Přejít na obsah

[HELP] Otázka SetPlayerCameraPos

- - - - -

  • Pokud chcete odpovědět, přihlaste se
17 odpovědí

#1
Meric

Meric

    Dwaine

  • Uživatel
  • Příspěvků: 74

Ahojte. Mám malý problém, se kterým zápasím už delší dobu. Potřeboval bych vědět, jak nebo spíše KDE použít funkce SetPlayerCameraPos (potažmo SetPlayerPos) a SetPlayerCameraLookAt, když chci, aby se hned, co se objeví Register, Login okno přemístila kamera na dané souřadnice. Neustále mě to hází na souřadnice 0 0 0 camerou. Mám to v OnPlayerConnect, předtím jsem to měl dokonce aj OnPlayerRequestSpawn a potom dokonce i k dialogům k registraci aa k loginu a už opravdu nevím, kam to mám dávat, nic nefunguje a prostě se ty funkce nejspíš ani nevyvolají. Poradíte mi někdo, prosím?


  • 0



#2
LaMaCZE

LaMaCZE

    Jethro

  • Uživatel
  • Příspěvků: 115

Použíj to v publicu  OnPlayerRequestClass a mělo by to jít normálně :)


  • 0

#3
TGaMeR

TGaMeR

    Jonny Sindacco

  • Uživatel
  • Příspěvků: 4

Přesně jak píše LaMaCZE

Přikládám kod:

public OnPlayerRequestClass(playerid, classid)
{
    SetPlayerCameraPos(playerid, x, y, z);
    SetPlayerCameraLookAt(playerid, x, y, z);
    return 1;
}

  • 0

#4
Meric

Meric

    Dwaine

  • Uživatel
  • Příspěvků: 74

Právě že tam to mám taky, ale vůbec to nefunguje. Mám tam všechny tři funkce zastoupený a nejde to. I v OnPlayerRequestClass, i v OnPlayerRequestSpawn, dokonce i v OnPlayerConnect jsem zkusil, k dialogům pro login a register, snad všude. Vůbec nevím kde by mohl být zádrhel. U každé funkce mám souřadnice jinak, kromě SetPlayerPos, který mám stejný jako SetPlayerCameraPos. Ale pořád mě to hází na základní souřadnice 0 0 0, jako by to ignorovalo ty funkce.


Mám to nějak takto.

[spoiler]public OnPlayerRequestClass(playerid, classid)
{
SetPlayerPos(playerid, 1765.552124, -1301.948730, 147.561050);
SetPlayerCameraPos(playerid, 1765.552124, -1301.948730, 142.561050);
SetPlayerCameraLookAt(playerid, 1759.0682,-1275.3308,216.6483);


if(Mrtvej[playerid] == 1){
SpawnPlayer(playerid);
TogglePlayerSpectating(playerid, true);
}
return 1;
}
[/spoiler]

Upraveno uživatelem Meric: 28 prosinec 2016 - 22:38:54

  • 0

#5
TGaMeR

TGaMeR

    Jonny Sindacco

  • Uživatel
  • Příspěvků: 4

Zkus to takto:

public OnPlayerRequestClass(playerid, classid)
{
if(Mrtvej[playerid] == 1){
SpawnPlayer(playerid);
TogglePlayerSpectating(playerid, true);
return 1;
}

stock SetupPlayerForClassSelection(playerid)
{
    SetPlayerCameraPos(playerid, 1765.552124, -1301.948730, 142.561050);
    SetPlayerCameraLookAt(playerid, 1759.0682, -1275.3308, 216.6483);
}

Když ti to nepůjde tak mi napiš do SZ


Upraveno uživatelem TGaMeR: 29 prosinec 2016 - 08:42:14

  • 0

#6
Meric

Meric

    Dwaine

  • Uživatel
  • Příspěvků: 74

Jen bych se chtěl zeptat jak tento stock mám poté použít? Vyvolá se sám, nebo ho mám zapsat normálně do toho publicu? Jsem totiž zvyklej takové stocky často někam zapisovat.


  • 0

#7
Pán Podnikateľ

Pán Podnikateľ

    Podnikateľ

  • Uživatel
  • Příspěvků: 215

Dobrý večer. 
Stačí danú kameru nastaviť v timeri ktorý sa spustí po 1 sekunde ako sa hráč pripojí. Príklad nižšie. 
 

public OnPlayerConnect(playerid)
{
    SetTimerEx("ServerLogAnim", 1_000, false, "i",playerid);
    return true;
}

forward ServerLogAnim(playerid);
public ServerLogAnim(playerid)
{
	SetPlayerPos           (playerid, Float:X,Float:Y,Float:Z);
	SetPlayerCameraLookAt  (playerid, Float:X,Float:Y,Float:Z);
}


Upraveno uživatelem Matus.Cernava: 29 prosinec 2016 - 18:05:09

  • 0

Spoiler


#8
Meric

Meric

    Dwaine

  • Uživatel
  • Příspěvků: 74

Ani tohle mi nejde. Upravil jsem to, jelikož jsem tak nějak pochopil, že doplnit si nějaké věci mám sám. Udělal jsem to přes ten timer v OnPlayerConnect, no nicméně efekt je stejný, pořád mě to při loginu hází kameru směrem na moře v Blueberry. Zkusil jsem i alternativu s tím stockem, dokonce už i AddPlayerClass, kterej s tím souvisí. Ani tak se nic nedělo. Jednoduše se žádná z těch funkcí nevykoná. Zkusím ještě udělat timer přímo do OnPlayerRequestClass, ale jestli ani to nepomůže, tak už opravdu nevím.


Upraveno uživatelem Meric: 29 prosinec 2016 - 18:30:17

  • 0

#9
Pán Podnikateľ

Pán Podnikateľ

    Podnikateľ

  • Uživatel
  • Příspěvků: 215

Samozrejme ja používam timer cez plugin s nastavením oneskorenia. Čiže sa stačí pohrať s timerom a nájsť si adekvátny čas oneskorenia. 


  • 0

Spoiler


#10
Meric

Meric

    Dwaine

  • Uživatel
  • Příspěvků: 74

Když to restartuju přes rcon command gmx a neodpojím se, tak mě to tam normálně hodí tak, jak má. Ale když se pak odlognu a znova naloguju, tak to zase nejde. Tomu tak trošku nerozumím. Když člověk není na serveru během restartu, tak se kamera zkrátka nenastaví.


  • 0

#11
Pán Podnikateľ

Pán Podnikateľ

    Podnikateľ

  • Uživatel
  • Příspěvků: 215

akú máš ip serveru? 


  • 0

Spoiler


#12
Meric

Meric

    Dwaine

  • Uživatel
  • Příspěvků: 74

82.208.17.182:7777


  • 0

#13
Sc0t

Sc0t

    Marc Wayne "B-Dup"

  • Uživatel
  • Příspěvků: 412

IP toho serveru je: 82.208.17.182:7777


  • 0

#14
Pán Podnikateľ

Pán Podnikateľ

    Podnikateľ

  • Uživatel
  • Příspěvků: 215

Však to funguje. 


  • 0

Spoiler


#15
Meric

Meric

    Dwaine

  • Uživatel
  • Příspěvků: 74

No mně to nefunguje. Jsem kdyžtak na serveru jako Aiace Corelli. Mně to prostě nehodí kameru na to požadované místo, vidím pořád to moře na souřadnicích 0 0 0.


  • 0

#16
rEf

rEf

    король

  • Uživatel
  • Příspěvků: 2 380

Steam Profile

Když budeš chtít napiš mě na skype: skype_ref a můžeme to vyřešit aby se předešlo spamu tedy pokud ti do té doby nikdo nepomůže.


  • 0

SA-MP.CZ


#17
Meric

Meric

    Dwaine

  • Uživatel
  • Příspěvků: 74

Musel bych stahovat a nainstalovat Skype a já nevím jestli si pamatuju heslo. Můžeš mi ale napsat SZ, budu tu odpovídat tak aktivně, jak jen dokáži. :-)


  • 0

#18
rEf

rEf

    король

  • Uživatel
  • Příspěvků: 2 380

Steam Profile

Si stáhni a vytvoř pak můžeš napsat je to v tvém zájmu ne mém já se jen nabízím.


Upraveno uživatelem rEf: 31 prosinec 2016 - 00:31:02

  • 0

SA-MP.CZ






Také označeno jedním nebo více klíčovými slovy: Pomoc

0 uživatelů si prohlíží toto fórum

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

© 2015 IPS, Inc.

Zajímat Vás mohou ještě aktuální zprávy. sleviště, slevy dnes Herbalife je skvělou cestou pro dobré zdraví. Je libo dětský web?