Majitel ffredyk 164 Odesláno: 22. Listopad, 2009 Majitel Share Odesláno: 22. Listopad, 2009 Obtiznost tutorialu: 4/5 -> Jen pro pokrocilejsi pawnery Hi all.. Mam tu novy tut.. Brouzdal jsem wikinou a nasel funkci static.. Zde vam ji popisu. Staticka promena se pouziva v situaci kdy chcete pracovat s hodnotou (treba v smycce for) a nechcete si davat new na zacatek scriptu. Tak date do danneho scriptu statickou promenou a ona si bude pamatovat svoji hodnotu pred ukoncenim jednoho loopu smycky.. Nejlepe pochopitelno na prikladu: Takze tato funkce: public neco() //Nas vytvoreny public { for(new i = 0;i < 3; i++) //Smycka na 3 loopy { new a = 1; //Tento new nam vytvori promenou a s hodnotou 1 printf("%d", a); //Posle do logu cislo promenne a++; //pricte promene +1 }//ukonci smycku }//ukonci public Tato funkce nam do logu napise pod sebou 1 1 1. Pricemz kdyz pouzijeme statickou promenou: public neco() //Nas vytvoreny public { for(new i = 0;i < 3; i++) //Smycka na 3 loopy { static a = 1; //Vytvoreni staticke promenne s hodnotou 1 printf("%d", a); //Posle do logu cislo promenne a++; //pricte promene +1 }//ukonci smycku }//ukonci public Tak se nam do logu napise pod sebe 1 2 3. Staticka promena si totiz pamatuje svoji hodnotu kdyz se ukonci loop. Toho muzeme vyuzivat kdyz se nechceme otravovat s globalni promenou.. Pak je take globalni staticka promena. Tu jsem moc nepochopil ale podle vseho se muze odkazovat do includu daneho scriptu.. Na wiki samp je to napsane asi takto: global static Global static variables are like normal globals but can only be used in the file in which they are declared: File1: static gsMyVar = 4; MyFunc() { printf("%d", gsMyVar); } #include "File2" File2: MyFunc2() { // This is wrong as gsMyVar doesn't exist here printf("%d", gsMyVar); } static can also be applied to functions in the same way. Takze vam k tomu moc nepovim.. Myslim, ze jsem sem napsal vsechno co jsem pochytil z wikiny.. Zkuste si ty priklady dat do prazdneho scriptu a opravdu to funguje.. Ja osobne to budu ted pouzivat v kazdem pripade kdy se to hodi Ocekavam od vas kritiku, pripominky a samozrejme i podekovani Link to comment Share on other sites More sharing options...
癌癌癌 1 Odesláno: 22. Listopad, 2009 Share Odesláno: 22. Listopad, 2009 No moc si nam toho nepověděl ale dobry .. ale třeba: static a = 1; //Vytvoreni staticke promenne s hodnotou 1 to ma bejt takhle? (s tim dalšim řadkem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majitel ffredyk 164 Odesláno: 22. Listopad, 2009 Author Majitel Share Odesláno: 22. Listopad, 2009 jj si to zkus me to funguje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts