Jump to content
  • 0

pomoc OnPlayerKeyStateChange


Meric

Dotaz

Ahojte, potřeboval bych další pomoc, neboť už mi to tvrdě leze na nervy. :d Potřeboval bych nastavit více funkcí na více tlačítek. První dva jsou příkazy, (ten první funguje dobře, až na to, že nastartovat může jen ID 0, nevím čím je to způsobeno), ale ty světla na jiné tlačítko už ve hře nefungují, nehází to errory, akorát jsem tam musel 4x(asi zbytečně podle vás) vyvolat "return 1;" a když chci použít funkci(nebo jak se tomu říká) IfIsPlayerInRangeOfPoint, také na tlačítko, tak mi to píše "Invalid function or declaration". I kdybych to zprovoznil bez chyb, asi by to stejně nefungovalo ve hře na jiné tlačítko, nic by se nestalo, stejně jako u těch světel. Pomůžete mi, prosím?

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0
  • Hlavní moderátor

Tak do začátku - u kláves pracuješ s bity. To znamená, že tam nebudeš používat porovnávací operátor ==, ale bitový operátor &. Porovnávání ti tam fungovat bude, ale ne v každém případě, když se ti tam přidají bity jiné klávesy, podmínka se nevykoná.

 

Pak k těm chybám. Podívej se na ty podmínky s newkeys. Máš první podmínku a do té dáváš další. Nemůžeš do sebe vnořovat podmínky s newkeys, to ti pak nemůže fungovat. Pro více kláves naráz použiješ kód, který je tady.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Jestli to správně chápu, znamená to, že u té první podmínky to je v pořádku ten operátor "==", akorát u těch dalších podmínek mám používat operátor "&"? Protože to už jsem tak nějak zkoušel taky. Akorát jsem tam psal "&&" a ukázalo to to samé. A jak jsi ukázal ten kód, ono jich tam je více, který z nich mám použít a kde? Já se v tom docela dost ztrácím.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Hlavní moderátor

Ne. Jak pracuješ s newkeys nebo oldkeys a chceš zjistit, zda byly stisknuty, používáš &. Jenom jeden ampersand, ne dva. Dva zase slouží k... víš co, přečti si tenhle návod, sekci "Logické operátory". A  v tom předešlém odkazu máš napsáno, jak to funguje se stiskem více kláves naráz. K tomu ti nemám co dalšího říci.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...