Jump to content

Paulee

Uživatel
  • Příspěvků

    690
  • Registrován

  • Aktivní

  • Vítězných dnů

    3

Příspěvky posted by Paulee

  1. před 1hodinou, jenkings said:

    No, to je zatím ve hvězdách, zatím jsem se ještě nerozhodnul jestli otevřu kódy úplně veřejně.

    Každopádně engine mám vlastní od nuly

    Tak to respekt :hallo: rád budu sledovat tvé updaty a případně pokud bys udělal demo, rád vyzkouším. Držím palce!

  2. Zdravím,

    používáte tu někdo nějaký nástroj na Security Code Review pro C# .NET? Snažím se něco málo najít a zjistit si v této oblasti více, ale nic moc nenacházím. Přímo od Microsoftu jsem nic nenašel, jen nějaké knihovny třetích stran ... Sonar působí solidně a taky si za to nechají zaplatit. Někdo nějaké zkušenosti? Ať nějaké free či placené. Vím, je to citlivé téma, jen mě zajímají vaše zkušenosti.

    Díky

  3. před 21hodinami, jenkings said:

    Nechcete někdo pozkoušet hru RPS ? Máme jak Android tak Web verzi.
    V případě, že jsou tu nějací pamětníci, tak se jedná o hru, které kdysi byla součástí ICQ :)

    Není to špatný, jen mě trošku štve, že po označení pozice kam panáček půjde, zůstanou zvýrazněný čtverečky s možnostmi pohybu, které už nejsou platné. Jinak dobrá práce :)

  4. před 52minutami, Honza_585 said:

    Jasný já to chápu, ale když se restartuje server automaticky od hostingu, tak těžko když tam nebudu dávat /gmx.. Žejo, potřebuju to automaticky.

    Nevím jestli si rozumíme. Takže ty to chceš odchytit tak, že kdykoli se restartuje server, vyhodí to všechny hráče? Já vidím problém v tom, že potřebuješ restartovat server z GM, né z nějaké control panelu hostingu. Tak si v GM udělej nějaký job, který ti restartuje server. Nebo si nastav automatické restartování v noci, kdy tam nikdo není. Jinak v SAMP nevidím důvod proč restartovat server v přítomnosti hráčů. Stačí každý den v noci.

  5. před 18hodinami, Honza_585 said:

    a volám ho přímo v ongamemodeexit

    Dle mého je kravina sem to cpát. Ukončí dřív server, než to doputuje k hráči.

     

    před 18hodinami, XpresS said:

    Nevidíme kód ale prečo nespravíš vlastný systém na toto? 

    Tj, kickneš hráčov a potom resetuješ server 

     

    před 15hodinami, Quiter said:

    Ako už bolo spomenuté, sprav si vlastný príkaz na reštart serveru:

    for (all players) Kick(playerid);
    SendRconCommand("gmx"); // ešte lepšie je dať toto do timeru napr. na 1 sekundu

     

     

    před 15hodinami, Honza_585 said:

    Právě jsem chtěl udělat, když se restartuje server né mnou.. ale třeba i automaticky, aby to ty hráče všechny vyhodilo..

    Kluci ti sem napsali i přímo jak to máš udělat. Udělej si například příkaz /gmx, kde vykickneš všechny hráče, hoď timer např na 1s, restartuj server. 

     

    Kód si zkus vymyslet a najít sám, nejlépe se tak něco naučíš. Pokud nějak postoupíš a nebude to fachat, můžeš sem daný kód přiložit a pokusíme se poradit :).

     

  6. před 8minutami, Fakerko_ said:

    Mám doma pracovnu s posilovnou dohromady. Takže se vždy po delší době sezení můžu protáhnout. A když nepracuji, tak v té pracovně, krom cvičení, vůbec nejsem. Maximálně si ještě večer, na nějaké drobnosti, vezmu notebook k TV, ale jinak s tím nemám problém.

    Hlavní je, vymezit si hodiny, které pracuješ v té pracovně a které ne a přes to nejít. Pracuju 4 dny v týdnu a do pracovny o těch 3 dnech nepáchnu, maximálně na brouzdání po internetu si vezmu notebook k TV :D

    Tak tohle ti závidím a asi vím, kam si to posunout :D Práce z domu mi vyhovuje, nezabiju x hodin blbým dojížděním a mám tak přes den více času. Pracovna v plánu je, ale to bude bohužel nejspíše nejdříve za rok, tak právě nevím, jak to ještě zvládnout.

    před 7minutami, ffredyk said:

    Je to hodně o zvyku.. Někomu vyhovuje jedno a jiným zase druhé. Na obojí se dá časem zvyknout a adaptovat se. V případě home-office je ale NUTNOST dodržovat pracovní morálku stejně jako v kanclu - jinak se z toho člověk zblázní prokrastinací nebo vyhořením.. 

    Já osobně s tím bojoval tak, že jsem si dávkoval práci ve smyslu 120-30-60-60-120 tedy dvě hodiny práce, půl hodiny odchod od PC a dále střídat.. Toto řešení fungovalo pro mě, jelikož dělám občas velmi hluboké a obsáhlé projekty, navrhuji jejich architekturu a poté ji realizuju a udržet projekt o velikosti 100 tříd a více už není moc fajn v jednočlenné firmě. Proto vznikl home office - dovoluje každému přizpůsobit si pracovní dobu podle svých potřeb a nabízí rychlou rekonvalescenci z pracovní zátěže a ještě člověk dělá v prostředí, ve kterém je nejraději

    S prvním bodem souhlasím. Pokud by člověk prokrastinoval, zblázní se a vyhoří. K druhému bodu, velice zajímavě rozložené. Souhlasím, že si člověk kd kódování musí chvíli odpočinout, vyčistit si hlavu atp. Jak třeba probíhají tvé pauzy? Pauza na jídlo, procházka nebo nějaká jiná aktivita? Aby člověk stále dokázal udržet čistou hlavu a nezbláznil se :D

    Každopádně díky moc vám oběma za rychlou reakci, čím více nápadů se sejde, tím lépe a každý si může vyzkoušet co mu vyhovuje. Myslím si, že by to tak mohlo pomoct i ostatním :)

  7. Ahoj všem,

    po delším přemýšlení jsem se rozhodl napsat tento topic, jelikož si o tom potřebuju s lidmi, kteří se věnují obdobé práci, pobavit. Hodil jsem to do poradny, jelikož opravdu potřebuju poradit a taktéž mě zajímá jak jste na tom ostatní. :) No a v čem je problém? Cca před půl rokem jsem nastoupil na pozici programátora do středně velké IT společnosti. Tým pracuje na homeoffice, jen jednou za dva týdny se sejde onsite v kanceláři, jinak remote. No a já abych se přiznal, trošku s tím bojuju. Nemám problém pracovat, myslím si že dané úkoly či projekty plním svědomitě a dobře, neflákám se atp. Ale jak to říct ... Prostě mi přijde, že to na mojí psychiku úplně není. Bydlím v malém bytě a pracovnu nemám, což si myslím, že je můj hlavní problém. Když si člověk občas nemusí něco zařídit, nejde nějaké dny ven atp, jsem stále v jedné místnosti, krom spánku. Přijde mi totiž, že to je na moji psychiku občas moc ... Jak s tímto bojujete? Museli jste si třeba zařídit pracovnu, nebo naopak najít job v bližší lokalitě a prostě častěji dojíždět? Nebo něco málo našetřit a prostě si do svého pracovní místa zainvestovat aby to bylo prostě ono? Snad se tu najde pár z vás, kteří si tímhle prošli a dokážeme se o tom pobavit :feelsbadman: Jsem sice introvert a lidi fakt nemám rád, ale asi mi chybí takové to typické rozdělení pracovního a osobního místa, jestli se chápeme.

     

    Těším se na vaše odpovědi 

  8. Ahoj,

    přicházím sem za vámi s dotazem, který nebude úplně jednoduchý. Máte tu někdo zkušenost s těmito frameworky? No důvod proč se ptám ... Stávající aplikace jede na WinFormech, které už jsou postarší a již nestačí. Proto na stole je možnost přejít na jeden z uvedených frameworků a tak aplikaci předělat. Dokáže mi tu někdo říct reálné zkušenosti do kterého jít? .NET MAUI je zmíněno proto, protože se uvažuje i nad vývojem mobilních aplikací, což samozřejmě WinUI nenabízí a musela by se dělat bokem na něčem jiném. Ale základ je každopádně dekstop aplikace.

    Za každé tipy a připomínky budu moc rád, díky. :)

  9. Ahoj,

    mám takový problém, na který jsem narazil. Pracuji na desktopové aplikaci, která si z JSON souboru načte údaje o objektech, například button si načítá X, Y, Text, výšku, šířku a podobně ... To vše mi funguje, každé tlačítko se načte dle JSONu na pozici z něj. Ale jak postupovat v případě EventHandleru? Moje vize je to, že do JSONu zadám danému objektu název metody, která se ve třídě vyskytuje a tu si k sobě převezme. Načítám několik různých objektů a k něm potřebuju různé metody napojit atp. Takže to nemůžu mít natvrdo. Četl jsem, že Eventy nikdy moc nebyly dělaný na to, aby se cucaly z JSONu název metody.

    Hádám, že na to jdu asi špatně, ale někdo nějaké nápady? Moc díky.

  10. Ahoj,

    nejsem si jistý, zda ti poradím správně, ale třeba by tě moje zkušenost mohla nakopnout. Toto se nám stávalo na JB serveru, kde VIP hráči a admini v pořádku používali voice, ale nonvip ne. Bylo potřeba pro všechny nastavit určitý flag (ty písmenka co mají admini) a pak to vše chodilo v pohodě. Ale bohužel, si to už víc konkrétně nepamatuji, tak bych zkusil toto.

  11. před 6hodinami, Ewwe said:
    On 18. 7. 2022 at 8:48, Paulee said:

    Tak i já zde přidám vlákno svých milníků a zkušenosti. Ale jak tu tak čtu, jsem ještě mladý pívo a mám co dělat, abych svý milníky do třicítky stihnul :D.

    Můžeš mít naprosto jiný cíle než já. Cokoliv z těch mých ti může přijít jako malichernost nebo zbytečnost.  Bloodman chce třeba bydlet na lodi a je to pro něj třeba ultimátní cíl.  To má každý jinak.  

    Já tě chápu a naše cíle jsou pár věcmi podobné. Tu třicítku jsem napsal jako fakt, jelikož to chci do tohoto věku stihnout. Od 30 se chci pořádně věnovat rodině s již dobře vybudovanou kariérou. Zázemí pro rodinu je dle mého to nejdůležitější :) 

    před 6hodinami, Ewwe said:
    On 28. 7. 2022 at 0:29, chytrak said:

    Ewwe, jak je možné vydělat milion měsíčně? Myslel jsem, že vývojem mobilních aplikací se dá vydělat tak 150k/měsíc max?

    Záleží pro koho je děláš.  Třeba Radio Impulz apka moc nehodila. Ale dělal jsem aplikace o kterých "nemůžu mluvit" (NDA) ale týkají se bankovního sektoru tam to je uplně v jinejch číslech. Ale do toho mega mesíčně jsem počítal všechno co dělám nejen mobilní apky. 

     

    Takže do toho spadají například i webové aplikace či desktop? Nebo je to mimo IT sektor? Jen ze zajímavosti se ptám :D. 

  12. před 8hodinami, XpresS said:

    No akože hej, diverzifikovať o tom som už počul, a je to super vec. Hlavne sa teraz oplatí začať keďže všetky akcie klesli. A ten broker no neviem, sú tam aj nejaké poplatky o ktorých by som mal vedieť skôr než začnem? 

    Sorry za OT ale svojím spôsobom to patrí do tohto odvetvia "Práca & Život". A aspoň sa tu ľudia niečo nové dozvedia.

    Za mě bych ti doporučil Trading 212 ... Krásná a jednoduchá appka. Já tam teda mám portfolio jen na dividendovky, ale jsou tam nulové poplatky do nějaké výše částky. Do začátku zkus prubnout toto a nemusíš hned jít do akcií, můžeš vyzkoušet například ETFka, který kopírují nějaký index. Navíc výhoda tohoto brokera je, že si dokážeš koupit zlomkovou akcii. A to ti málo kdo dnes už nabídne.

  13. Tak i já zde přidám vlákno svých milníků a zkušenosti. Ale jak tu tak čtu, jsem ještě mladý pívo a mám co dělat, abych svý milníky do třicítky stihnul :D.

    No ve zkratce, nedokážu si představit, co bych dnes dělal nebýt pawno.cz. Ve 13 mě to sem natáhlo a já se do programování ponořil. Dle toho jsem si vybíral i střední školu, jenže ne IT, ale strojařinu :D jop, trošku vedle. No nevadí, tak po maturitě jsem šel na informatiku a techniku (praxe ze střední) s vidinou, že to bude lepší. Jenže já mameluk šel na učitele - no nevadí, další věc co jsem si nevybral nejlíp. Strašně mě bavilo programování, věnoval jsem tomu většinu svého volného času a chtěl jsem v tom i pracovat. Jenže mít zkušenosti ze strojárny? Hard as fuck. Nakonec se mi "poštěstilo" a od roku 21 pracuju jako prvotřídní "ajťák". Když něco nefuguje ohledně technologií, jdou za mnou. Nefunkční monitor? Jde se na IT ... A tohle já už nedávám. Jako jo, nahrabal jsem pár zkušeností a rozhled v databázích, SQL atp., ale furt to není ono. Furt nedělám programátora ... Po delším uvažování jsem se rozhodl a to mi začíná nyní, rekvalifikace na programátora webových aplikací. A to mě sakra baví. Je to teda materiálů a příkladů jako prase, ale konečně si snad na konci roku splním svůj první milník po škole -> živit se programováním. Od 1.8.2022 budu nezaměstnaný, takže pokud by někdo věděl o fleku web developera, budu rád :). Po tomto se můj život rapidně změní, nebudu znechucen lidmi (jako introvert kolikrát fakt trpím, to vám povím) a budu se moct věnovat svému.

    To, že máš Teslu ti sakra závidím a na mém bucket listu je taktéž :D miluju technologie a jak to vše jde dopředu, za pár let si ji chci pořídit. Ale zde je další milník a to nebýt v pronájmu, na sídlišti bych Teslu parkovat fakt nechtěl. A vydělat si svůj první milion? S mým platem by to trvalo ještě 3 roky, tak uvidíme, kdy toho dosáhnu :D, ale rozhodně vím, že to bude na živnost, už nechci být zaměstnaný.

    Na závěr bych chtěl dodat, každý si běžte za svým. Mě to pár let trvalo, spoustu nervů a těch hodin a probděných nocí ... Ale stojí to za to! Každý přece chce, aby svoji práci miloval, no né? :) 

    • Paráda! (+1) 1
    • Líbí se mi to! (+1) 2
  14. před 8minutami, BRUT.me said:

    oki, no teda predpokladam ze sa nacitavaju z toho suboru, takze neviem preco by sa mali zadavat aj v gamemode, pride mi to take divne, ale to asi ten zvyk z cs pluginov

    myslis tu konstatnu *200? skusal som ju menit a kolo 125 sa to zacina zhodovat s tym mojim tachometrom

     

    ozaj je na to nejaky dobry a jendoduchypostup ako zacat prekladat mod do suborov? ze ked mam cas prelozim par textov a uz rovno ich ulozim do txt suborov, lebo aj tak by som ho chcel prekladat do tej anglictiny tak popri tom uz finalne do vsetkych troch jazykov (cz, sk en)

    Přesně tak, myslím tu konstantu * 200. Je to tak aby se to přibližovalo realitě, uprav si to jak potřebuješ :) 

    Nemám zkušenosti s multi jazykovým GM, našel jsem něco na githubu, ale je tam dini ... A zakomponovat to do již udělaného módu je hodně těžký. Musel bys veškeré zprávy odkazovat do souboru, všechny texty přepsat a já osobně si to nedokážu představit. Spíš bych ti doporučoval vše přepsat do angličtiny a bokem si na tom postupně dělat. Ale práce na týden to nebude.

  15. před 10hodinami, jenkings said:

    Tak tinkercad ani na stý pokus nedokázal otevřít ten model.
    Freecad jsem taky zkoušel, ten sice model otevřel, ale nebyl schopen ho jakkoliv upravit.

    Z blenderu lezly při outputu takové .stl, který žádný slicer nebyl schopen rozumně převést na .gcode pro tisk.

    OnShape sice model naimportoval, ale když jsem ho pak chtěl otevřít, tak ho vždy jen nabídl ke stažení tak jak je, ale nedovolil se dostat k editaci.
    Nakonec dnes pomohl kolega, který nějakým záhadným způsobem donutil onshape to otevřít a povedlo se mu ten model trochu upravit tak, že je to použitelné, takže nakonec se to úspěšně podařilo.
    Každopádně moc díky za ochotu :)

    Ještě mě napadlo zkusit SolidWorks, ten to dokáže schroupat a mám s ním zkušenosti. Na internetu se dá najít buď bezplatná verze na měsíc, nebo u starších verzích i doživotní licence. Jen člověk musí hledat.

  16. před 1 hodinou, BRUT.me said:

    áno, kedže mám otvorené servery celosvetovo a angličtina sa stla už predsa len univerzálnym svetovým jazykom, tak to asi defaultne preložím do angličtiny a potom uvidím, bolo by to fakt na kvantum roboty, takže asi až keď spustim patreon, možno sa to z toho potiahne ak sa bude dať a niekoho si na to najmem, lebo ja sám na to určite mať čas nebudem

    hej, to mi tiež príde také že kusok divne, že davat priamo do modu banovanie nejakych ipciek, to musim odtial vymazat, ono mne sa vytvoril v hlavnom priecinku serveru samp.ban subor, cize server si ich nacitava a uklada odtial, nie?

     

    tu prikladam screen toho rozdielu rychlosti, je to autobus, cize realnejsia bude ta moja na tachometri, nie serverova

    rychlost.png

    Jak to s těmi bany přesně funguje, netuším, jen vím, že to tam je. Zkus si s tím pohrát a sám uvidíš.

    Našel jsem část kódu, která počítá právě rychlos tachometru. Porovnal jsem tvůj kód s tím jak to mám já a je to stejné. Dej si vyhledat tuto funkci a zkus si pohrát s konstantou a uvidíš jak ti to bude počítat. Každopádně já do toho nikdy nezasahoval a přišlo mi to správně.

    stock GetVehicleSpeed(vehicleid)
    {
    	if(vehicleid != INVALID_VEHICLE_ID)
     	{
      		new Float:Pos[3],Float:VS ;
        	GetVehicleVelocity(vehicleid, Pos[0], Pos[1], Pos[2]);
         	VS = floatsqroot(Pos[0]*Pos[0] + Pos[1]*Pos[1] + Pos[2]*Pos[2])*200;
         	
         	//printf("%f %f %f (%d)", Pos[0], Pos[1], Pos[2], floatround(VS,floatround_round));
          	return floatround(VS,floatround_round);
        }
        return INVALID_VEHICLE_ID;
    }

     

  17. On 18. 6. 2022 at 21:15, BRUT.me said:

    No ja mám všetky servery celosvetové, takže by som tam mal rád aj angličtinu, asi ten gamemod preložím do en, pretože aj texty sú priamo v ňom, nie v externom txt súboru, kde by sa dali ľahšie editovať a prípadne aj pridať ďalši jazyk aby si hráči mohli menit jazyky, je to vôbec možné tak ako napriklad v ceesku?

     dobroš, mod som u kusok upravoal, takže Ti pošlem link do správy

     

    no funkciu banovania, že viem zabanovať rozsahy, no akurat pozeram, že to že funguje zadavanie 192.168.1.*

     

    ináč rýchlost vozidiel ukazuje zle, mam nainstalovany v san andrease aj tachometer takže mi to hned padlo do očí, že ukazuje o dost viacej, dá sa to nejak fixnúť?

    Chápu, ale PW nikdy nebyl stavěný na vícero jazyků. Samozřejmě to jde udělat cestou jak píšeš, v .txt souboru mít texty, které by si mód jen načítal. Ale to je na komplet předělání celého módu a bylo by to strašně moc práce. Ale držím palce.

    Banovat v rozsahu IP adres můžeš přímo v GM. Do OnGameModeInit dej např.: SendRconCommand("banip 192.168.1.*");. Již tam několik adres je.

    Nezdá se mi, že by někdy tachometr počítal špatně, je to dost podobné realitě. Každopádně pokud si s tím chceš pohrát, budeš muset najít vzoreček, který to počítá na základě polohy (aspoň si myslím, že to tak funguje). Zkusím se v tom pohrabat a najít to, ale moc bych do toho upřímně nezasahoval.

  18. On 15. 6. 2022 at 14:45, Janik22 said:

    Napíš mi na dc všetko čo chceš tam upraviť a odstrániť pomôžem ty 

    Vždy se ve mě vaří krev, když vidím, že na fórech se to jde řešit jinam. Když už něco vyřešíte mimo tuto platformu, bylo by dobré to aspoň sem napsat ... A ne jen, že by to mělo fungovat.

    On 15. 6. 2022 at 8:04, BRUT.me said:

    áno. Ďakujem pekne všetkým, už mi to ide, nevytvárali sa mi tie adresáre, dakujem aj nerovi, poslal mi aj svoj upraveny pw tak ja zo toho niečo zbucham, zatial ide ten predvoleny paradise world.

     

    len takych par otazok, pozeram že tam je všetko v jednomrad by som odstranil tu anti vpn čast a aj only cz/sk, nech pusti vsetkych, neviem rpeco to je v jednom gamomode a nie je ot separovane, ale to je asi moj zvyk z ceeska, viete mi poradit miesto toho nejaky overeny filterscript pre rangebans?

    Zde je to sepsané v jednom souboru, to je pravda. Dá to chvíli, ale zvykneš si a zorientuješ. Každopádně máš nějaký upravený PW, kde si někdo udělal přístup jen pro CZ/SK komunitu - dává to smysl, anglický překlad  GM neobsahuje. Pokud chceš pomoct, pošli část kódu, ale jednoduše to stačí okomentovat, nebo odstranit. 

    Trochu nechápu ten FS na rangebans ... Co tím myslíš?

  19. před 34minutami, BRUT.me said:

    myslíš adresáre? nič manuálne som tam nerobil, vytvoril sa tam ten súbor Charita.txt a sú tam dve adresáre properties a vehicles, treba ešte niečo pridať?

    Myslím složky no, jenže už nevím dle čeho jsem jel. Ale vím, že mi to taky zlobilo a složky se prostě nevytvářeli ... Zkus povytvářet složky dle toho co jsem sem poslal. Ale je možný, že ne všechny jsou k GM a mám tam nějaké navíc. Každopádně za zkoušku nic nedáš.

    image.png.0eb7e4d987942d19b8c93b3afb7d996d.png

×
×
  • Create New...