Jump to content

TommyX

Uživatel
  • Příspěvků

    6
  • Registrován

  • Aktivní

Reputace

0 Na nule
  1. tak to mi nehovorí už vôbec nič Popravde, tým cyklom som chcel dosiahuť, aby hráč musel stpačiť striedavol SHIFT a SPACE a 5x by sa to striedalo for (new j=0 ;j<5 ;j++) { SendClientMessage(playerid,0xFFFFFFFF,"Stlač Space (Sprint)"); nejaká funkcia na zistenie stlačenia SendClientMessage(playerid,0xFFFFFFFF,"Stlač Shift (Jump)"); aj tu funkcia na zistenie j++; a nakoniec by sa pripočítalo }
  2. veľmi nerozumiem zatiaľ tomu chodu kódu, ja som programoval na škole len v C++ a tam to bolo pre mňa úplne jasné čo sa kedy vykoná, ale tu mám v tom chaos. Chcel som len dosiahnuť, aby cykus bežal, kým hráč nestlačí požadovaný KEY ale pre mňa z neznámych dôvodou to nefunguje, aj keď logicky sa mi to zdá byť správne. Skúsim to spraviť tak, ako si mi poradil, ďakujem ti ATomas.
  3. ale chová sa to aj ta rovnako, neviem to ukončiť, sa mi to nejako zacyklí, alebo... nerozumiem presne čo sa deje. Spravil som si funkciu, ktorá mi vypíše správu vždy keď stlačím (držím) UP. Ale akonáhle sa dostanem do toho cyklu, tak to celé prestane bežať.
  4. SendClientMessage(playerid,0xFFFFFFFF,"Stlač L.Shift (Jump)"); for (new j=0 ;j<1 ; ) { GetPlayerKeys(playerid, newkeys, ud, lr); if (ud==KEY_UP) { j=1; SendClientMessage(playerid,0xFFFFFFFF,"Odpílil si strom"); } } Upravol som to takto, nejde to zatial na jump, ale zatial na UP key, ako si mi poradil. Keď som to testoval, tak mi robilo nasledové: Keď som prebehol cez CP, všetko fungovalo. Ale keď som skočil do CP (hneď nato sa dostane do cyklu) tak po stačení W alebo UP ma už nevyhodilo z cyklu a podmienka sa nikdy nesplnila. Kde môže byť problém prosím ťa?
  5. Vedel by mi niekto napísať krátky ukážkový kód, ako spraviť: Keď mám vlastnú funkciu a v nej chcem zistiť, či hráč stlačil nejaký bindnutý key public DrevorubacRez(playerid) { TogglePlayerControllable(playerid, 0); SendClientMessage(playerid,0xFFFFFFFF,"Stlač L.Shift (Jump)"); for (new i=0;i<1;) { if (newkeys & KEY_JUMP)) { TogglePlayerControllable(playerid, 1); j++; } } return 1; } Chcel by som dosiahnuť, aby cyklus trval, kým hráč nestlačí danú klávesu, ale neviem ako to spraviť, ako sa dostať do funkcie OnPlayerKeyStateChange. Chcel som niečo takéto, neviem či mi rozumiete. Som začiatočník v pawne a bol by som rád ak by ste mi pomohol, poprípade aj vysvetlili, prečo to tak funguje. Ďakujem za odpovede
×
×
  • Create New...