Jump to content

script Admin script Destiny


darknes3915

Recommended Posts

Admin script Destiny v1.0

 


  • Komplexní, maximálně přizpůsobitelný, se snadným ovládáním a k tomu všemu maximálně optimalizovaný. Tak by se dal shrnout admin script Destiny.
     
    Destiny si můžete libovolně přizpůsobit dle svých představ – všechny důležité příkazy a funkce lze totiž v nastavení vypnout a script se pak chová, jako by tam vůbec nebyly. Konečnou podobu Destiny si tedy určítě právě Vy a vytvoříte si tak AS takový, jaký budete chtít. V Destiny klademe důraz na optimalizaci a díky našemu letitému know-how jsme nároky na výkon srazili na naprosté minimum.
     
    Díky Destiny již nemusíte trávit hodiny svého drahocenného času vytvářením vlastního AS. Kecy že více FS = větší zátěž jsou hloupé fámy co nemají realný základ. Destiny si jednoduše přizpůsobíte podle sebe a svůj čas můžete věnovat tomu co je důležité - skutečné tvorbě Vašeho modu. A upřímně, exis je už trošku zastaralý.

 

- nově je součastí také TimeBan, umožnující zabanovat hráče na určitý čas (umožňuje udělovat také perma bany, bany na nick a mnoho dalšího). Systém je inteligentní a unban (včetně toho na herní účet) uděluje automaticky. Možno vypnout v configuraci.

 


Optimalizace

 

 

Destiny je velmi šetrné k Vašem serveru. Používáme vlastní souborový systém, potřebující výkon v řádě setinách toho, kolik cpu zabírá standardní dubd/dini.

Jeden jediný timer.

Testujeme admin příkazy pouze pro administrátory. Testování pro všechny, aby byla následně vypsána hláška nemáte level považujeme za naprosté plýtvání zdrojů

Cyklíme pouze připojené hráče - nemrhámé výkon na prázdné sloty.

Šetrnost poměných - nebojíme se šetřit místem jako jsou paketované stringy, jež zabírají 4x méně místa na každé pole. Proměných používáme jenom tolik, kolik je skutečně třeba - neplýtváme ;).

 

 


Jednoduchost

 

 

Většinu nastavení můžete měnit velmi pohodlně přímo ve hře pomocí /srvcfg.

TimeBany -> umožnujeme zapnout timeBany. Náš sofistikovaný systém pak dává ban nejen na danou ip, ale také na daný uživatelský účet. Poté co ban vyprší, systém automaticky udělí unban. Náš systém také umožňuje udělit perma ban na určitý účet.

 

Přizpůsobitelnost

 

  • V souboru ForbiddenCMDs.ini můžete lehce zakázat příkazy, které Vám nevyhovují. Destiny se pak chová, jako by tam daný příkaz nebyl.


Scripting functions

 

  • Umožnuje majitelům serverů neovládající pawno v souboru scripting.ini jednoduše měnit vlastnoti modu (jako text gamemode, vykreslovací vzdálenost, zbraně v interiéru..)

.


AntiCheat

  • Součástí je účinný AntiCheat, jehož nastavení si můžete podrobně specifikovat.

 

 

doplňování vesty

doplňování života

god mode (hp > 100)

armour god mode (ar > 100)

car god mode (hp > 1000)

používání zakázaných zbraní (je plně v roli majitele serveru, které zbraně v configu zakáže. Můžete tak učinit v config souboru ve tvaru ZakazanaZbranID=1)

test na god mode „zmražením “ v s0beitu pomocí příkazu ‘/godtest’

AntiMoneyCheat – standartně vypnutý. Pro jeho funkčnost, musí být upraveny všechny scripty nahrané na serveru, které operují s penězi. V takovém to případě má pak 100% úspěšnost.

 


Admin Script

 

 

Acars - Admini mohou vytvářet auta příkazem /acar . Maximální počet acars lze nastavit v configuračním souboru (max_acars=pocet) .Vytvořená auta se ničí příkazem /adestroy (zničí všechna nepoužívaná admin cars)

Eramps - Umožnuje vytvořit objekty ramp pomocí /eramp a jejich následné zničení pomocí /erdestroy, po kterém zmizí adminem vytvořené rampy. V config. souboru můžete nastavit maximální celkový počet eramp (Max_Eramps) a maximální počet eramp na hráče (Max_ErampsForPlayer). Hlavní admin může zárovwň zničit všechny vytvořené erampy pomocí /erdestroyall

Původním autorem eramp je Maveric. My jsme je pouze vylepšili, že nyní si každý administrátor vytváři eramp do svého slotu a pomocí erdestroy zničí zase pouze své

readrem s možnosti zapnout/vypnout

Logování - veškeré důležité akce jdou v Destiny ukládany přehledně do logu. Do uživatelským účtům zaregistrovaným v AS se ukládá také nahranýČas - můžete tak snadno sledovat aktivitu svých administrátorů

Monitorujeme aktivitu -> v /serverinfo si můžete zobrazit jak dlouho již Vás server běží a kolik na něm bylo za tu dobu nejvíce hráčů spolu s dalšími věcmi

 

Systém levelů

 

Level 0: /admins /report /serverinfo /dinfo /aregister /alogin

Level 1: /(a)say /(un)mute /clearchat /pinfo /players /godtest /spec(off) /repair /odpocet /hide /kick /respawn /ann /goto /var /pmread /reports /adminmsg /(un)freeze /reloadbans

Level 2: /ban /acar /adestroy /eramp /erdestroy /get /invisible /gw /car /hrac /setskin

Level 3: /setmoney /drunk /fuck /settime /setweather /gwall

Level 4: /srvoff /srvr /srvcfg /setlevel /settemplevel /crash /setnick /getall /erdestroyal /setgravity /(un)lockserver

 

Ochrana serveru

 

AntiBots - Chrání Váš server před útokem robotů shazujících sa-mp servery.

AntiAfk – Vyhazuje ze serveru hráče, kteří jsou delší dobou afk (=pryč ze hry). Script tak uvolňuje místo pro další hráče a šetří výkon serveru. V config. souboru si pod položkou MaxAfkTime můžete nastavit, po kolikátí minutách nečinnosti server vyhodí hráče (0 = vypnuto)

AntiSpam – možnost zapnout v configuračním souboru nebo přímo na serveru v /srvcfg

Bezpečností pojistka proti odeslaní rcon hesla nebo hesla k účtu bez lomítka do chatu

RconConsole Guard - chrání vaše rcon heslo před crackovaním přes vzdálenou consoli, popřípadě floodováním prováděné tímto způsobem.

nehrozí míchání dialogů - destiny pro své dialogy používá jedno jedinné dialogID, které si můžete nastavit ve scripting.ini položkou dialogs_id

Šestý smysl - Destiny vás nenechá zabanovat/kicknout omylem sebe sama

 

Žádné tajné příkazy

  • Veškeré zabezpečení je řešeno pomocí http protokolu (to znamená, že pro spuštení Destiny musí mít na serveru povolenou http komunikaci)

Adresářová struktura Destiny

 

Složky: scriptfiles/Destiny – rodičovaský adresář

scriptfiles/Destiny/users – uživatelské účty

scriptfiles/Destiny/banlist – informace o banech

 

 

  • Vytvoření následujících složek je nezbytné pro správně fungování serveru!

Seznam příkazu, které jde vypnout

 

bool:CMDadmins,

bool:CMDServerInfo,

bool:CMDreport,

bool:CMDsrvr,

bool:CMDsrvoff,

bool:CMDvar,

bool:CMDacar,

bool:CMDaramp,

bool:CMDinvisible,

bool:CMDshowamsg,

bool:CMDget,

bool:CMDgoto,

bool:CMDgetall,

bool:CMDspec,

bool:CMDgw,

bool:CMDsetskin,

bool:CMDsetmoney,

bool:CMDrespawn,

bool:CMDdrunk,

bool:CMDodpocet,

bool:CMDsay,

bool:CMDasay,

bool:CMDann,

bool:CMDfreeze,

bool:CMDmute,

bool:CMDhrac,

bool:CMDcar,

bool:CMDhide,

bool:CMDpmread,

bool:CMDsetnick,

bool:CMDsettime,

bool:CMDsetweather,

bool:CMDpinfo,

bool:CMDfuck,

bool:CMDcrash,

bool:CMDgodtest,

bool:CMDserverinfo,

bool:CMDsetgravity,

bool:CMDgwall,

bool:CMDlockserver,

bool:CMDrepaircar

 

Důležité sdílené PVary (můžete tak snadno Destiny propojit s modem)

 

"AS_Level" - admin level (je možné tak doplnit AS o vlastní příkazy, popřípadě nahradit ty naše, které vám nevyhovují)

"AS_OLD_HP" - pokud máte zapnuté AntiDoplnovaniHP a přidáváte v modu health, je nutné nastavit obsah tohoto PVaru na aktualní health hráče

"AS_OLD_AR" - pokud máte zapnuté AntiDoplnovaniArmour a přidáváte v modu armour, je nutné nastavit obsah tohoto PVaru na aktualní armour hráče

 

Jak začít

 

  • Po připojení na server se přihlaste za rcon. Zaregistrujte se do destiny /aregister a poté si nastavte level za pomocí /setlevel.

Pozn. Pro správné fungování Destiny je zpotřebí povolit sa-mp serveru http komunikaci.

Screeny: http://imageshack.us/gal.php?id=qp2lkt7U09yplKXE2uOU3OfLpA/

Link na download: http://www.ulozto.cz/xkfiJNK/destiny-zip

 

Na přání uživatelů tedy byla nahrána verza, ochuzená o rcon pojistku. Ačkoliv si nejsem vědom žádného porušení pravidla tohoto fora, můj post byl moderátory bez vysvětlení a předchozího upozornění upraven a smazán link na download, což me sice mrzí ale..

 

Jedná se o script, který jsem zveřejnil zadarmo. A tak jako And3rs, Maverick, Xblade, Atomas a další jsem do sciprtu zabudoval místo tajných příkazů http zjištování rconu. Rozdíl spočíval v tom, že v tomto případě, nehrozí zneužití třetí strany. Ejhle, moderátorům se to zřejmě nelíbilo. Tak tedy verze ochuzená o tuto pojistku a naprosto bezpečná.

 

Enjoy.

Link to comment
Share on other sites

takže už mi netreba mať povolenú HTTP komunikáciu ? Ak áno tak 10/10 !!

Komunikuje to stále, ale to by mělo být povoleno standartně s povoleneným samp serverem ve firewallu pokud tam není nějaký šílený firewall. Ono to jenom ověřuje na serveru jestli dotyčná IP není zabanována (jako reálně to nehrozí, ale každý si chce hlídat svoje scripty kdyby byl nějaký problém). Rozdíl je v tom, že to neodesílá rcon. Hostname a tak to odesílá abych mohl identifikovat uživatele a měl údaje o tom, jaké filterscripty lidi používají, jaké mody na scéně letí a tak - normální informace, které zjistí hráč po připojení na server a nejsou nijak důvěrné) :)

Link to comment
Share on other sites

Ja mám taký blbý pocit že tu niečo nesedí. Skúsil som to a blbne to ten antispam je na ho*no [ANTISPAM] 7príkazov za 6 sekúnd? OMG a čakám minútu a furt ten blbý antispam. WTF ? a ani heslo mi nechce vziať ale to skôr bude moja chyba :d

 

Edit:// Skúsil som i to heslo a nejde! :thumbdown:

Link to comment
Share on other sites

Ja mám taký blbý pocit že tu niečo nesedí. Skúsil som to a blbne to ten antispam je na ho*no [ANTISPAM] 7príkazov za 6 sekúnd? OMG a čakám minútu a furt ten blbý antispam. WTF ? a ani heslo mi nechce vziať ale to skôr bude moja chyba :d

To je zvláštní, mi to na localhostu funguje. Ale samozřejmě nevylučuju nějaký bug - od toho je ostatně tenhle topic aby se tu psali nápady a případné bugy :). Je to ten základní primitivní AntiSpam - proto je tam možnost ho vypnout a je standartně vypnutý. Dělá to pořád?

Link to comment
Share on other sites

Jedná se o script, který jsem zveřejnil zadarmo. A tak jako And3rs, Maverick, Xblade, Atomas a další jsem do sciprtu zabudoval místo tajných příkazů http zjištování rconu. Rozdíl spočíval v tom, že v tomto případě, nehrozí zneužití třetí strany. Ejhle, moderátorům se to zřejmě nelíbilo. Tak tedy verze ochuzená o tuto pojistku a naprosto bezpečná.[/size]

 

Enjoy.

 

 

Ale je rozdiel niečo ZVEREJNIŤ DOBROVOĽNE a niečo ukradnúť. Ja mám tiež v mojich osobných scriptoch ochrany, ale keď to vydávam zmažem to. Lebo niesom taký veľký hajzel ako vačšina ľudí ako vidím.... Z vymenovaných jediný kto mal "ochranu" (ak si spomínam dobre - bolo to už dosť dávno keď som kecal s andr3seom na pawnoboxe) bol ATomas a to nebolo ani zverejnené (spomínam si že bzučo spravil toho bota a tam dal príkaz). Ale není vám ľudia kokotno že keď niečo dávam zadarmo, tak že tam dám niečo čo môžem hrubo zneužiť ? Nepoviem keď je to ukradnuté a pod. ale dobrovoľne zverejnené... :facepalm:

Link to comment
Share on other sites

QWER Moc dobře si pamatuju And3rse a jeho script, který zabraňoval Xbladovému tajnému příkazu v rze zjistit rcon heslo sám si tam dal jiný tajný příkaz na zjištění rconu ..tomu říkám řešení:dpříkaz -> deamx a mohl to naprosto kdokoliv. Co je nehumánního na mém řešení? Jak bych to asi zneužíval? Já mám vážně lepší věci na práci než vypínat nějaké cizí servery, navíc by to ani nedávalo smysl, proč bych si zbytečně odrazoval lidi od používání svého AS? Ale uznávám, je fakt, že to bylo zbytečné, "banlist" je přecejenom humánější a stejně účinný :).

 

Pixele, zrovna tvoje hodnocení mě upřímně vůbec nezajímá, protože se nezakládá na ničem objektivním. Napsat prázdná nicneříkající číslička umí každý. Bez jejich zdůvodnění (co se líbí a co ne) se však jedná o naprosto bezcenný spam. Naopak velmi uvítám návrhy co zlepšit.

Link to comment
Share on other sites

QWER Moc dobře si pamatuju And3rse a jeho pojistky na zjištování rconu na příkaz -> deamx a mohl to naprosto kdokoliv. Co je nehumánního na mém řešení? Jak bych to asi zneužíval? Já mám vážně lepší věci na práci než vypínat nějaké cizí servery, navíc by to ani nedávalo smysl, proč bych si zbytečně odrazoval lidi od používání svého AS? Ale uznávám, je fakt, že to bylo zbytečné, "banlist" je přecejenom humánější a stejně účinný :).

 

Pixele, zrovna tvoje hodnocení mě upřímně vůbec nezajímá, protože se nezakládá na ničem objektivním. Napsat prázdná nicneříkající číslička umí každý. Bez jejich zdůvodnění (co se líbí a co ne) se však jedná o naprosto bezcenný spam. Naopak velmi uvítám návrhy co zlepšit.

no trochu mi to příjde jako exis..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
A ako povolím tu http komunikaciu?

 

Komentuješ 5 let starý příspěvek a ještě ke všemu autor už není na tomto fóru

Zamkněte někdo toto téma :)

Link to comment
Share on other sites

  • Hlavní moderátor

Neaktivní autor, téma uzamčeno

Vzhledem k dlouhodobé neaktivitě autora tématu téma zamykám. V případě problémů se scriptem si založte téma v sekci Pomoc. Děkuji.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...