Přejít na obsah

Enum/Pole v C#



  • Pokud chcete odpovědět, přihlaste se
11 odpovědí

#1
Fisher

Fisher

    Jethro

  • Uživatel
  • Příspěvků: 144

Šťastný nový rok!!

Čaute lidi, mám takový menší problém v C#. Jsem začátečník ale už něco umím a stále mám tendenci v C# používat funkce z Pawna, jenže né vždy to jde :) .
Jak by jste tenhle kód z pawna převedli do C#?
Jde jenom o to že bych chtěl mít v kodu nějaký seznam a z něho čerpat. 

enum stromy_info
{
 	str_nazev[40],
        str_tip
}

new stromy[][stromy_info] = {
   {"Strom1",11},
   {"Strom2",12}
};

//a pak k tomu přistupovat jako v pawnu....

stromy[0][str_nazev]
stromy[0][str_tip]//A tak dále


//Jde to vůbec tak, nebo je lepší si ty věci načítat z databáze nebo z textového dokumentu?

Díky moc za každou odpověď
S pozdravem Fisher

 


  • 0



#2
ZaKlaus

ZaKlaus

    Handmade developer

  • Ověřený uživatel
  • Příspěvků: 126
  •   

Steam Profile


               

Nieco na sposob:

struct strom
{
    string nazov;
    int typ;
};

// .......

strom[] stromy = new strom[]{
    new strom{ nazov = "Strom1", typ = 11},
    new strom{ nazov = "Strom2", typ = 12}
};

Nerobim v C#, cize experimentuj.

 

Taktiez v tomto pripade vznika pole stromov na halde.


Upraveno uživatelem ZaKlaus: 31 prosinec 2016 - 12:06:25

  • 0

- Dominik


#3
Fisher

Fisher

    Jethro

  • Uživatel
  • Příspěvků: 144

Tak takto to nejde no :( ale díky :)
Ale myslím že už je to blízko :)


Upraveno uživatelem Fisher: 31 prosinec 2016 - 12:26:19

  • 0

#4
ZaKlaus

ZaKlaus

    Handmade developer

  • Ověřený uživatel
  • Příspěvků: 126
  •   

Steam Profile


               

Ok, zapnem visual studio, wait.


J8mbmVu.png

 

Stacilo zmenit viditelnost fieldov v strukture, "zboznujem" C#...


Upraveno uživatelem ZaKlaus: 31 prosinec 2016 - 12:34:50

  • 0

- Dominik


#5
Fisher

Fisher

    Jethro

  • Uživatel
  • Příspěvků: 144

Děkuji moc :) a jak k tomu ted mám přistupovat v programu? :) , Můžu i v hlavnim kodu a ne jen v ty Classe? :)
Páč takto to asi nepujde strom[0][nazev] :)


Upraveno uživatelem Fisher: 31 prosinec 2016 - 12:40:03

  • 0

#6
ZaKlaus

ZaKlaus

    Handmade developer

  • Ověřený uživatel
  • Příspěvků: 126
  •   

Steam Profile


               

Prepac, vysvetlim.

 

Ak chces pristupovat k fieldu, staci stromy[0].nazov pre priklad.


Upraveno uživatelem ZaKlaus: 31 prosinec 2016 - 12:43:28

  • 0

- Dominik


#7
Fisher

Fisher

    Jethro

  • Uživatel
  • Příspěvků: 144

To mi nefunguje, hází to error.... :)


  • 0

#8
ZaKlaus

ZaKlaus

    Handmade developer

  • Ověřený uživatel
  • Příspěvků: 126
  •   

Steam Profile


               

To bude z toho dovodu, ze pristupujes k samotnej strukture strom, pozor ale, nase pole sa vola *stromy*

 

JcAPvjp.png

To su dve odlisne veci.

 

Mensia rada: Odporucam si nastudovat algoritmizaciu a nasledne C#, lebo skusenosti z Pawn ti velmi nepomozu. :)


Upraveno uživatelem ZaKlaus: 31 prosinec 2016 - 12:50:23

  • 0

- Dominik


#9
Fisher

Fisher

    Jethro

  • Uživatel
  • Příspěvků: 144

Už chápem...ale nefunguje ani jedno...mám tam furt error. Ty si to ve VS zkušal? :)


  • 0

#10
ZaKlaus

ZaKlaus

    Handmade developer

  • Ověřený uživatel
  • Příspěvků: 126
  •   

Steam Profile


               

Visual Studio 2015 s default projektom.

1>------ Build started: Project: ConsoleApplication1, Configuration: Debug Any CPU ------
1>  ConsoleApplication1 -> d:\Documents\Visual Studio 2015\Projects\ConsoleApplication1\bin\Debug\ConsoleApplication1.exe
========== Build: 1 succeeded, 0 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========


  • 0

- Dominik


#11
Fisher

Fisher

    Jethro

  • Uživatel
  • Příspěvků: 144

Díky moc, už to faká :) si fakt jednička :)


A ještě prosím, když si založím Classu a chtěl bych ten seznam mít v ní......tak jak udělám abych to mohl volat v hlavním programu? připíšu jen někde public ne? :)

public class teest //Ta Classa
    {
        struct strom
        {
            public string nazev;
            public int typ;
        };

         strom[] stromy = new strom[]
            {
            new strom() {nazev="Strom1",typ=1 },
            new strom() {nazev="Stromě",typ=2 }
            };
    }

A v hlavnim kodu jen toto
 

class Program
    {

        

        static void Main(string[] args)
        {
            

            Console.WriteLine(stromy[1].nazev+ stromy[1].typ);
            Console.ReadLine();
        }
    }

Jde to vůbec? :d


  • 0

#12
Pán Podnikateľ

Pán Podnikateľ

    Podnikateľ

  • Uživatel
  • Příspěvků: 212

icon=150x.png


  • 0

Spoiler






Také označeno jedním nebo více klíčovými slovy: Pomoc

0 uživatelů si prohlíží toto fórum

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

© 2015 IPS, Inc.

Zajímat Vás mohou ještě aktuální zprávy. sleviště, slevy dnes Herbalife je skvělou cestou pro dobré zdraví. Je libo dětský web?