Jump to content

pomoc Napájení grafické karty


TWeak

Recommended Posts

Zdravím,

myslel jsem si že nejsem takové jelito, abych si zapojil novou grafickou kartu, ale zjistil jsem že jsem mnohem vetší jelito než jsem čekal.

Moje předešla grafika nepotřebovala žádné přídavné napájení, a tak se nic řešit nemuselo. Tahle je ASUS EN8800GTX, která potřebuje 2x 6pin, přídavného napájení ze zdroje.

Ale můj zdroj nemá žádné 6píny, jen molexy. Naštěstí v krabici byla jedna 6pin redukce, která se zapojovala do 2 molexu. Grafická karta jela normálně, jen při programu GPU-Z nezobrazovalo pixel a texture fillrate. 

 

Otázka zní proč redukce na 1x 6pin potřebuje 2x molex ?

A je to tím že do grafiky šel jen 1x 6pin ?

 

Někde na nějakém nejmenovaném fóru jsem se dočetl, že jeden 6pin je na napájení jádra grafiky a druhý 6pin je na napájení ventilace (chlazení), je tomu tak ?

 

Předem Vám děkuji :)

Link to comment
Share on other sites

  • Globální moderátor

2 molexy to chce protože z toho má vetší napětí což GPU potřebuje často nevím přesně jestli je jedno chlazení a druhé chod, ale pokud funguje ventilítor tak tomu tak přeci není :) ale rozhodně by jsi je tam měl mít oba protože takhle se při větší záteži může přetížit stejně jako několik žárovek na jednom jističi ... a pak vyhoří jako ty žárovky ;) rozhodně doporučuju koupit další redukci .. moc nestojí

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...