Jump to content

Andrey

Uživatel
  • Příspěvků

    186
  • Registrován

  • Aktivní

  • Vítězných dnů

    7

Příspěvky posted by Andrey

  1. On 30. 4. 2021 at 15:24, Lucifer Morningstar said:

    Ahoj!

    Čo sa týka tvojho problému dynamicky alokovanej class osobne neodporúčam v rámci školského prostredia využívať vector. Na 90% to nie je cieľ daného zadania, pretože to robí väčšinu práce za teba (v praxi to samozrejme odporúčam).

    Dynamicky alokuješ triedu veľmi jednoducho

    
    myObj* object = new myObj[10]

    Najskôr si musíš vytvoriť pointer (ukazovateľ) na tvoj objekt (to sa robí pomocou hviezdičky), v tomto kóde je to reprezentované ako premenná "object",  do ktorej si vložíš pole tried "myObj" (pre koreknosť: vloží sa do nej len ukazovateľ na pamäťový priestor kde je alokované naše pole tried, keďže naša premenná je typu pointer na triedu). Takýmto zapísom si triedu dynamicky alokuješ, čo znamená že je alokované na heap, nie na stack.

    Nezabudni že až prácu s objektom dokončíš, tak vzhľadom na to že je alokovaná na heap ju musíš vždy uvolniť až s ňou prácu dokončíš, aby si predišiel memory leakom.

    
    delete[] object;

    Všimni si tých zatvoriek, tie sa udávajú ak chceš uvolniť pole, keďže v tomto prípade máme pole tried.

     

    Čo sa týka tvojho druhého problému ohľadom abstraktných tried.

    Všeobecne je v C++ definované, že čistá abstraktná trieda je taká trieda, ktorá neobsahuje žiadne členské premenné a nachádzajú sa v nej iba čisté virtuálne funkcie (metódy), teda metódy bez definície.

    Napriklad:

     

    
    class MyClass{
      MyClass(){};
      virtual ~MyClass() {};
      virtual void mymethod() = 0;
    };

     

    Čisto abstraktná trieda je často krát definovaná ako interface, jej hlavne využitie je na to, aby bola zdedená inými triedami kde sa chovanie metód prepíše, teda je určená na polymorfizmus. V tomto prípade je deklarácia konštruktora nie celkom nutná (kompilátor ho tam aj tak dopíše), avšak odporúča sa kvôli prehľadnosti kódu. Deklarácia deštruktora je nutná, keďže je nutné ho nastaviť ako virtuálny, aby naša trieda spĺňala vlastnosti čistej abstraktnej triedy a hlavne aby sme predišli nepredvídateľnému správaniu.

     

    Děkuji, tohle mi nejvíce pomohlo :)

  2. Ahoj, dělám do školy projekt v C++ a v zadání mám body, které musím splnit.

    Alespoň jednou bude v projektu implementováno dynamické pole objektů jiné třídy.

    Implementace jedné čistě abstraktní třídy.

    S těmito dvěma body si jaksi nemohu rady, mohl by mě prosím někdo zasvětit do toho a nejlépe ukázat na nějakém příkladu jak to udělat? :D

  3. On 4. 2. 2021 at 18:15, Janik22 said:

    pytam sa ta čo si o sebe myslíš zo sawnera pawner už prestan staraj sa o adminovanie na trash serveri a nestaraj sa do cudzich veci nebudem tu vulgarni lebo zase dostanem var za pravdu čo si myslíš že si viac jak ja si na velkom omyle tak laskavo prestan pisať blbosťi

    Ahoj Janiku, nezapomeň si zase za měsíc podat žádost o unban a psát na Instagram. Taky tě máme rádi <3

    On 4. 2. 2021 at 17:56, Reid said:

    Mel bys jit konovat na sfdfd, pro tech 5 hracu :D

    Je hezké že chceš aby na tvém originálním serveru hráli hráči, ale myslím že budeš rád když se tam někdo udrží aspoň týden. Zakládat v dnešní době SAMP server s vidinou že tam někdo bude hrát aktivně je na Nobelovu cenu optimismu.

    • Paráda! (+1) 1
  4. před 1 hodinou, Tryharzzz said:

    Dakujem ale ja som dostal commands /skin od =[K]ille[R]= ale mne to crashuje je to takto CMD:setskin(params, playerid) { SetPlayerSkin(playerid, IDS) SCM(playerid, "vybral jste si skin id: %d", playerid, IDS)); DeleteSkin(playerid, 0) SCM"tento skin nemůžete si vybrat" DeleteSkin(playerid, 1) SCM"tento skin nemůžete si vybrat" DeleteSkin(playerid, 2) SCM"tento skin nemůžete si vybrat" return 1; }   Crashuje mi to a nvm čo mam delat :(

    Nejsem si teď na 100% jistý jestli to hraje roli, ale playerid by mělo být před params a za params by měly být hranaté závorky -> params[]. Příště to aspoň odřádkuj ;)

    A pokud ti to bude házet error, tak ho zkopíruj a vlož ho tady i s kódem

  5. https://wiki.sa-mp.com/wiki/SetPlayerSkin

    Vytvoř si proměnnou kde vložíš ID skinů od 0 do 299 nebo kolik jich je, ošetři si to aby tam nešlo zadávat hodnoty které tam nepatří. A v podstatě to stejné uděláš i u času ve hře, akorát použiješ funkci SetPlayerTime.

    A pokud chceš vytvářet objekty, tak si raději stáhni nějaký map editor na forum.sa-mp.com, je jich tam hodně použitelných (např. tstudio)

  6. před 37 minutami, RIP said:

    Ahojte chcel by som sa spytat ked nemam ziadny vystup cez monitor na pc tak ako by sa to dalo este prepojit na pc skrinke neviem ci take vobec nieco je predajca projektora mi povedal ze mam hladat neaky vga vystup tak neviem ma tu niekto skusenosti stym alebo ma doma projketor a prepajal ho s pc tym nemyslim notebook.

    Ahoj, projektor máš zobrazovací zařízení stejně jako monitor (tudíž se chovají stejně) a obě zařízení musíš připojit k počítačové skříni. Hledej na skříni takový "objemnější" rozhraní, nevím jak ho přímo popsat 😄 Ale pokud máš konektor u sebe, tak to poznáš hned... Pak už jen záleží jestli potřebuješ v počítači nastavit zobrazení pro projektor, nebo se ti automaticky nastaví.

  7. On 17. 8. 2020 at 13:19, Fakerko_ said:

    Přesně tohle jsem neřešil, nicméně jsem řešil problém s Xbox platbami. Nechtělo mi je to povolit kvůli nastavenému jazyku a země. Po nějaké době jsem zjistil, že se jazyk a země nastavuje na více místech nezávisle na sobě.

    Zkus teda na google zjistit, kde všude se nastavuje jazyk konzole a určitě to ten problém vyřeší.

    Hledal jsem a nenašel jsem vůbec nic. V celé konzoli je pouze jedno místo kde se nastavuje jazyk včetně lokace.

  8. Ahoj, mám problém s GTA 5 na xbox one. Když zapnu hru, tak jí mám ve španělštině automaticky a při startu nedostanu nabídku z jazyků, jaký si chci vybrat, jak to bylo pokaždé. Hledal jsem na internetu a jediná rada od R* je ta, že se jazyk přizpůsobí jazyku konzole, tam ale mám nastavenou angličtinu (zkoušel jsem přepnout na americkou i britskou). Na youtube jsem pak našel ještě přihlašování přes druhý účet (přihlásím se na druhý účet - zapnu GTA V, zapne se v angličtině, pak přepnu účet při načtení a načtu svojí hru), to mi přijde ale zbytečně zdlouhavé a dělat to pokaždé není zrovna něco, co by se mi chtělo.

    Neměl s tímto někdo už problém a nevyřešil ho? Nebo vás nenapadá jiné řešení? (Španělštinu se nehodlám momentálně učit :D)

  9. Přidávám další video ze třetího útěku, který je o něco kratší.

     

    před 10 hodinami, Sallen121 said:

    Čau, nechci moc hejtit.. Ale ty zde dáváš fakt dobrou tvordu co se týče k SFDFD. Ale spíše tento event (Závod) viděl spíš na WTLS nebo na SP, by to bylo lepší, kdyby tam bylo víc lidí a rozdělilo se to i na "vězně" a "policisty". Ale je to tvoje věc no xd.

     

    Jinak velice dobrá práce.

    Trošku jsem nepochopil co jsi tím chtěl říct a proč tady pleteš WTLS a SP, ale děkuji. Nechci dělat z toho TDM či něco podobného, proto to je ve formě závodu, hráče to takhle více baví.

    před 3 hodinami, D4n09 said:

    Tak ono se všechno netočí jen kolem SP a WTLS 

    Jsem rád že je tu ještě někdo kdo se taky snaží zlepšovat vlastní server 

    Není to můj server, jsem tam administrátor 😄 

    • Líbí se mi to! (+1) 1
  10. Ahoj, vytvořil jsem dva útěky z vězení ve formě závodu, které si můžete zahrát na serveru SFDFD jako event.

    Momentálně jsou vytvořeny pouze dva útěky, na dalším pracuji a rozhodně to nebude poslední. Pokud si budete chtít závod zkusit, napište mi buď do SZ, nebo pokud mě uvidíte na serveru, rád udělám event :).

    https://samp-server.cz/

    IP serveru: hraj.samp-server.cz

    Útěk z vězení 1

    Útěk z vězení 2

     

    • Líbí se mi to! (+1) 1
  11. On 28. 5. 2018 at 20:04, Lucifer Morningstar said:

    Čas je relatívny.

    Možno blbá otázka, ale zapínaš to ako správcu? :d

    To mě napadlo hned jako první když to nešlo, ale problém je v tom že ten program jako admina nejde spustit.

     

    // vyřešeno... pomohlo:

    1. Start Menu -> type regedit

    2. go to Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectX

    3. double click Version

    4. change "Value data" to 4.08.00.0904

    5. do the same for Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\DirectX

  12. prazdny areal v podstate, male využitie (nevidim vlastne žiadne) a tmavé(bezfarebné) celé to prostredie.

    Možná kdyby se to udělalo na menší plochu, nebylo by to tak prázdné. Využití má třeba na TDM, nebo event podobný hře League od Legends, takže využití má.

     

     

    spíše to je jen koncept mapy... nelibí se mi tam podstatě vše. Nemůžu ti říct co tam vylepšit když by to celé chtělo předělat.

    No, čekal jsem lepší názor, ale budiž.

×
×
  • Create New...