Jump to content
  • 0

pomoc Obrazovka u PC nereaguje


Laser S3 Arctic

Dotaz

Zdravím. Mám zde větší problém. Včera jsem vyplnul PC a za asi 1:30 minut jsem jej znova zaplnul ... Ale při zapnutí mi obrazovka píše "No video input" .. Počítač normálně běží, všechny větráčky co mají, jen ale vždy při zapnutí počítač 1x pípne .. Teď jakoby jen zavrčí .. Odebral jsem z PC zdroj celý to vyčistil od prachu, sestavil a vrátil zpět ale furt nic.. Obrazovka na dalších PC funguje ale když zapojím jinou obrazovku k tomu vadnému PC tak to u každé obrazovky píše "No video input" ... Na googlu jsem viděl že mám něco s deskou nebo co ale nevím, nevím. Počítač normálně běžel až po tom vypnutí, a zapnutí začal blbnout ... Obrazovku mám "Philips" (tenká) ... Děkuji za každou odpověď a radu.

Link to comment
Share on other sites

9 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Tak to může být docela jednoduchý problém. Vadná grafická karta nebo základní deska ;) V ničem jiném to podle mě nebude... Maximálně by se to mohlo ještě týkat vadné paměti RAM, ale to pochybuji. To bude buď grafická karta nebo základovka. Pokud máš v PC nějakou grafickou kartu, tak jí zkusit odpojit a monitor připojit k VGAčkovej grafice na základovce. Jeslti to bude fungovat, odešla ti pouze grafická karta. Pokud ale používáš tu integrovanou grafickou kartu na základovce, tak ti asi odešla základovka mno :)

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Pokud odešla základovka tak je celý počítač k "zahození" nebo se to dá ještě nějak opravit ? + nejsem EXPERT ale chtěl bych se zeptat jak odpojit tu grafiku a jak to připojit na základovku .. Vím jen to že mám ten port na obrazovku pod základovkou .. :/


tady jsou nějaké obrázky z mého PC ... Omlouvám se za kvalitu .. 
http://uloz.to/xMsd4knR/sestava-rar

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Koukal jsem se ti na ty fotky, a bude opravdu lepší když se do toho šťourat nebudeš :) To GIGABYTE co sis myslel že je grafická karta, tak to je pravděpodobně pouze pasivní chladič. A tu druhé co sis myslel že je graficka, tak to je procesor = tedy jádro celého počítače. Podle fotek to moc poznat nejde, jestli tam nějakou tu kartu máš. Tak se tě zeptám jednoduše, máš tam dva vstupy (třeba 2x VGA) na monitor od sebe oddálené nebo pouze jeden? Pokud dva, tak máš dedikovanou grafiku. Pokud jen jeden, tak je to jasný.

 

Jde vidět, že tomu nerozumíš a tak bude lepší to nechat někomu zkušenému, aby problém konkrétně našel. Podle mě to bude buď ta grafika a nebo spíš ta základovka. Počítač kvůli tomu rozhodně zahazovat nemusíš (byť podle fotek jde asi o nějakou starou srajdu). Koupí se nová základovka a vrazí se tam a pojedeš dál... ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Mám tam dva porty .. Jeden širší a delší a druhá tenčí a kratší ... A kolik by asi tak stála nová základovka, popřípadě grafika ?? (chci se ujistit o cenně než to někomu dám .. :) ) A ano je to stará srajda ... Poslední dobou to nerozjede ani GTA San Andreas ale na filmy apod. to stačí ... ;) 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Ako poslednu možnosť pred vyhodenim by som skusil kartu zapiecť, par grafik to už oživili, pohladaj si o tom info o nete, nechcem robiť reklamu.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Proč by nezůstali. Vyměňuješ základní desku, ne pevný disk... Každopádně se doporučuje a z drtivé většiny se to tak děláš, že se zároveň s výměnu provede i nová instalace Windows. V tomto případě by jsi o své soubory přišel.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...