Jump to content

daniele_pvk

Uživatel
  • Příspěvků

    548
  • Registrován

  • Aktivní

Reputace

0 Na nule

About daniele_pvk

  • Narozeniny 10/15/1996

Kontaktní údaje

  • Skype
    flawlezzcz

Návštěvníci

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ahoj, učím se teď pár dní HTML, CSS a Javascript. A hledal jsem nějakou jednoduchou a pěknou galerii v Javascriptu, našel jsem, ale nevím jak změnit její šířku. Potřebuji aby se mi na jeden řádek vešlo alespon 6 obrázků. Tady je odkaz na ní. http://cloudcode.cz/index.php?type=4&dotaz=Fotogalerie Děkuji moc, předem.
  2. Chtěl bych Vám ukázat na čem jsem pracoval celičký víkend. Jedná se o grafický editor. Můžete zde přidávat různé geometrické objekty, obrázky či případně malovat. Po vložení jednotlivých objektů, můžete zpětně upravovat jejich parametry za pomocí klávesových zkratek. http://dhosek.aspone.cz/graficky_editor/ Prosím o hodnocení, děkuju! Je tam pár bugů, takže je sem prosím nepište, díky. ZDE ještě nějaká maličkost.. http://dhosek.aspone.cz/ModerniKalkulacka/
  3. Ahoj, s Linuxem mám zkušenosti už 2 až 3 roky - jak se serverem tak s klasickou stanící. Na svém osobním počítači jsem používal Ubuntu a Fedoru, a na serveru CentOS nebo Ubuntu Server. Mám chuť poznat a zkusit něco nového, může to být distribuce, která je méně známá či nová. Pro klasickou stanici, celkem dost přihližím na originalitě v grafickém rozhrání, jako např. je: Deepin nebo Elementary či samotné Ubuntu. Naopak velice nesnáším KDE nebo LXDE. A jakou distribuci používáte vy pro osobní počítač? Prosím doporučujte, a napište mi prosím výhody a nevýhody.
  4. Chtěl bych slyšet Váš názor na můj blog a zároveň i portfolio na kterém jsem pracoval několik dní. Naprogramováno v jQuery a ASP.NET a hostováno u free hostinu aspone.cz http://dhosek.aspone.cz/ Žádna šablona, návrh designu i zkonstruování jsem provedl já. Inspirace -> Modern UI na Windows 8. Mám zde taky svojí webovou aplikaci, najdete jí na úvodu v novinkách a nebo zde na tomto odkazu. http://dhosek.aspone.cz/graficky_editor/ Vytvořeno za pomocí jQuery a Raphaël Frameworku. Děkuji!
  5. Zdravím, zajímalo by mě, jakou Linuxovou distribuci upřednostňujete vy? Dost jsem si omrkl Ubuntu Server, (open)SUSE, CentOS a Fedoru. Budu potřebovat kvalitní stabilní serverový operační systém (Linux) pro menší firmu či domácí server. Služby, které budu potřebovat a používat: DNS, DHCP, Apache & MySQL, File Server, Samba. Ubuntu má celkově kvalitní podporu a kvalitní Server GUIDE v pdf. U (open)SUSE mne zaujalo YaST, které velice usnadní konfiguraci čehokoliv. CentOS a Fedora jsou postavený na RHEL, tudíž od toho bych taky očekával dost. Nějaké rady, co bude asi nejlepší? Zkušenosti mám. Děkuji.
  6. ANO, co mam dělat? Ať se pokoušim nabootovat z DVD jakoukoliv Linux Distribuci tak je black screen. Listoval jsem na google, jak instalovat Linux přes UEFI. Stojí tam, že musim vypnout Secure Boot a Fast Boot. V Biosu -> Secure Boot jsem vypnul, ale žádný Fast Boot se tam nevyskytuje. Jak zjistim předchozí defaultní verzi svého biosu? Jak nabootovat a nainstalovat Linux z CD či DVD nebo flash disku? Jak flashnout BIOS, když nevím o tom nic a nemam nic?
  7. Zdravím v PC používám Linux, ale kamáradi často mluví o Windows 8.1. Říkají, že je to trhák, novinka a prostě, že se Microsoft celkově polepšil. Musím se přiznat, stáhl jsem si ze serveru thepiratebay nějakou cracknutou verzi Windows 8.1 (doporučeno od kamaráda) a nainstaloval jí vedle Linuxu. Instalace OK, vše OK. Pak jsem přešel na stránku, kde jsou ovladače přesně pro můj model notebooku. http://support.lenovo.com/en_US/research/hints-or-tips/detail.page?DocID=HT074067 Stáhl jsem všechny ovladače, které jsem požadoval za nezbytné, moc se vtom nevyznám, z Linuxu jsem zvyklý, že nic není třeba instalovat z hlediska ovladačů. Bohůžel, teď už vím že to nebudu nikdy asi dělat, Windows sucks. Stáhl jsem i BIOS Update for Windows 8 x64, nainstaloval jsem, počítač se automaticky restartoval a vše je v háji. Uplně jiny logo LENOVO při startu, jiny bios, nějaky přihlouplý UEFI mód apod.. http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS039067 První chvilkou to nešlo nastartovat, ani nabootovat.. nevědělo to o žádném Bootable HW. Tento problém jsem už ale vyřešil . Dal jsem tam nějaky Linux repair CD a pak si také opravil GRUB Loader na Linux, momentalně jsem na Linuxu. Teď mě ale zaráží.. Je nějaká možnost jak vrátit nazpátek svojí defaultní předchozí BIOS verzi? V BIOSU mam také nějaký "Windows license: INVALID", jak se toho zbavit? Furt to tam mele o nějakém UEFI BOOT MODE v BIOSU. Mám být nějak v obavách, kvuli Microsoftu? Co mam dělat? V první řadě ten Windows odstraním, tak či tak jsem to chtěl jenom zkusit... Ale jak vyřešim tento nový BIOS? Můj PC při pořízení: i7 processor 8GB Ram 2GB GPU 1TB HDD BEZ OS
  8. Děkuji vám moc, ano snad to bude. PC komponenty jsou tam z roku 2007 cca.
  9. Zdravím opět, tentokrát jsem problém vyřešil jinak z processorem. Mám dotaz, počítač (6-7let starý) je celkem schopný fungovat a potřebuju do něj dát novou grafickou kartu. PC Parametry: Operační systém: Linux x86_64 Processor: 2GHz x 2 (http://ark.intel.com/products/31733/Intel-Pentium-Processor-E2180-1M-Cache-2_00-GHz-800-MHz-FSB) Ram pamět: 3.5GB DDR2 ( 3 x 512mb, 1 x 2048mb ) Potřebuju do toho nutně sehnat GPU! Přítelkyně tam chce jen listovat na netu a občas si zahrát nějakou hru (The Sims 3, GTA San Andreas apod.) Funkčnost bude určítě, protože když tam byla dříve funkční GPU která byla totéž stará 6-7let, tak The Sims 3 jí tam fungovali na low detailech. Myslíte, že je dobrý napad tato grafická karta? Bude funkční vzhledem k processoru? Bude to vyvážené? Poměr cena/kvalita? Jestli ne, prosím navrhněte jinou. Co je důležítejší a rozdíl? http://www.alza.cz/gigabyte-n210d3-1gi-d249256.htm http://www.alza.cz/zotac-geforce-210-1gb-ddr3-synergy-edition-d326542.htm http://www.alza.cz/sapphire-hd-5450-d154345.htm http://www.alza.cz/asus-eah5450-silent-di-1gd3lp-d155409.htm http://www.alza.cz/asus-eah6450-silent-di-1gd3lp-d235196.htm Děkuji! PS: Při výběru HW si vždy nevím rady, HW není moje stránka.
  10. Zdravím na staré PC sestavě (6-7let cca) mam processor Intel Pentinum Dual CPU E2180 2.00GHz ( http://ark.intel.com/products/31733/Intel-Pentium-Processor-E2180-1M-Cache-2_00-GHz-800-MHz-FSB ) Nechci pořizovat novou základní desku, ani nic podobného. Potřebuji pouze vyměnit a pořidit nový processor. V Hardwaru se vůbec nevyznám, bude nějaká problematika při pořízení nového procesoru? Půjde tam dát? Bude to fungovat? Jsou vtom nějaké rozdíly či odlišnosti (ve velikosti) jako u RAM pamětí DDR2 a DDR3? Mám vytipovaný tento processory: http://www.alza.cz/intel-pentium-g2030-d435962.htm nebo http://www.alza.cz/intel-pentium-g2020-d380190.htm Bude tam fungovat? Jestli bude kompatibilní jako ten starý? Pokuď ne, prosim pomožte mi nějaky vybrat, který bude kompatibilní. PS: Z hlavy teď nevím název základní desky. Děkuji, za vaše rady.
  11. Jde o to, že musím zajistit, aby jedni děcka šli v 11hodin už spát, kvůli tomu že jim bloknu porty na hry tak jim nic jiného nezbide. Porty jsem už zablokoval, otestoval, online hry nefungují. Teď ještě potřebuji, abych mohl spravovat router settings na dálku. http://mikrotik.romelsan.com/home/enable-remote-winbox Toto jsem udělal, ale to asi zajistí jen remote access přes WINBOX. Ale já potřebují remote access/desktop, na ovládání tohoto routeru i když jsem třeba na druhém konci světa. Veřejnou IP adresu to má, je to UPC net.
  12. Děkuji moc už to mám. Jak ještě udělat, abych Router Settings mohl ovládat na dálku neboli (remote access/remote desktop) V ipconfig jsem zjistil že to připojení má veřejnou IP Adresu, a potřeboval bych to spravovat i na dálku z práce.
  13. Zdravím mám takový problém, potřebuju zjistit jak se blokujou porty, jež jsou nutností pro online hry (typu: WoT, Metin, WoW apod.). Blokaci v routeru, router používá operační systém "MIKROTik" a stímto vůbec nemám zkušenosti a vůbec se vněm nevyznám. 1) Potřebuji blokovat porty, jež souvisí s online hrama 2) A v dalším připadě, zda je možné vytvoření automatického scriptu, jež by blokoval tyto porty v 11h večer, a ráno jej zas odblokoval Děkuji mnohokrát! Moc mi to pomůže..
  14. Ano je, protože neznám vhodnou terminologii pro to co hledám. Zkouším typu "Online games for two over the internet" "for two computers" "web games". A jediný co mi to najde, jsou hry pro dva ale pouze pro jeden počítač. Zkus to ty
  15. Ptám se na webovou stránku s online hry pro dva. Neptám se na webový vyhledávač.
×
×
  • Create New...