Přejít na obsah

Zakladní Admin Systém [Základ]



  • Pokud chcete odpovědět, přihlaste se
4 odpovědí

#1
WaterSmoke

WaterSmoke

    Jonny Sindacco

  • Uživatel
  • Příspěvků: 2

Takže ahoj,

Ukážu vám jednoduchý základ admin systému :d vše jsem dělal já až na příkaz ten do 35% sem dělal já sám xD

Pusťme se do toho :-)

Please Login or Register to see this Hidden Content

Includy máte v attachments xD

Přiložené soubory


  • 0



#2
vEnd

vEnd

    Emmet

  • Globální moderátor
  • Příspěvků: 606

Vyčerpávající návod, ale mám k němu několik výhrad:

1. Nesplňuješ kritéria pro ověřený návod. V praxi to znamená, že skončí mezi neověřenými, takže je malá šance, že si to někdo přečte. Abys zjistil, co nesplňuješ, rozklikni a přečti si tohle.

 

2. Máš tam chyby, jak v kódu, tak ve vysvětlovací části.

new al[MAX_PLAYERS_EX]; //podmínka kterou vzniká celý admin systém

Tohle určitě není podmínka.

 

if(!fexist(cesta)) dini_Create(cesta); { dini_IntSet(cesta, "ALevel", al[playerid]);//uložíme }

Nějak jsi opomněl na else, bez toho se ti to v blocích pod if vykoná vždy - neumíš větvit script.

 

if(!fexist(cesta)) fremove(cesta);

Odstraňuješ něco, co neexistuje. To nedává smysl, ne?

 

new string[1000];

Použít velikost 1000 na zprávu, která odešle ledatak 144 znaků, to je zbytečné zahlcování paměti.

 

 

Hele no, nevím, možná by ses měl sám podívat na pár místních návodů, než je sám začneš tvořit. Chybí ti elementární znalosti.


  • 0

96b259ac47244701b5097887d9439120.png

I always enjoy meeting people more chemically imbalanced than myself. -Trevor Philips
It's hard to follow the train when you are hauling two number nines; a number nine large; a number six with extra dip; a number seven; two number 45s, one with cheese; and a large soda. -guess who


#3
WaterSmoke

WaterSmoke

    Jonny Sindacco

  • Uživatel
  • Příspěvků: 2

máš pravdu mělo by tam být else :d
za2 ještě v onplayerconnect nad tím LoadLeve(playerid); by mělo být al[playerid] = 0;


  • 0

#4
Ernst Remer

Ernst Remer

    Nacistický pawner

  • Uživatel
  • Příspěvků: 1 345
No tak to vezmeme šupem:

1. dini... k tomu snad mám jenom otázku proč? Máš tam skvělý include na příkazy s parametry, velice rychlý a pak to celé poděláš tímhle. Lidi závislí na funkčnosti a rychlosti(jako např já) by tě za tohle zlynčovali, že mícháš dobré a blbé.
2. fce IsNumeric(která ti vrací true/false v případě, že daný řetězec je číslo) je docela užitečná fce, hodila by se vysvětlit a hlavně připsat, od koho je. Využíváš věci ze zdrojů jiných, než tvoje vlastní.
3. a u té fce Meno bych řekl, že je zbytečné zjišťovat, zda je hráč připojený. Voláš jí buď v příkazu, kde už kontroluješ id hráče a nebo v callbacku při připojování(ještě je ve fci vlastně), kde jsem zatím neslyšel, že by se připojilo něco jiného, než hráč s id.

4. Mimochodem, tohle nejsou základy admin systémů. To už je rovnou konkrétní tvorba admin příkazů. Pod základy si představím například proměnnou, u které vysvětlíš, že je to jen proměnná a ne už zázračně ten adminlevel, jak si všichni myslí, nebo co se hodí/musí využít za includy na to...

  • 0

#5
w.endelin

w.endelin

    Marc Wayne "B-Dup"

  • Uživatel
  • Příspěvků: 399

Takže ahoj,

Ukážu vám jednoduchý základ admin systému :d vše jsem dělal já až na příkaz ten do 35% sem dělal já sám xD

Pusťme se do toho :-)

Spoiler

Includy máte v attachments xD

 

Přijde mi to spíše jako script, než návod, co si z toho nováček vezme? C+V? Děláš návod na něco, co sám nechápeš, bože proč? 


  • 1

San Francisco and near Villages Life   v1-0
- WIP, more info comming soon






Také označeno jedním nebo více klíčovými slovy: Návod

0 uživatelů si prohlíží toto fórum

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

© 2015 IPS, Inc.

Zajímat Vás mohou ještě aktuální zprávy. sleviště, slevy dnes Herbalife je skvělou cestou pro dobré zdraví. Je libo dětský web?