Jump to content

ostatní Problém s notebookem


VirginBuster

Recommended Posts

Zdárek.

Po včerejšku mám takový malý problém.

Včera jsem hrál a spadnuli mi ovladače grafiky (GT 620M).

Od té doby mi přijde, že mi notebook jede pouze na integrovanou grafiku. Hlavní rozdíl je ten, že mám nižší FPS (dříve 60 stab, nyní 20 unstab).

Nevíte o jaký problém by se mohlo jednat? Ovladače mám aktualizované.

 

Nejhorší je, že byl pořízen 9.12.2012, takže záruka je do 9.12.2014 (měsíc zpět).

Byl ale jednou na reklamaci(30dní) a dočetl jsem se, že se záruka prodlužuje o dobu od uplatnění reklamace až do doby, kdy je spotřebitel povinen si ji z reklamace převzít. Podle všeho mám na předmět měsíc na vyzvednutí, tudíž se mi záruka prodlužuje o dva měsíce (30 + měsíc)? 

Link to comment
Share on other sites

Stiahni ovladac z nvidie, a potom otvor ovladaci panel a v nastaveniach vidiš na akej grafickej sa ti spusti program da sa to aj menit.

Link to comment
Share on other sites

Asi jsem zapomněl napsat, že nejsem začátečník a že vše, co se týče ovladačů a základního systémového nastavení jsem zkoušel.

- Aktualizace driverů
- Nastavení GPU v NVidia CP

- a další....





Problém. Jaksi se mi asi nechladí celý notebook....
VIZ:
M0Wwh.jpg

Link to comment
Share on other sites

neviem či maš taky isty ovladci panel ako mam ja (tiež nvidia) ale stači dat prave tlačitko na plochu - ovladaci panel nvidia - spravovanie nastavenia 3d - programove nastavenia - a tam si najdi tu hru a zmen si grafiku na nvidiu

Link to comment
Share on other sites

Buďto se nauč číst a používat mozek, nebo to prosím nekomentuj...

Nesedím za počítačem poprvé. 

Kdyby se jednalo o základní nastavení ovladačů, tak sem nepíšu... USE BRAIN

 

 

 

 

Nekukal som sa na to , ale možeš to skusiť

 

 

Preto som to tu písal

Link to comment
Share on other sites

Mohu se zeptat jestli si nepamatuješ kolik měla tvá grafika přibližnou teplotu dříve? Každá to má jiné , já sem měl kdysi teplotu 40 °C,  teďka mám zase tak 60 °C a při 70 stupních se mi přehřeje a vypne se. Grafika se mi takhle ničila kvůli ovladači. V AMD VISION Engine Control Center jsem měl ventilátory nastavené na automaticky a v kolonce rychlost ventilátoru bylo 0% - ventilátor se točil, ale pouze na volno. Byl jsem tedy nucen nastavit stálou rychlost, jelikož se grafika začala přehřívat. Teďka se dá říct, že je vše v pohodě, každopádně grafika si svý zachvilku odkroutí a budu si muset koupit beztak novou. Nevím, jak je to u tvých ovladačů, ale u mých to nefungovalo ani u aktuální verze a ještě ke všemu v té nové verzi to už nešlo přenastavit na stálou rychlost, takže jsem zůstal u staré - možná budeš mít stejný problém. 

 

Jak si psal, že se ti přehřívá celý NTB, koukni zase do BIOSu někde by tam nastavení bentilátorů mělo bejt.

 

Pokud není problém v teplotě, tak jdi do BIOSu a zkoukni jestli máš zakázanou integrovanou grafiku. - I když to by ti nešlo už od začátku leda, že by sis to někde omylem přenastavil.

 

*Jestli jsem úplně mimo mísu příspěvek ignoruj! ;)

Link to comment
Share on other sites

Teplota GPU byla zhruba na stejných hodnotách, akorát s tím že běžel ventilátor a notebook byl zatížen. Teď mám takovou teplotu bez zatížení.
V BIOSu mám mimnimum nastavení, grafická karta je na switchable, ve výběru je jinak pouze integrated (což bylo pořád).

Link to comment
Share on other sites

Ano měl, ale třeba jen v nějaké základní rychlosti. Driver by měl potom přidávat/ubírat na otáčkách podle využití a teploty grafiky. - Toto se týká pouze GPU ventilátoru (jsou tam přidělané když už grafiku koupíš). Ostatní ventilátory už žádné ovladače nepotřebují a jedou zřejmě na max. nebo na nějakých 70 % (můžou na méně nevím jak to mají udělané). Nastavení rychlosti těch ventilátorů by mělo být v BIOSu, ale já je tam třeba nemám(alespoň jsem je nenašel). Jinak existují různé prográmky, pokud chceš zvýšit nebo snížit rychlost ventilátoru.

Link to comment
Share on other sites

Vyzkoušel jsem, ale né a né se větrák nahodit. Přemýšlím o sundání desky klávesnice abych se podíval jestli vůbec nejede nebo jede jen trošku. 
PS: Z obchodu mi odepsali, že notebook má 5 dní po záruce. Když jsem ale řekl, že se stroj porouchal ještě v době záruki, říkali že by se s tím něco dalo dělat přes výrobce a že oni by mi to opravili. ^_^

Link to comment
Share on other sites

Takže tohle tam vůbec není?

 

2ddXO.png

Tady to mají udělaný pomocí nějakýho pravidla.

Šlo by to i, že by si v tom cooling, přepnul na manual a nastavil, ale pokud to tam už nemáš, tak asi používáš nějakou novější verzi z které to už odstranili.

Je mi ale pořád divné, že by ti to snížilo FPS o tolik, jen kvůli pár stupňů, to je prostě blbost.

 

A ještě jednou ve výběru toho GPU je pouze integrated a už nic jiného?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...