Jump to content

Nejlepší zabezpečení počítače (softwarové i hardwarové)


Guest f4r3ll

Recommended Posts

Ahoj, zajímá mě, kdo jak zabezpečuje svůj počítač proti neoprávněným divákům.

:d:d:d

Budu vděčný za Vaše odpovědi.

 

// EDIT: Jméno: Míra paranoie čtenářů Pawno.cz

Link to comment
Share on other sites

Jinému programu na ochranu dat než je profesionální TrueCrypt nevěřím,

je prakticky nemožné, aby se někdo dostal k datům, zašifrovaným tímto programem.

 

Jedinou větší bezpečností chybu co kdy měl, bylo před 6 lety.

 

+ http://g1.globo.com/English/noticia/201 ... antas.html

 

Strojový předklad:

 

FBI nepodařilo prolomit šifrovací kód pevných disků zabaveného federální policie v bytě bankéř Daniel Dantas v Rio de Janeiru, během operace Satyagraha. Provoz byl zahájen v červenci 2008. Podle zprávy zveřejněné v pátek (25) noviny Folha de S. Paulo, po roce neúspěšných pokusů, USA federální policie vrátila zařízení do Brazílie v dubnu.

 

Podle zprávy, že Fed požádali pouze o pomoc od USA na počátku roku 2009, poté, co odborníci z Národního institutu pro kriminologii (INC) nedokázal dekódovat hesla na pevné disky. Vláda nemá žádný právní nástroj, přimět výrobce amerického šifrovacího systému nebo Dantas dát přístupové kódy.

 

Zařízení zůstane pod ochranou federálové. INC očekávat, že nové údaje z výzkumu či techniky by jim měl pomoci prolomit bezpečnostní kódy. Příležitost Skupina oznámila, že oba programy používané v zařízení jsou k dispozici online. Jedním z nich je tzv. Truecrypt a je zdarma. Tyto programy byly použity z důvodu podezření z vyzvědačství.

 

Podle zprávy FBI a INC používá stejnou technologii pokusit se prolomit heslo. Jedná se o mechanismus nazývá "slovník" - počítačový systém, že zkoušky heslo kombinací ze známých údajů a policejní informační. Odborníci z INC použil tuto techniku po dobu pěti měsíců, až do prosince 2008, kdy byly disky poslal do Spojených států.

Link to comment
Share on other sites

To chytrak: Naprosto souhlasím, taky používám. TrueCrypt je špička v oboru. Problém je, že v některých zemích (Velká Británie) musíš prozradit heslo k šifrovaným souborům (sklerotiky nějak neberou :-) ).

To Bloodman: Své číslo bankovního účtu, hesla ke všemu možnému, nelegální filmy, data ze špionáže a podobné vylomeniny taky zveřejňuješ?? Pošli mi prosím URL kde to nahráváš :-D Chci si přivydělat. "lol"

Link to comment
Share on other sites

Hlavní je zde fakt, že každá zmíněná ochrana má sloužit k něčemu jinému.

 

Heslo v BIOSu se dá lehce odstanit tím že resetuješ CMOS.

 

Přihlašování do operačního systému (a tím i otisk, sítnice a SmartCard) se taky dá velice lehce prolomit a když už ne, tak bez šifrování se prostě nabootuje jinej operační systém (Live CD od Linuxu) a stahnou se z kompu data jako by tam žádné přihlášení nebylo.

 

Co se týče Antiviru tak každej kdo má znalosti naprogramuje jednoduchej keylogger s pomocí knihovny User32.dll a metody GetAsyncKeyState, kterej žádnej antivir a dokonce ani vedšina antikeyloggerů neodhalí.

 

A poslední FireWall - tak na ten existuje nespočet exploitů, triků a programů, kterejma se dá prolomit (zvlášť, když používáte nějakej FireWall z Windows XP)

 

Takže musím jenom souhlasit - jediná reálná ochrana dat je šifrování... u něj ovšem záleží jaký používáte algoritmus (ze symetrických (blokových) doporučuji AES(RijnDael -128-192-256bit) nebo BlowFish(448bit)) protože starší algoritmy jako je DES(64bit) již byly prolomeny. Šifrování Disků je podle mne zbytečné, stačí šifrovat pouze cenná data.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ja mam fajnovy auto-rebuild firewall :) co som si spravil

ono to funguje tak ze su zapnute 4 kazdych 5 min sa jeden vypne prepise sa (nieco sa zmeni) a zase sa spusti :d

Link to comment
Share on other sites

  • Majitel
Ja mam fajnovy auto-rebuild firewall :) co som si spravil

ono to funguje tak ze su zapnute 4 kazdych 5 min sa jeden vypne prepise sa (nieco sa zmeni) a zase sa spusti :d

 

A to jsi nám musel sdělit takovou kravinu do tak starýho tématu proč..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...