsem na netu nějaký mód, všechno šlape v pohodě, až na objekty.

V módu je pár objektů a ty fungují dobře, ale když tam přidám objekty jiné, tak ty se už na serveru neobjeví.

Chtěl jsem to nějak obejít pomocí filterscriptu, že tam si nahodím objekty, ale i to nepomohlo. Filterscript to normálně načte, ale objekty vidět nejsou.

Není to tím, že by tam bylo až moc objektů, v módu jich je asi 150.

Měl by někdo čas? Pošlu mu případně mód na discordu.

Snad jsem to nějak srozumitelně popsal. Když tak pošlu vše potřebné, za pomoc budu velmi rád, díky.

12 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
  • Globální moderátor

Aha, tak ja jsem napocital asi 150 objektu jenom a to jem to prepocitaval. Jo to bude ten problem

• 1
  • Globální moderátor

Neocekavam, ze to asi pomuze, ale prvni co bych udelal ja, ze to budu testovat s jednim objektem. Pokud uz tam nejaky objekty mas, ktery jsou klasicky CreateObject, takze jsou tam porad, tak teoreticky nemusi zbyvat limit. Objektu v originalnim modu je mene jak 300, tak by to nemel byt problem, ale i tak, zkus zprovoznit jeden objekt a nacist nejaky debug informace, treba z logu serveru, treba tam je nejakej error pluginu

• 1

Predsa len, som už trošku starší a asi už poriadne nevidím... ale, ja som v tom móde narátal ~1450 objektov hneď v OnGameModeInit. Ďalšie objekty sú vytvárané dynamicky ak je hráč v autoškole/cvičí/vykráda/závodí/atď. Tiež je priamo v móde zabudovaný streamer cez ktorý ide odhadom 200 objektov.

Ak to chápem správne, už pri načítaní módu vyčerpáš limit SA-MPu (1000 objektov), takže sa ti nenačítajú ani všetky mapy z módu, nie to ešte z filterscriptov. Takže akékoľvek pokusy o streamovanie objektov ti nepomôžu, pokým nevyriešiš problém s počtom objektov už priamo v móde.

• 1

SA-MP dokáže zobraziť hráčovi maximálne 1000 objektov a je jedno akým spôsobom, či cez CreateObject alebo cez CreatePlayerObject.

Áno, ak chceš mať celkovo viac ako 1000 objektov, je rozumné rovno použiť streamer a všetky objekty vytvárať cez neho.

(pre príklad: ak by si si vytvoril 800 klasických objektov (CreateObject) a zvyšných 2000 vytváral cez streamer (streamer používa CreatePlayerObject), tak ten streamer by mohol hráčovi zobraziť už len maximálne 200 objektov naraz, pretože v ten moment hráč "vidí" 800 klasických a do limitu 1000 je už len 200)

Edited by milous22

• 0

Ahoj, používaš CreateDynamicObject (streamer plugin) alebo CreateObject?

Ak náhodou používaš streamer, je možné, že ti na serveri chýba správna verzia pluginu v zložke plugins, prípadne ho nemáš správne zapísaný v server.cfg.

Edited by DuFF

• 0

keď hodíš kód sem, je väčšia šanca že sa na to niekto pozrie, ako že ťa bude hľadať niekde na discorde a čakať na odpoveď. (a ak sa tak veľmi bojíš o kód/mapu, vyhádž z tadiaľ väčšinu a nechaj len pár objektov na test)

Okrem toho čo píše DuFF vyššie, môžeš ďalej skontrolovať či sa objekt vôbec vytvoril. Pretože "neobjavil sa" a "nevytvoril sa" sú rôzne výrazy :d

new id;
id =  CreateObject(18750, 0.0, 0.0, 0.0 ...);
printf("testovací objekt ID: %i", id);

• 0

tady je filterscript, kde mam svoje mapy (Tyhle mapy nejdou).

mapy - Pastebin.com

tady jsou objekty primo z modu (Ty se ve hre zobrazi normalne).

modobjekty - Pastebin.com

Měl jsem čas to trochu otestovat, stáhl jsem si ještě jeden mód a tam fungují objekty z filterscriptu.

Tudíž musí být chyba asi někde v tom první módu, co se jsem stáhl. Asi ty objetky nějak brzdí.. :-D

Mod jsem musel uploadnout sem.. Na pastebin je to moc velky.. 

Zásilka | Úschovna.cz

• 0
před 1 hodinou, mystiqnox said:

tady je filterscript, kde mam svoje mapy (Tyhle mapy nejdou).

mapy - Pastebin.com

tady jsou objekty primo z modu (Ty se ve hre zobrazi normalne).

modobjekty - Pastebin.com

Měl jsem čas to trochu otestovat, stáhl jsem si ještě jeden mód a tam fungují objekty z filterscriptu.

Tudíž musí být chyba asi někde v tom první módu, co se jsem stáhl. Asi ty objetky nějak brzdí.. :-D

Mod jsem musel uploadnout sem.. Na pastebin je to moc velky.. 

Zásilka | Úschovna.cz

No pozeral som tie mapy.. čo som pripajal k všelijakým modom tak 4/5 z máp funguju.. hlavne tie posledné mapy nejdu lebo to je zle convertované do Objektov treba mapu z mta na novo nahrať :) 
Chcel som aj cez tento mód ale nemám súbory čo sa v SF ta mod nejde nahrať a ja vyťahovať zo súboru nebudem :) 

• 0

Scriptfiles jsem nahrál sem.

Není možné, že v tom módu to objekty hází do jiného světa?

Protože to vězení co tam je, nejde klasicky vidět, ty objekty se zobrazí až tehdy, kdy se hráč dostane do vězení, tak jestli to nějak nelimituje i ty ostatní objekty co se tam přidají.

Zásilka | Úschovna.cz

• 0
před 42minutami, Hip said:

Neocekavam, ze to asi pomuze, ale prvni co bych udelal ja, ze to budu testovat s jednim objektem. Pokud uz tam nejaky objekty mas, ktery jsou klasicky CreateObject, takze jsou tam porad, tak teoreticky nemusi zbyvat limit. Objektu v originalnim modu je mene jak 300, tak by to nemel byt problem, ale i tak, zkus zprovoznit jeden objekt a nacist nejaky debug informace, treba z logu serveru, treba tam je nejakej error pluginu

Uz jsem to vyzkousel, ale ocividne bude chyba na strane modu neco v nem, co ty nove objekty blokuje, protoze u jinych modu problem nemam. Hold budeme muset nahrat nejaky jiny mod.. :-D 

• 0
před 10hodinami, milous22 said:

Predsa len, som už trošku starší a asi už poriadne nevidím... ale, ja som v tom móde narátal ~1450 objektov hneď v OnGameModeInit. Ďalšie objekty sú vytvárané dynamicky ak je hráč v autoškole/cvičí/vykráda/závodí/atď. Tiež je priamo v móde zabudovaný streamer cez ktorý ide odhadom 200 objektov.

Ak to chápem správne, už pri načítaní módu vyčerpáš limit SA-MPu (1000 objektov), takže sa ti nenačítajú ani všetky mapy z módu, nie to ešte z filterscriptov. Takže akékoľvek pokusy o streamovanie objektov ti nepomôžu, pokým nevyriešiš problém s počtom objektov už priamo v móde.

Aha, jak to tedy vyřešit, abych mohl mít více než 1 000 objektů? Klasické objekty převést na CreateDynamic a smazat ty přes limit v módu?
Já sem právě počítal s tím, že v módu nechám klasické objekty pod ten limit a zbytek skrze streamer ve filterscriptu.

Edited by mystiqnox