Jump to content

DULEZITE! Zabezpeceni proti bezpecnostni chybe v serveru


niCe

Recommended Posts

Priblizne 2 hodiny se administratori ze Superparby bavili tim, ze shazovali nas server WTLS, ktery sel shodit kvuli chybe v sa-mp serveru. Nicmene se mi podarilo odhalit zpusob, jakym server shazovali.

 

Od administratoru z tak navstevovaneho serveru je vazne hanba, ze si dovoli neco podobneho. Zrejme porad nemaji hracu dost a proto musi neustale poskozovat konkurencni servery. Pro vsechny je to tak ukazka toho, jak hloupy a nerozumni administratori na superparbe jsou. KerryCZE se priznal k utoku hned jakmile jsme mu poslal mail, dalsi dva nemaji ani odvahu se priznat.

 

Nicmene pisu to tu predevsim z jinyho duvodu. Pokud mate na serveru dialogy typu DIALOG_STYLE_INPUT a text, ktery do nich hraci napisou se zobrazuje v chatu (napriklad pokud do dialogu pisou soukromou zpravu atd.), tak i vam muze kdokoliv shodit server. Tuto chybu uz jsem nahlasil vyvojarum sa-mp, nicmene nez vyjde nova verze sa-mp, kde uz by chyba mela byt opravena, musite si server zabezpecit sami.

 

Staci na zacatek OnDialogResponse umistit tento kratky kod:

 

new length = strlen(inputtext);
for (new i=0;i   if (inputtext[i] == 37) {inputtext[i] = 35;}
}

 

Zamerne tu nebudu popisovat princip te chyby, aby nikdo nemohl shazovat servery, ktere zatim zabezpecene nejsou. Tento script jen odstranuje z textu jeden nebezpecny znak a vymeni ho za jiny znak.

Link to comment
Share on other sites

Zdravím,

Po dlouhém a těžkém vyjednávání jsme se dohodly, že zapomene na vše zlé mezi našimi servery. Přeci jenom jsme jaksi vzorem a hádky tomu moc nepřispívají. Oni si myslí svoje a my si myslíme svoje s tím nikdo nepohne.

Teď k bodům dohody:

Dohodly jsme se na tom ze smažeme z webů:

http://www.superparba.eu

http://www.pawno.cz

http://www.gta-multiplayer.cz

všechny zmínky o SP a WTLS.

Dále jsme se dohodly, že pokud jakýkoli hráč přijde na SP a bude tam dělat reklamu dostane u nás perma ban a na WTLS ban na pár dní a naopak. To by mnělo předejít hádkám vyvolané třetí stranou.

 

Nadále se SP omlouvá za omyl.

Jak jistě víte SP mněla včera (23. 7. 2011) časté výpadky. Jelikož nekrátko před tím dělali hráči WTLS u nás reklamu tak jsme si to s tím snadno spojily. A někteří hráči šli to samé udělat na WTLS. Za to, ze nekteří admini od nas shazovali server WTLS se omlouváme.

 

Doufám že už WTLS nebude nadéle zveřejňovat urážlivé prohlášení o SP.

A to samé může čekat i od nás.

 

Tak míru ZDAR !

 

Administratori ze superparby napsali oficialni omluvu na jejich web, kde se omlouvaji za vcerejsi shazovani serveru. Tim povazuju celou zalezitost za vyresenou a doufam, ze uz nebudeme muset resit zadne dalsi konflikty.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...