Přejít na obsah

Duplikovanie v DB

pomoc

  • Pokud chcete odpovědět, přihlaste se
7 odpovědí

#1
City2016

City2016

    Jonny Sindacco

  • Uživatel
  • Příspěvků: 4
  • Je tu celkem: 58m 14s

Dobrý deň, keďže sa nerozumiem moc dobre PHP ale učím sa, chcem sa spýtať ako zabrániť jednej veci.

 

Príklad: Mám na webe 3 formuláre, ktoré odosielaju udaje do rovnakej DB (aj do rovnakych stlpcov), a moja otazka znie ako docielit to aby pred odoslanim do DB skontrolovalo ci sa tam uz urcita vec v DB(v stlpci) nachadza a tým pádom by ju tam znova nepridalo.

 

Pre lepsie pochopenie: Vyplnim formular meno, priezvisko, ... odoslem a ulozia sa mi udaje do DB.

A chcem zabranit tomu ze napriklad pokial uz bude v DB Meno a priezvisko 1x napriklad Janko Mrkvicka, tak pokial by niekto znova chcel odoslat formular s menom Janko Mrkvicka tak uz to do DB neprida, proste aby sa nerobili duplicitne zaznamy.

 

Viete mi pomoct ?? Ďakujem. 


  • 0



#2
Petr Hnátek

Petr Hnátek

    #SiteBuilder

  • Uživatel
  • Příspěvků: 1 074
  • Je tu celkem: 40d 9h 49m 28s

Dobrý deň, keďže sa nerozumiem moc dobre PHP ale učím sa, chcem sa spýtať ako zabrániť jednej veci.

 

Príklad: Mám na webe 3 formuláre, ktoré odosielaju udaje do rovnakej DB (aj do rovnakych stlpcov), a moja otazka znie ako docielit to aby pred odoslanim do DB skontrolovalo ci sa tam uz urcita vec v DB(v stlpci) nachadza a tým pádom by ju tam znova nepridalo.

 

Pre lepsie pochopenie: Vyplnim formular meno, priezvisko, ... odoslem a ulozia sa mi udaje do DB.

A chcem zabranit tomu ze napriklad pokial uz bude v DB Meno a priezvisko 1x napriklad Janko Mrkvicka, tak pokial by niekto znova chcel odoslat formular s menom Janko Mrkvicka tak uz to do DB neprida, proste aby sa nerobili duplicitne zaznamy.

 

Viete mi pomoct ?? Ďakujem. 

Hodíš si do proměnné to jméno z databáze a dáš to do podmínky.

 

Takže potřebuješ:

- Výpis z databáze

- Podmínku, která řekne "Když daný záznam neexistuje", tak se vyvolá kód pro zápis do databáze, pokud ne, tak se vyvolá hláška, že jméno již existuje v databázi. 


  • 0

Tvorba www stránek - https://petrhnátek.eu/


#3
City2016

City2016

    Jonny Sindacco

  • Uživatel
  • Příspěvků: 4
  • Je tu celkem: 58m 14s

Lenže myslel som to tak že sa nejedná o konkrétne meno. Meno môže byť hociaké len proste sa niekedy stane že jeden človek použije aj druhý formulár na webe, ktorý ten údaj odosiela do tej istej DB a tým pádom tam mám 2 údaje s rovnakými údajmi, a tomuto chcem zabrániť že by najskôr nejakým spôsobom skontrolovalo či sa tie údaje už v DB nachádzajú a tak by mu to dalo znamenie že sa formulár kvázi neodoslal pretože už existujú tieto údaje. Neviem či som to dobre vysvetlil. 


  • 0

#4
Petr Hnátek

Petr Hnátek

    #SiteBuilder

  • Uživatel
  • Příspěvků: 1 074
  • Je tu celkem: 40d 9h 49m 28s

Lenže myslel som to tak že sa nejedná o konkrétne meno. Meno môže byť hociaké len proste sa niekedy stane že jeden človek použije aj druhý formulár na webe, ktorý ten údaj odosiela do tej istej DB a tým pádom tam mám 2 údaje s rovnakými údajmi, a tomuto chcem zabrániť že by najskôr nejakým spôsobom skontrolovalo či sa tie údaje už v DB nachádzajú a tak by mu to dalo znamenie že sa formulár kvázi neodoslal pretože už existujú tieto údaje. Neviem či som to dobre vysvetlil. 

No však, tím jménem z databáze jsem myslel to, že uděláš porovnání záznamů z databáze. 


Upraveno uživatelem Petr Hnátek: 30 listopad 2016 - 13:14:35

  • 0

Tvorba www stránek - https://petrhnátek.eu/


#5
City2016

City2016

    Jonny Sindacco

  • Uživatel
  • Příspěvků: 4
  • Je tu celkem: 58m 14s

Vedel by si mi poradit nejaky navod na internete ako na to ?? Nieco som aj hladal ale asi som pre to nepouzil spravny vyraz, velmi by si mi pomohol.


  • 0

#6
Petr Hnátek

Petr Hnátek

    #SiteBuilder

  • Uživatel
  • Příspěvků: 1 074
  • Je tu celkem: 40d 9h 49m 28s

Vedel by si mi poradit nejaky navod na internete ako na to ?? Nieco som aj hladal ale asi som pre to nepouzil spravny vyraz, velmi by si mi pomohol.

//Připojení k databázi
$connection = mysqli_connect("host", "user", "pass", "db_name");

//Vypíšeš si z databáze sloupec
$zaznam = mysqli_query("SELECT name from nazev_db WHERE name='".$formName."' ", $connection);

//Podmínka, pokud žádný záznam nebyl nalezen, tudíž je prázdný, tak se zapíše do databáze
if(empty($zaznam)) {
     mysqli_query("INSERT...", ....);
} else {
     echo "Jméno již v databázi existuje";
}

Upraveno uživatelem Petr Hnátek: 30 listopad 2016 - 13:15:31

  • 0

Tvorba www stránek - https://petrhnátek.eu/


#7
City2016

City2016

    Jonny Sindacco

  • Uživatel
  • Příspěvků: 4
  • Je tu celkem: 58m 14s

Dakujem


  • 0

#8
ATomas

ATomas

    RZE for life, SP for ever !

  • Ověřený uživatel
  • Příspěvků: 2 785
  •   
  • Je tu celkem: 1d 11h 5m 9s

Nebo v ty databazi tomu sloupci nastav vlastnost UNIQUE. pak kdyz se pokusis tam dat neco co tam uz je databaze ti vyhodi error a neprida to tam a jen phpckem vyresis error hlasky


Upraveno uživatelem ATomas: 30 listopad 2016 - 15:10:00

  • 0
play.superparba.eu:7777
www.superparba.eu
pawno.cz kazí dva typy lidí:
1. "Najdi do to na googlu/wiki" <- sakra tak od toho je tu ta sekce help ne ? Protože to asi nenašel / nepochopil / neví
2. Ovce. <- Člověk by se mohl smát kdyby to nebylo tak smutné jak tu někdo zavedl termín kid/děcko a všichni ho začali bezhlavě používat na každého, kdo se jenom opováží na něco zeptat nebo projevit svůj nazor.





Také označeno jedním nebo více klíčovými slovy: Pomoc, pomoc

0 uživatelů si prohlíží toto fórum

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

© 2015 IPS, Inc.

Zajímat Vás mohou ještě aktuální zprávy. sleviště, slevy dnes Herbalife je skvělou cestou pro dobré zdraví. Je libo dětský web?