Jump to content

_m4rt1n_

Uživatel
  • Příspěvků

    112
  • Registrován

  • Aktivní

Příspěvky posted by _m4rt1n_

  1. Zdravím, chtěl bych udělat gaming portál (Cs 1.6) přes VPS. Takže prosím o radu, jak si to vytvořit, popř. jestli někdo máte opravdu funkční návod, tak ho sem hoďte. Dále bych se chtěl zeptat, jestli je nějaký rozdíl v tom vytvoření atd, když tvořím public nebo třeba jail. Nebo je to uplně to samé ? Dále bych prosil o radu, jaký linux je dobrý nebo-li nejlehčí, (Ubuntu, Debian, Fedora, Centos)... Děkuji moc za všechny rady, opravdu. A ti kdo chcou jen kritizovat nebo mě poslat do prdele, tak prosím nekomentujte.

    No hele dej si určitě Debian nebo popřípadě Ubuntu. Pokud to ale máš free z pipni, tak ti to neutáhne možná ani jeden server. Hodně dobrý návod je na pipni fóru - http://forum.pipni.cz/viewtopic.php?f=9&t=9882. A rozdíl v tom není. Musíš si doinstalovat pluginy, které najdeš na různých cs fórech a tak. Musíš hledat ;).

  2. Pawno.cz - Doména 2. řádu

    Pawno.4fan.cz - Doména 3. řádu

     

    81.0.215.241 - Doména 1. řádu

     

    Navíc .tk není doména, nýbrž je řazena mezi sub-domény, jelikož .tk mění jen adresu, ale web je stále na původní adrese.

    Nejdřív si to přečti celý než to začneš komentovat. Je to návod na nastavení DNS záznamů a ne na přesměrování. Tak to tak debilně nekomentuj....

     

    //Edit: přepsal jsem nadpis na doménu 2. řádu....chyba tam nebyla, ale myslel jsem to jinak než vy, takže je to už změněné...

  3. V tomhle tutoriálu si ukážeme, jak si vytvořit web s doménou prvního řádu .TK zdarma. Většina z váš již tuhle službu zná, ale pouze jako přesměrování, kdy si vytvoříte svůj web ve tvaru mujweb.neco.com a poté si ho zkrátíte na mujweb.tk, ale tohle je něco jiného. S doménou totiž dostáváme možnost nastavit si svoje DNS záznamy, takže použijeme ty od našeho poskytovatele webhostingu a máme doménu zdarma. Poté váš web bude v tomto tvaru - mujweb.tk, ale ne jako přesměrování - nyní to bude doména druhého řádu.

     

    Jako webhosting k ukázkám nám bude sloužit zahraniční 000webhost (free webhosting), který můžete využít i vy a je možná kvalitnější než naše free webhostingy, navíc je bez reklamy.

     

    Ale teď už se dostáváme k tutoriálu:

     

    1) Musíme si tedy zaregistrovat náš web na nějakém hostingu, takže já v tomto tutoriálu využiju 000webhost a je nutné uvést již zvolený tvar...já budu registrovat například doménu - m4rt1n.tk (viz. screen1)

     

    screen1:

     

    tut1.png

     

     

    2) Nyní si zaregistrujeme doménu na webu http://www.dot.tk, kde si vybereme službu register domain (viz. screen2) a doménu zadáme v tom tvaru, ve kterém jsme ji zadali u webhostingu. V dalším kroku je nutné dávat pozor. Hned první bod (Use your new domain) změníme na - Use DNS a ten poté ještě na - Your own DNS. Zde zadáme DNS našeho poskytovatele webhostingu. Můj hosting 000webhost má servername: ns01.000webhost.com a ns01.000webhost.com a IP nevyplňujeme. U každého hostingu je to ale jinak. Poté vyplníme všechny ostatní pole (délku období nastavte 12 měsíců a poté se to dá prodloužit) a dáme Sign Up - celá registrace viz. screen3.

     

    screen2:

     

    tut2.png

     

    screen3:

     

    tut3.png

     

     

    3) Registraci je nutné potvrdit přes nějakou službu či sociální síť - vaše možnosti vám vyskočí hned poté, co registraci potvrdíte tlačítkem Sign Up. Většina z vás asi využije Facebook a nebo úplně dole je možnost e-mail adresy.

     

    4) Po potvrzení je vše hotové. Ještě dostanete údaje do administrace vaší domény.

     

    Nyní musíte čekat. Vaše doména se většinou aktivuje do 2 až 4 dnů. Pokud je to delší doba pravděpodobně jste nějaký krok udělali špatně

     

    //Doufám, že se vám tutoriál líbil a při nějakém problému se nebojte ozvat. Omlouvám se za případné pravopisné chyby, ale myslím, že tu žádné nejsou :ble: .

  4. Příště napiš přesnou minutu, protože nikdo neví co myslíš, když je tam těch písniček několik. Takže mrknul jsem se na to a obě písničky, které hráli u konce jsem poznal.

     

    1)Wolfgang Amadeus Mozart - Lacrimosa (písnička při smrti Barta)

     

    2)Beethoven - 5th Symphony (písnička po příchodu Nelsona)

×
×
  • Create New...