Jump to content

ostatní Létající Moucha.cz


Ingnition

Recommended Posts

junior_internet.jpg

 

moucha_reklama.png Nový článek: ZÚČASTNIL JSEM SE KONFERENCE JUNIOR INTERNET 2013

Jak si již někteří mohli všimnout, asi před měsícem a půl jsem vytvořil na své Facebook a Google+ stránce událost ohledně konání konference Junior Internetu 2013, což byl již 14. ročník. Kdo nezná, co Junior Internet je, může si přečíst informace na této stránce www.juniorinternet.cz. V tomto článku bych se chtěl s vámi podělit o to, jak celá konference probíhala, jaký na mě udělala dojem a co se mi konkrétně líbilo.

 

[Přečíst si celý článek »]

http://www.letajicimoucha.cz/zucastnil-jsem-se-konference-junior-internet-2013/

Link to comment
Share on other sites

mou.jpg

 

moucha_reklama.png Nový článek: JMENUJI SE MOU, NE POU!

Říkáte si cože? Jaký Mou? Vždyť je to přece Pou! Tímto článkem vám představím „kopii“ všem známého Poua, který si ale říká Mou. Abych tedy některých vysvětlil o co vlastně kráčí – Pou a Mou jsou postavičky, o které se musíte starat. Tj. krmení, mytí, hrát si s ním, můžete ho oblékat apod… Jedná se jednoduše řečeno o novodobé Tamagotchi (to už snad vysvětlivku nepotřebuje).

 

Poua si můžete stáhnout do svého Android telefonu (zdarma), nebo na svém iPhonu či iPaduza drobný peníz. Bohužel tuto skvělou postavičku nenalezneme (prozatím) na telefonech s Windows Phone. A to je velká škoda! Naštěstí nezávislé „studio“ hungrymousegames vytvořil jeho kopii – Moua. Princip je v podstatě naprosto totožný a vzhled k tomu originálnímu také nemá daleko. Všechny hry a předměty jsou v podstatě stejné, jenom se jedná o zjednodušenou a stále se vyvíjející kopií Poua, která nám ho uživatelům Windows Phone nahrazuje.

 

 

[Přečíst si celý článek »]

http://www.letajicimoucha.cz/jmenuji-se-mou-ne-pou/

  • Líbí se mi to! (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

minez.jpg

 

moucha_reklama.png Nový článek: PRÁCE - MINEZ.CZ

Po delší době vám přináším další „rozebrání“ své grafické práce. Tentokrát se to týče projektu MineZ.cz, kde najdete zcela první česko-slovenský Minecraft server s herní modifikací MineZ. Tyto stránky jsou mé zcela první co se týče Minecraft stylu. Vzhledem k tomu, že tuto hru nehraji a neumím vytvářet grafické prvky této hry, sáhl jsem po pár zdarma dostupných prvkách od autora Davida Dvoracka. Výsledek si myslím nedopadl vůbec špatně a i já sám z něj mám relativně radost. No nic, pojďme se podívat na jednotlivé grafické práce pro tento projekt.

 

 

[Přečíst si celý článek »]

http://www.letajicimoucha.cz/prace-minez-cz/

 

 

 

kdy_o_sobe_rikat_grafik.jpg

 

moucha_reklama.png Nový článek: KDY O SOBĚ ZAČÍT ŘÍKAT, ŽE JSEM GRAFIK?

 

Tento článek bude o tom, kdy vlastně si o sobě člověk může říct, že je grafik. Popravdě, sám nevím kdy přesně ale poslední dobou vidím všelijaké děti, kteří vytvoří šílený obrázek a hovoří o sobě jako o grafikovi. K tomuto článku mě mimo jiné přivedl jeden Tweet. Už nevím přesně kdo ho napsal ani jeho přesné znění. Ale stálo v něm, že hodně lidí se označují za DJe a přitom mají staženo jen nějaké písničky z internetu.

 

Jak jsem již psal, na internetu se poslední dobou objevuje spousta dětí, kteří si stáhnout Photoshop, spatlají tam kdejakou kravinu hnusnou a říkají si velcí grafici. Bohužel zacházejí i tak daleko, že si založí jakési grafické studio a vytváří stránky pro ostatní. A aby to nebylo málo, dokonce si dělají i nějaký ceník či co… To si myslím je opravdu směšné a až smutné. Fajn, je to jejich věc a jejich boj. Je mi to jedno. Osobně toho kdo si od nich nějakou práci nechá udělat označuji za hlupáka.

 

 

[Přečíst si celý článek »]

http://www.letajicimoucha.cz/kdy-o-sobe-zacit-rikat-ze-jsem-grafik/

  • Líbí se mi to! (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

internet_komunita.jpg

 

moucha_reklama.png Nový článek: JAK BÝT PŘIJAT INTERNETOVOU KOMUNITOU

V tomto článku vám popíšu, jak být nejlépe přijat internetovou komunitou. Nezáleží na tom, o jakou konkrétní komunitu se jedná. Všude platí několik základních pravidel, které je potřeba dodržovat nebo resp. se je naučit.

 

V dnešním internetovém světě je těžké se nějakým způsobem prosadit. Hodně lidí se ohlíží na to, jak vypadáte, jak jednáte, kolik toho máte za sebou, jaký styl uznáváte a spousta dalších faktorů… A všechno na všem závisí a je důležité si uvědomit, že většinou tak jak se chováte vy, tak se k vám chovají i ostatní. No vlastně, dneska už se pomalu tohle pravidlo alespoň co se internetu týče, pomalu vytrácí. Nebudu tedy nadále zdržovat a pojďme si rozebrat několik faktorů, které je potřeba dodržovat a hlavně se je naučit dodržovat. Jinak není možné, aby vás internetová komunita, ať už jde o jakoukoliv zcela kladně přijala.

 

 

[Přečíst si celý článek »]

http://www.letajicimoucha.cz/jak-byt-prijat-internetovou-komunitou/

  • Líbí se mi to! (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

letajicimoucha.jpg

 

moucha_reklama.png Nový článek: AKTUÁLNÍ PŘEHLED DĚNÍ

Zdravím všechny mé čtenáře! Dlouho se zase nic neděje a odpovím vám jednoduše – není čas. Dneska máme 30. května a přichází červen, pro mne plný zkoušek a osobních záležitostí, takže budu skutečně plně zaneprázdněný. Tudíž nevím jak to bude během června s aktivitou – tzn. zda vyjde vlog, herní víkendovka či nějaké články. Uvidím, jak to všechno zvládnu. Každopádně bych se měl už začít učit! icon_smile.gif

A teď si pojďme pomocí obrázků ukázat takový rychlý přehled o tom, co se za poslední dobu událo.

 

 

[Přečíst si celý článek »]

http://www.letajicimoucha.cz/aktualni-prehled-deni/

  • Líbí se mi to! (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

povoden_revnice.jpg

 

moucha_reklama.png Nový článek: POVODNĚ 2013 - ŘEVNICE

Článků o záplavách 2013 už vyšlo určitě mnoho, tudíž nemám v plánu to nijak dál rozebírat… Natočil jsem situaci řeky Berounky v Řevnicích, kde voda dosáhla až 3.SPA a dosáhla téměř k 6 metrům. Ta už nyní postupně klesá, ale stále je ve 3.SPA povodňovém ohrožení. Video je sestříhané z 1.6. a 2.6.2013, fotografie pak z 1.6. až 3.6.. Bohužel na nich nejde vidět to, co voda skutečně dokázala. Jen její začátek, kdy se ještě toho tolik nestalo. Měl jsem mnohem důležitější práci, než to fotit. Ale zase lepší něco něž nic…

 

 

[Přečíst si celý článek »]

http://www.letajicimoucha.cz/povodne-2013-revnice/

  • Líbí se mi to! (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

yt_bez_reklam.jpg

 

moucha_reklama.png Nový článek: YOUTUBE BEZ REKLAM A PODLE SEBE V CHROME

Asi už si hodně z vás nadávalo na ty otravné reklamy na YouTube, které zdržují a jenom obtěžují. K tomu navíc nový vzhled, který Google nedávno uvedl do pochodu. Myslím si, že spousta lidí ví o čem mluvím a určitě jste někdy přemýšleli nad tím, kéž by to šlo vrátit do starého stylu. Mám pro vás tentokrát dost šikovné řešení, jak proti těmto změnám a reklamám účinně zabojovat!

Je důležité vlastnit internetový prohlížeč Google Chrome, protože zde budu hovořit o aplikaci (pluginu), který je určený pro tento opravdu skvělý internetový prohlížeč. Jedná se o plugin YouTube Options, díky kterému si můžeme upravit z velké části rozložení a podobu YouTube. A to nejhlavnější, díky tomuto pluginu si můžeme zakázat i ty hodně otravné reklamy! No není to super?

 

[Přečíst si celý článek »]

http://www.letajicimoucha.cz/youtube-bez-reklam-a-podle-sebe-v-chrome/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

plynule_posouvani_google_chrome.jpg

moucha_reklama.png Nový článek: PLYNULÉ POSOUVÁNÍ STRÁNKY V GOOGLE CHROME

Pokud Vás štve „trhaný“ rollování (posouvání) stránky v Google Chrome, mám pro vás báječný plugin! V tomto článku si ukážeme či rozepíšeme plugin (addon) do Google Chrome, který se jmenuje Chromium Wheel Smooth Scroller. Osobně lepší plugin zatím neznám a splňuje přesně to, co bych po takovém rozšíření požadoval.

 

O čem vlastně konkrétně mluvím? Jde o to, že když procházíte jakoukoliv stránku a rolujete pomocí kolečka své myši dolů či nahoru po stránce, není to plynulé ale „bodové“. Díky tomuto rozšíření bude tento pohyb naprosto plynulý a přirozený. Jednoduše je radost poté stránky prohlížet a k tomu nám slouží tento plugin. Více méně kdo zná operační systém od Applu, tak zde můžete vidět plynulé projíždění stránky – stejného efektu docílíme i s tímto pluginem.

 

[Přečíst si celý článek »]
http://www.letajicimoucha.cz/plynule-posouvani-stranky-v-google-chrome/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

lekarnanaudolni.jpg

moucha_reklama.png Nový článek: PRÁCE - LÉKÁRNA NA ÚDOLNÍ S.R.O.

Po delší době vám přináším další „rozebrání“ své grafické práce. Nyní se jedná o lékárnu, která má dvě pobočky v Brně a jednu pobočku ve Znojmě. Jedná se o firmu Lékárna Na Údolní s.r.o., kterou se dá označit jako lékárnu s moderním přístupem a jednáním. A vzhledem k tomu, že se skutečně jedná o jedinečnou síť lékáren, potřebovali současně i jedinečné webové stránky. A to byl přesně můj hlavní úkol u této grafické webové prezentace. Vytvořit jedinečný a originální stránky, které žádné jiné lékárny nemají. Na výsledek se pojďme nyní podívat a trošku si všechny podstránky těchto stránek rozepsat.

 

[Přečíst si celý článek »]
http://www.letajicimoucha.cz/prace-lekarna-na-udolni-s-r-o/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

flappybird.jpg

moucha_reklama.png Nový článek: FLAPPY BIRD - FENOMÉN? ANI NE...

V tomto článku bych se rád pozastavil nad velkým boom v mobilním herním průmyslu a to hrou Flappy Bird. Tato hra se prakticky všude označuje jako neuvěřitelný fenomén, kdy si tuto hru stáhlo několik milionů uživatelů z celého světa během pár dnů. Ano, z tohohle pohledu to co se počtu stažení týče fenoménem je. Ale z herního principu se rozhodně o žádný fenomén nejedná! Jednoduše mě právě ono slovíčko „fenomén“ přimělo napsat tento článek.

 

[Přečíst si celý článek »]
http://www.letajicimoucha.cz/flappy-bird-fenomen-ani-moc-ne/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

pravopisniswageri.jpg

moucha_reklama.png Nový článek: PRAVOPISNÍ SWAGEŘI, ANEB NOVÝ STYL PSANÍ TEENAGERŮ

Poslední dobou vídám na internetu čím dál více lidí, kteří začali vytvářet zcela nový pravopis „psaní“. Nazval jsem je jako „Pravopisní swageři“, protože nejenom že tak píše nově spousta lidí i dokonce na Facebookových stránkách větších společností, ale už dokonce i někteří mé přátelé. Vůbec nechápu, kde se tenhle styl najednou vzal a proč ho začíná najednou spousta lidí používat? Je to jako by jste prznili českou vlajku tím, že jí špatně vyvěsíte. Jednoduše to dle mého do českého pravopisu nepatří a je to opravdu hrozné na to koukat, když to někdo takto napíše.

swagertext.png

Že pořád nevíte o co jde? Tak už je asi na čase vás uvést do obrazu. Poslední dobou se rozmáhá všude po diskuzních fórech ale i na sociálních sítí nový způsob psaní, který mě až nepříjemným způsobem rozčiluje! Nechci říct, že i já píšu bez chyby, to rozhodně ne (určitě v tomto článku budu mít spousta chyb) – ale to nemění na faktu, že tohle je neuvěřitelně hrozné. Lidé začínají dělat v čárkách, tečkách, otaznících, vykřičníku atd… mezeru před tímto znakem. Je to až k nevíře, jak hrozně to působí a vypadá. Uvedu vám několik příkladů.

 

[Přečíst si celý článek »]
http://www.letajicimoucha.cz/pravopisni-swageri-aneb-novy-styl-psani-teenageru/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

nespolehlivost.jpg

moucha_reklama.png Nový článek: NESPOLÉHEJTE SE NA OSTATNÍ, VRÁTÍ SE VÁM TO!

Dneska je prvního máje, lásky čas a já píši tento „nemilí“ článek, protože mi už dochází nervy. Jak už lze z nadpisu postřehnout, nikdy nespoléhejte na ostatní co vám poví či nakecají. A to ani v případě, že se třeba znáte X let. Může se vám to nepěkně vrátit a to třeba tím, že díky tomu padnete nepříjemně na hubu. A jak je v dnešní době již docela standardem, opět se to vše točí ohledně peněz.

 

[Přečíst si celý článek »]
http://www.letajicimoucha.cz/nespolehejte-se-na-ostatni-vrati-se-vam-to/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

windowsphone.jpg

moucha_reklama.png Nový článekMOJE OBLÍBENÉ APLIKACE PRO WINDOWS PHONE 8.1

Jsou to už dva měsíce, co jsem si po 4 letech koupil nový telefon. Opět jsem zůstal věrný platformě Windows Phone a pořídil si základní Nokia Lumia 520. Telefon jsem aktualizoval na nejnovější verzi Windows Phone 8.1 a nyní vám opět přináším seznam mých nejoblíbenějších aplikací, které v telefonu používám (staré aplikace naleznete v předchozích článcích – stále některé z nich používám, zde je již ale uvádět nebudu). Pokud tedy jste taky vlastníci telefonu se systémem Windows Phone 8 či 8.1, můžete najít i nějakou aplikaci, kterou ještě třeba neznáte.

 

[Přečíst si celý článek »]
http://www.letajicimoucha.cz/moje-oblibene-aplikace-pro-windows-phone-8-1/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

slozky_windows8.jpg

moucha_reklama.png Nový článek: SAMOSTATNÉ SLOŽKY V HLAVNÍM PANELU VE WINDOWS 8 A 8.1

S příchodem oblíbených Windows 7 zároveň přišla jedna velká novinka v liště či panelu. V základním nastavení se zobrazují pouze ikonky daných programů a můžeme si na onen panel připnout cokoliv. Jenže pokud jsme si chtěli na panel připnout jakoukoliv složku, tak se bohužel nezobrazila jako běžná a samostatná ikona, ale přiřadila se k ikonce tzv. Průzkumník souborů. Zde se nám přichytila, ale jako normální ikonku na liště jsme ji mít nemohli. Tímhle nesmyslem bohužel trpí i další novější verze Windows 8 a 8.1. Já jsem si ale pro vás připravil jednoduché řešení, díky kterému si ve Windows 8 či 8.1 a za pomocí nabídky Start tento nešvar obejít. Tento návod bohužel nebude fungovat ve Windows 7, neboť nemá nové prostředí Metro(dnes již Modern UI), které k tomu bohužel potřebujeme.

 

[Přečíst si celý článek »]
http://www.letajicimoucha.cz/samostatne-slozky-v-hlavnim-panelu-ve-windows-8-a-8-1/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...