Jump to content

Práva na hudbu v hre


Robin

Recommended Posts

Keby chcem vytvort hru, v ktorej kazdy level by mal nejaku pesnicku, treba mat nejake prava na to aby som ich tam mohol mat? Hudba by sa prehravala online 2 az 4 hracom.  Ak ano tak ma napadla 2 . otazka, ci by bolo povolene mat v hre hudbu z nejakeho verejneho zdroja ako youtube.

Dik za odpovede :d

Link to comment
Share on other sites

díky tomu že jsem dřív byl DJ tak záleží na tom jestli to budeš spouštět přímo z YT nebo jestli hudbu budeš mít staženou.. Ale pokud se jedná o hru tak ji budeš mít asi staženou.. A pokud hra bude veřejná (záleží na tom jak moc) tak by si měl mít koupenou originálku. Někdo si sice říká že to co píšu je blbost ale vím o čem mluvím..OSA jde po každým co má hudbu a šíří ji veřejně. Je lepší si koupit třeba pár písniček z beatport.com a do každýho lvlu dát nějakej usek z toho songu a nebo si udělat svoje songy :)

Link to comment
Share on other sites

Hra by bola online takze by to mohlo pustat z Youtub-u. A co iny verejny zdroj? Keby ta pesnicka nebola ulozena v hre ale na nejakom (neznamom) webe?


+ este som nasiel www.karaoke-version.com. len som uplne nepochopil ci by to povolovali alebo nie

http://www.karaoke-version.com/help/use_33.html

Link to comment
Share on other sites

No pokud je to jiny již veřejný zdroj tak by to mělo být v pohodě, prootže on už vlastně tu hudbu koupil.Bohužel na YT je hodně nelegalní hudby.s tím ale zkušenosti vubec nemám než jsem začal hrát tak jsem si koupil originálky.. ale ted mě napadá pokud by si našel nějakou hudbu která není registrovaná od začínajícího producenta tak stačí mu napsat a zeptat se ho zda by si mohl atd. Většina to povolí protože jsou rádi že se to někomu líbí ale podmínka by byla dát tam název a interpreta..A záleží na tom jak moc by ta hra byla populární.. Třeba ta hra flappy tukabel tak tam je jsou taky slova ty cikánky a nikdo jí nezaplatil :d

Link to comment
Share on other sites

+ Este keby hra bola s povolenimi pesnickami ale hrac by s mohol vytvorit svoj level so svojou pesnickou a publikovat ho v nejakom online zozname v tej hre s tym ze by to hockto mohol hrat tak kto by bol navine? :d

Link to comment
Share on other sites

nooo tak ted si mě zaskočil :d
teoreticky by byl navine on...ale ta hra je tvoje a ty to máš mít hlídaný aby k nedošlo k tomu že tam někdo dá nelegální písničku..ale možná by to šlo vyřešit nějakým poplatkem pro veřejnou hudbu. zkus napsat přímo na email ochranej svaz.. tady přidávám kontakt a jejich web třeba tam něco najdeš. Neboj se jim napsat sice jsou to inteligenti ale poraděj :)

http://www.osa.cz/

[email protected]
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...