Jump to content

ps3 vs. xbox 360


LINE UP

Recommended Posts

Zdravím, 


 


Odjakživa som bol skôr na prenosné herné konzoly ako psp, ps vita a pod. 


Ale teraz mám v pláne vitu predať a kúpiť jednu z týchto konzol ... zaujímal by ma váš názor na ne. Ktorá je lepšia a prečo? 


 


A prosím nekomentujte iba "ps3" alebo "xbox"


ale napíšte aj dôvod ... ďakujem :)


Link to comment
Share on other sites

Tak rozdieli tam niesu skoro žiadné. grafika na PS3 A Xšrote je pomerne taká istá. Len čo sa týka MP (All Games), tak pri Xboxe potrebuješ na hranie Gold účet (Premium) a na PS3 nie, tam je to zadarmo.. Pravdaže si tiež môžeš kúpiť PS+ na PS3 a tak využívať pridané funkcie. :)

 

Ja vlastním PS3, Xbox som mal asi mesiac a hned som ho predal, proste sa mi nepáčil.  :oops:

 

Ked potrebuješ dajakú pomoc, tak šup SZ. 

Link to comment
Share on other sites

Mne sa páči ten ovládač na ps3, ale zase hovorí sa že na xboxe sa hrá lepšie
Na ps3 sa mi páči viac titulov (Only on playstation)
Nepáči sa mi ten pohybový senzor ktorý sa mi zase viac páči u xboxu 
Na xboxe sa mi neľúbi platený MP ktorý je u ps zdarma
Po grafike to je skoro rovnaké 

 

Neviem sa rozhodnúť, ale keby berem ps tak by som si musel ešte počkať, a keby beriem xbox tak ho môžem zohnať hneď (kamoš ktorý býva v tej istej dedine kde ja ho predáva aj s kinectom, ovládačom a dvoma hrami, zárukou na necelé 2 roky za 150 a to je myslím dobrá cena)

Link to comment
Share on other sites

Nemusíš čakať.. zájdi na bazoš a máš. Napr. môj bratranec kúpil za 120€ PS3 s hrami aj s Kinectom. 

 

Ale zas platiť 50 eur je zbytočné na Xšrote aby som si zahral MP. Lebo ja hrám na PS3 raz za 2 týždne ked netreba pracovať. A na PS3 si to zahráš pekne kedy len chceš bez PS+. Ja by som skorej išiel do PS4 ako do PS3. Kedže za mesiac či kedy je tu.. Neviem si spomenúť, zainvestuješ ešte 150€ a maš predobjednané. 

 

Ale zato má PS3 výhody aj nevýhody. Niečo je lepšie na PS3 a niečo zas XBOXE. Ja tak isto od malička parím na PS1, potom PS2 a nakoniec som si kúpil 3 a predobjednal aj 4. 

 

Je to len na tvojom v kusu, kedže obe konzole sú také isté. Len majú iný OS + dizajn schránky. :d Cena je tiež skoro ta istá, ja som to kúpil pred 3 rokmi za 350 čo bola na tú dobu dobrá cena. :)

Link to comment
Share on other sites

Nevím proč bych tu měl psát co je lepší. Pokud chceš rozumně a nezaujatě poradit, který je po stránkách výkonnosti, výbavově a službami na tom nejlépe - neptej se radši vůbec. Nikdy tomu tak nedocílíš, protože každý má prostě to své, co mu vyhovuje ;)

 

Ano, na Xboxu je placený online hraní, ale víte také proč? Kvalita služeb na Xboxu se vůbec nedá rovnat těm na PS... Je otázkou každého, jestli chce zvolit radši něco co je zadarmo bez garance kvality, nebo placené s kvalitní podporou a službami. To je trošku rozdíl, navíc částky které je nutné zaplatit nejsou nijak velké - kdo si nebude kupovat blbosti si to v pohodě zaplatí.

 

Co se ovladače týče, z mého hlediska mi nejvíce vyhovuje právě ten Xboxový. Hlavně díky nejlepšímu rozmístění páček, které jsou ergonomické a při hraní vás z toho nebolí vůbec prsty. Což mi po půl hodině hraní na PS3 bolet začnou...

 

Jak tu někdo zmiňoval grafiku, tak ta je na Xboxu výkonnější - prosím nepište tu zase chytře jak někdo na FB, že to není vůbec pravda. Pravda to je, kdo nevěří nechť si to najde na internetu. Každopádně rozdíl mezi tím není pro běžného člověka příliš viditelný. Navíc, multiplatformní hry vypadají vždy o chlup lépe na Xboxu, neboť využívá téměř totožný zdrojový kod jako u Windows.

 

Osobně se mi líbí více exkluzivity pro Xbox 360, kterých je opravdu mnoho - ale to už je čistě věc názoru, nevypovídá to nic o kvalitách dané konzole.

 

Naopak jako nevýhodu u Xboxu vidím hlučnost mechaniky, která se dá snadno vyřešit instalací hry na HDD. Ale je to neduh, na který se dá zvyknout. U novějších a nejnovějších Xboxu už je to o mnoho tišší, já ještě vlastním Xbox s původní konstrukcí. Jako další nevýhodu někdo může považovat absenci Blu-ray mechaniky.

 

Také se mi líbí široký spektrum příslušenství pro Xbox 360 - hlavně i podpora od Razeru - sem patří i Kinect, který je ať chcete nebo ne daleko vyspělejší a lepší vymožeností než Move, což je pro mě jako chabý pokus napodobit Wii.

 

A proč píšu furt jenom od Xboxu? Já si Xbox 360 vybral a tak píšu, proč jsem si ho vybral - resp. píšu to, co tu předemnou ostatní zmínili (i jako nevýhodu). Mě osobně nic k PS3 netáhne, nevyhovuje mi ovladač, celková politika Sony, exkluzivity mě osobně moc nezaujali, snad jen 2 které bych si fakt chtěl zahrát. To že je tam online hraní zadarmo pro mě nepředstavuje nic jako výhodu, když ostatní služby stojí docela za nic. Kamarád si třeba na PS3 musel dvakrát koupit GTA V, protože poprvé mu to vůbec nechtělo stahovat a kup mu zmizel - jo o tomhle přesně mluvím, zadarmo ale za jakou cenu... Atd, prostě to že jsem si vybral Xbox 360 protože mi vyhovuje a pro mě lepší volbou.

 

Každý má ovšem jiné priority a největší zbraní Sony je zdarma online hraní, neboť cílí právě na děti kteří si říkají - "platit si za online hraní nebudu, nevím proč bych měl a stejně na to ani nemám (měl by, každý by měl protože drahé to není - ale je otázkou, kdo co a za jaký blbosti utrácí..." - ale ten důvod proč je to placené už neřeší. No to je jedno, ani já to řešit nebudu :)

 

Rozhodnutí je čistě a jen na tobě, mě osobně je to naprosto u zadku :)

Link to comment
Share on other sites

Podle mě xbox 360 (ps3 je také dobré ale z mého pohledu xbox). Klasický X360 nemá moc výhodu (já ho mám, ale mě to stačí) v tom že potřebuješ mít koupený účet aby ti jel na něm interet. Kámoš si kupuje docela luxusní X360 slim ODKAZ: http://www.supergamer.cz/xbox-premium-p-53771.html?gclid=COeM4qOAnroCFUi33godB2cA0g . Má 4GB místa (bez Memory card) a máš tam kinekt kde máš trocha pohybu atd. :) Doporučuju tento :)

Link to comment
Share on other sites

@Smogy, kámo vůbec nevím o čem tu mluvíš :d Koupený účet? Co to je? :d Účty se fakt nekupují :d Internet ti na Xboxu půjde i když máš jen free účet, můžeš si stahovat dema, přídavky do her, kupovat hry, sledovat videa atd... Ale pokud chceš hrát online, využívat aplikace, další služby navíc atd..., pak je zapotřebí si koupit tzv. Xbox Live GOLD a to buď na 1 měsíc, 3 měsíce nebo na rok. Pak se z tebe stane zlatý člen a můžeš využívat všechny možnosti - nyní akce každý měsíc dvě hry zdarma...

 

K tomu co jsi mi poslal má jen 4GB místa, takže pro nějaké pořádné hraní by bylo fajn si dokoupit HDD s větší kapacitou. Balíček neobsahuje Kinect, nevím kde jsi to vzal. Pouze to má vstup, kdo kterého Kinect zapojíš a nepotřebuješ mít k tomu další kabel do elektriky. Kdyby v tom byl Kinect, cena by byla o něco větší...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Rozhodne PS-3 !

 

Ked si to tak zoberiete PS 3 A X-Box 360 su ku sebe rovne, ale ako tu uz bolo spomenute maju aj svoje vyhody aj nevyhody ale ked si zoberiem jedno minusko na plateny MP tak by som sa skor pridal k prvej strane cize PS 3 umna vedie potom su uz mensie detaily . 

 

http://www.youtube.com/watch?v=oBgKB523_RA#t=60

 

Global_spec.PNG

Link to comment
Share on other sites

  • Globální moderátor

Rozhodne: PS-3

 

 

vůbec to není starý a vůbec nepsal 

 

A prosím nekomentujte iba "ps3" alebo "xbox"

Link to comment
Share on other sites

Prehladnejšia grafika?
Ty fetuješ Herkulesa?
-------------------------
X360++;

 - Väčšina titulov ako prvé hneď na neho
 - Obrovský HDD

 - Demá sa dajú hrať do nekonečnan na dobré hry
 - Priatelia na multiplayeri
 - Lepši Joystick
 - Kinect
 - velká variabilita ovládačov, dokupitelnych veci...,
PS3++;
 - Lacnejšie hry
 - zdarma MP

 - prepojenie sPSP

Link to comment
Share on other sites

  • Globální moderátor

ANAEB, on 01 Nov 2013 - 23:38, said:snapback.png

Treba lepšie čítať čo aj napísal, potom to aj komentovať ..  Inteligent .   :rofl:

 

Presne tak

---

Jeden spamer druhej deb*l.

 

to že nevěděl že to upravil tě omlouvá ANAEB

 

ale to že ze mě děláš debila (Farleon) jako že jsi to tam měl celou dobu, to je fakt ubohost 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...