Jump to content

info Programování a grafika, galerie, pastebin a další novinky


vEnd

Recommended Posts

  • Hlavní moderátor

Zdravím, za posledních pár dní jsme pro vás připravili několik nových věcí. Většina z nich již byla dotáhnuta do konce, proto je čas dát o nich vědět. Pro líné čtenáře je dole k dispozici tl;dr.
 
Rekonstrukce kategorie Programování a grafika
Velkou změnou prošla kategorie určená pro programování a grafiku. Dříve byla rozdělená podle konkrétních jazyků nebo paradigmat (HTML a CSS, OOP apod.).
 
Nyní se člení na 3 základní sekce:

  • Vývoj webových stránek a aplikací (dále rozděleno na Frontend a Backend),
  • Vývoj desktopových a jiných aplikací (zastřešuje všechno, co nelze zařadit do webů – počítačové a mobilní aplikace, hry, programy pro Arduina, Raspberry Pi, různé skripty atd.) a
  • Grafika a webdesign.

Každá sekce má vlastní podsekce Pomoc, Návody, Vaše tvorba a Hledám/nabízím. Pro každou sekci také vznikly nové prefixy témat pro nejčastěji užívané jazyky (C/C++, C#, Java, HTML/CSS apod.).

 

Pastebin a galerie

Další řekněme inovací jsou galerie a pastebin. Galerie je tu již delší dobu, ale zatím se nikdo nesnažil o její propagaci. Nyní jsme nejnovější obrázky přidali jako panel hned pod chat a byli bychom rádi, kdybyste ji využívali, ať už se chcete pochlubit s obrázky z her či z připravovaných módů a scriptů. Je to na vás.

 

Pastebin je novinkou a najdete ji v hlavním vodorovném menu nahoře vedle položky Ocenění. Zde máte možnost nahrávat své chybné úseky v kódu, vlastní ukázky kódu apod. Opět, jak tu sekci využijete, to je čistě na vás.

 

Změna pravidel pro nahrávání scriptů

Nedávno také došlo k úpravě pravidel pro nahrávání scriptů. Vzhledem k tomu, že se v poslední době zvedl počet nekvalitních scriptů, jsme se rozhodli, že před schválením bude soubor zkontrolován pověřenými moderátory a ověřenými uživateli a pokud jej vyhodnotí jako příliš triviální, bude uživateli doporučeno, ať tento script raději zveřejní na našem pastebinu.

 

Nejde zde o větší buzeraci či demotivaci nováčků, ale stejně jako je tomu s návody, tak i zde bychom rádi viděli kontrolu kvality. Nejsme v roce 2008, kdy úroveň ještě nebyla taková jako dnes. Dnes lze i poměrně snadným způsobem dosáhnout toho, že vytvořím přijatelný script.

 

Vítěz soutěže o nejlepšího pawnera

Bylo to již řečeno v příslušném tématu, ale ještě jednou bych chtěl zmínit, že vítězem druhé soutěže o nejlepšího pawnera se stal IllidanS4.

 

 

Tímto děkuji za přečtení a na závěr ještě slíbené tl;dr:

Too long, didn't read

 

1. Kategorie Programování a grafika se nyní dělí na Webové programování, Desktopové a jiné programování a Grafiku.

2. Galerie pro možnost nahrávání vlastních obrázků a pastebin určený k nahrávání vašich kódů, obojí dostupné nahoře v menu.

3. Triviální scripty již nebude možné nahrát do sekce Ke stažení (podléhá schválení).

4. Vítězem 2. soutěže o nejlepšího pawnera se stal IllidanS4.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Hlavní moderátor
Budou na jednotlivé sekce i další moderátoři? :d

O tom jsme zatím nediskutovali, ale kdyby bylo potřeba (velká aktivita v daných sekcích), mohli bychom uvažovat o sekčních moderátorech, kteří by se zabývali danou oblastí a dokázali to posoudit i po odborné stránce.

Link to comment
Share on other sites

O tom jsme zatím nediskutovali, ale kdyby bylo potřeba (velká aktivita v daných sekcích), mohli bychom uvažovat o sekčních moderátorech, kteří by se zabývali danou oblastí a dokázali to posoudit i po odborné stránce.

Tak to nehrozí :d

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...