Jump to content

michy04

Uživatel
  • Příspěvků

    381
  • Registrován

  • Aktivní

Everything posted by michy04

  1. michy04

    ostatní [Help] Tabulky V Php

    Vzhledem k tomu, že tohle s PHP nemá co dělat a evidentně opravdu nemáš ani základní ponětí o tom co chceš dělat, doporučuji to samé co ostatní, http://jakpsatweb.cz naučit se základy tvorby weby a až potom dělat "složitější" věci.
  2. Proč si lidé(ne všichni) na tomto fóru neustále pletou C/C++ se C#/ C++/CLI?
  3. Pěkné, mohu se zeptat, jak jsi řešil GUI, použil jsi a upravil šablonu s XNA a nebo jsi vytvořil nějaký vlastní systém?
  4. Fuj takový sračku nepiju; nechápu lidi, co vypijí několik plechovek/lahví za den, slouží to k povzbuzení a rychlému nabití energie a ne aby se to chlastalo jak limonáda.
  5. Bezpředmětná anketa, zvláště na tomto fóru. Jinak za mě je to Windows 8, většina haterů neustále nadává na Metro, ale to není zdaleka jediné vylepšení Windows 8, je sice nejvíce viditelné, ale Windows 8 má spoustu věcí, které ve W7 chyběli, navíc je znatelně rychlejší. Uznávám, že na desktop není Metro úplně nejlepší, ale je to spíše o zvyku, na tablet bych už nic jiného než W8 nechtěl.
  6. Herci: Matt Damon, Markwahlberg Herečky: Yvonne Strahovski, Kate Beckinsale
  7. A jsme zase u toho, tohle vážně nemá cenu...
  8. Já bych například byl pro restart, chce to majitele, který se tady o to bude starat, chce to někoho, kdo k tomu bude mít upřímný vztah, ne někoho, komu jde jen o prachy, bez urážky Lukáši, ale řekni že to tak neni? Chce to lidi, kteří to fórum budou udržovat ve služních mezích, chce to moderátory, kteří se nebudou chovat jako idioti a nebudou se povyšovat nad ostatní, jen proto, že mají zelenou barvu(nemyslim nikoho konkrétně, myslím to obecně), ano říká se to strašně jednoduše a když si tady čtu některé reakce, tak je mi to jasné, spoustě lidí to vyhovuje tak, jak to je, ani se jim s tim nic dělat nechce - jak už jsem řekl, tady pomůže pouze restart. Úplně nové fórum, kam se přesunou ti normální jedinci a možná jsme se dostali k tomu, co se v životě děje bežně - generační výměna. Možná, že je na čase. Já sice nejsem Pawner, ale mám tohle forum docela rád, je škoda, že jde takhle do háje, kvůli pár egoistickým lidem.
  9. Chtít můžeš, věř tomu, že Abramovič jí tak určitě vidět nebude a co nechce vidět on, to nebude. Nicméně, sestava je to pěkná, takhle by se mi to taky líbilo.
  10. Hlavním překladatelem je Lurk, já ho přestal kontrolovat, jelikož zezačátku překládal dobře, napiš co je špatně a podíváme se na to. Já přeložil zatím jen pár funkcí, nebyl čas a nálada... Tak hlavně ty články přeložené ze SAMP Wiki.
  11. Abych byl upřímný, ty překlady jsou dosti bídné, působí to na mě strojově, často nelogicky, je to takové suché, přeložené slovo od slova, cením snahu, ale musím být upřímný.
  12. http://www.androidmarket.cz/navod/insta ... catecniky/ Nebo Google Jinak nevím co čekáš, Android je OS silně závislý na internetovém připojení, bez něj to jde opravdu stuha, takže nečekej, že to bude tak jednoduché jako s Wi-Fi, ale jde to.
  13. Mně se taky ze začátku zdál nepřehledný, ale to bylo spíše tím, že to byl zcela nový koncept, chvíli trvá, než si na to zvykneš, ale pak je to ráj pro oko i pro orientaci. Metro je na desktop opravdu nepoužitelné, ale na tabletu si to dokáži představit, co víc, ihned bych takový tablet bral. Co se týče té jednoduchosti, je to trochu podobné jako iOS, s jedním rozdílem, ve WP, když nechceš nic nastavovat, je to stejně jednoduché jako Android, ale když máš potřebu si něco upravit, máš mnohem větší možnosti než v iOS, ale zase to není až tak volné jako Android(volnost je v rukou obyčejného uživatele nástroj hromadného ničení). Dobrým příkladem jednoduchosti jsou dlaždice na úvodní obrazovce, jsou přehledné a jednoduché, navíc se ti na nich zobrazují dodatečné informace z aplikace, ve WP 8 (neplést s Windows 8, je to Windows Phone 8), budou tyto možnosti ještě lepší. V iOS máš jenom dlaždičky, které slouží ke spuštění, ale jinak jsou zcela nevyužité. Dalším příkladem můžou být aplikace, které mají jednotný design a tak se ti nestane jako v Androidu nebo v iOS, že se v tom nebudeš moci vyznat(alespoň ze začátku). No a posledním příkladem je např. Obchod s aplikacemi, do obchodu s aplikacemi v Androidu se dostane kdejaký paskvil, WP 7.5 je na tom podobně jako iOS, ale navíc se v něm dají nastavit i rozdílné ceny pro jednotlivé státy, ale to je spíše pro vývojáře a nejsem si úplně jist, zda to nejde i v AppStore, takže tady se hádat nebudu. Našlo by se toho mnohem víc, já osobně mám doba WM 6.5 a je fakt, že se to s WP 7.5 absolutně nedá srovnávat, pokud bych si nyní kupoval nový mobil, byl by to WP 7.5, který jsem dosud zkoušel pouze u kamaráda a v obchodě a moc a moc se mi líbí. Tady je video, které shrnuje OS s aktualizací Mango(7.5) -
  14. Opravdu mám rád, když někdo, vesele do světa hlásí nesmysly, které si "někde" přečetl. Je videt, že o tom opravdu nemáš ani páru, tak se k tomu prosím raději ani nevyjadřuj. 1) 6.5 se nejmenuje Windows Phone, ale Windows Mobile a je to úplně jiný OS. 2) Opravdu natom 7.5 není hodně podobně, alespoň se podívej na video, když už nic jiného. Je to asi jako srovnávat Windows XP s Windows 7/8. Pro lukáše - S názorem tvého kamaráda musím souhlasit, sestra má Android a někdy je to celkem dost pomalé a seká se to, tady vítězí WP. Ale zase hodně záleží na uživateli. Co se týče mého názoru - Jak už jsem psal, mám zkušenosti se všemi třemi OS a subjektivně se mi zdál WP 7.5 nejsvižnější. Další věc je grafické prostředí, které mi prišlo nejhezčí a nejpřehlednější, nějací puberťáci bez vl. názoru sice budou řvát, že je děsně primitivní(i když si to třeba někde přečetli), ale v jednoduchosti je síla. Ale i tady platí, že je to silně subjektivní, takže se opět nebudu s nikým hádat, ale myslím si, že většina nezaujatých lidí mi dá zapravdu. Pokud bych to měl vzít celkově, tak bych řekl, že WP 7.5 je něco mezi Androidem a iPhone. Ani příliš komplikovaný, ale zase ani příliš jednoduchý. Poznámka pro vývojáře - Jedno se ale dá říct určitě, WP 7.5 má ze všech tří OS zdaleka nejlepší a nejpohodlnější vývojové nástroje a programovací jazyky(.NET jazyky, IDE - Visual Studio). PS: Ještě jsem si všiml Lukášově poznámce ohledně služeb, MS má spoustu dobrých, ale i spoustu špatných služeb, mezi ty nejlepší ale patří Office 365, to se s Google Docs nedá absolutně srovnávat. Další skvělou službou je Exchange Server. Ale jak jsi si jistě všiml, jsou to především firemní aplikace, kde MS exceluje. Jinak je ale nabídka hlavních aplikací víceméně srovnatelná a většina aplikací, které existují pro iOS či Android najdeš i zde, nebo jsou ve vývoji, otázka je, jaká bude situace po vydání WP8, kde je zcela nové API(WinRT).
  15. Osobně se nebudu vyjadřovat k příspěvku Bloodmana, všichni víme, že MS nemá rád. Musím však říci, že jsem pracoval se všemi třemi OS a záleží co od toho očekáváte. iOS - Opravdu primitivní OS, což ale nemusí být vždy na škodu, pro lidi, kteří mají rádi jednoduchost je to ideální volba. Android - OS s největšími možnostmi nastavení. Je postaven na jádře Linuxu, takže se dá upravit opravdu hodně. Pokud ho budete používat k základním věcem, pak bude jednoduchý, pokud jste geek a rádi si hrajete, pak může být opravdu hodně komplikovaný. WP 7.5 - Hodí se asi nejvíce pro profesionály a lidi, kterým MS nevadí. Vše ve WP je krásně propojené se službami MS, sociálními sítěmi a dalšími věcmi, co se týče ovladatelnosti, je na tom asi nejlíp ze všech tří(toto je silně subjektivní). Ano, já mám MS rád, jelikož věci od něj prostě fungují(alespoň v poslední době), ale snažil jsem se to popsat objektivně, tak jak mi jednotlivé systémy přišly. Pak by se to dalo také rozdělit takto - Máte rádi Apple - berte iOS(iPhone). Máte rádi Google - berte telefon s Androidem. Máte rádi Microsoft - berte telefon s WP 7.5(za chvíli bude WP 8). Berte také v potaz dostupnost jednotlivých služeb, zkrátka a dobře služby Google bude nejlépe podporovat Android, tak to platí víceméně o všech OS.
  16. michy04

    pomoc OS

    To je jednoduchý, pokud Linux moc nemusíš, nedávej si ho tam, nebuď jako někteří puberťáci, kteří si tam dají Linux, používají ho jako Windows a myslí si jací jsou borci. Prostě pokud ti Linux nevyhovuje dej si tam Windows a neřeš to.
  17. Je to vážně dobrý browser(Maxthon), uvažuju, že na něj přejdu, jako na hlavní browser. Již v základu má strašně moc užitečných věcí, které se jinde musí doinstalovávat.
  18. Osobně mám svůj názor na Chrome a jeho "kvality" o jeho pozici radši ani nemluvit. Jinak mně osobně vyhovuje Firefox, občas používám i Maxthon(skvělý prohlížeč).
  19. Jinak co se týče názvu, dal bych mu něco jako - We Are Bored Of Current Operating Systems = WABOCOS případně jen WABOOS
  20. Aha zajímavé, vidím, že to máš celkem pěkně naplánované, tak ti každopádně přeju hodně zdaru a pokud to někdy dotáhneš do stavu "použitelný", tak neváhej a pochlub se! :-)
  21. Zajímavé, moc šancí tomu nedávám, ale budiž. Můžeš poskytnout více informací? Co si od toho OS slibujete? Co by měl obsahovat, jak se bude odlišovat? Pokud to bude OS, tak jak si jej představuje většina lidí, uvažoval jsi nad problémy jako - Programy - OS musí být schopen nějak spouštět programy "uvnitř" sebe, musí se umět starat o přidělení a správu paměti atd... GUI - Může se zdát jako jednoduché, ale musíš brát v potaz jiné rozlišení, DPI, a další věci, takže to je celkem těžký úkol. Přizpůsobitelnost - A co rozdílný HW, další velký problém. A spousta dalšího... Jenom jak jsi říkal, že postavit to nad Linuxové jádro je zbytečné, že by to zabralo min. rok porozumět tomu jak Linux funguje, to je pěkná kravina, rozhodně je to lepší, bezpečnější a rychlejší, než dělat OS od nuly. Budeš se muset naučit jak funguje každá součást PC, prostě vše, a to ti zabere více než rok. Samozřejmě můžeš to dělat i bez toho, aby jsi tomu rozuměl, ale pak to bude stát za nic, bude to nespolehlivé a nebezpečné. Nechci to nějak zpochybňovat nebo tak něco, přeju ti hodně úspěchu a pokud by se ti to podařilo, tak by jsi byl borec. Jen mi přijde, že to trochu podceňuješ, kdyby to bylo tak jednoduché, tak je na světě mnohem více OS, a existující OS by byly mnohem lepší. Tvorba OS je v podstatě nejtěžší programátorská úloha, která vyžaduje precizní design a provedení. Přeji hodně štěstí.
  22. Ať zkusí Max Payne 1,2 rozjel jsem to i na větším křápu.
×
×
  • Create New...