krustowski 2 Odesláno: 7. Březen Share Odesláno: 7. Březen Zdravím všechny, rád bych představil jeden svůj herní mód pro GTA San Andreas: Multiplayer (openMP) naskriptovaný v Pawnu. Jde o původně především závodní mód (předchozí vývoj probíhal v letech 2008-2010), který však přerostl ve freeride s různými minihrami, teamy, závody a dalšími. Herní mód je opensource a dostupný veřejně na Githubu pod MIT licencí (README obsahuje i vizuální ukázky ze hry), vývoj stále pokračuje. Seznam modulů a součástí: Admin panel s levely 0-5 pro lepší granularizaci privilegovaných příkazů Bankomaty v každém městě, maloměstě či vesnici Cenné výhry: skryté pickupy s možností výhry 1.5M až 10M dolarů Combat mise: střílecí minihra s motivem bankovní loupeže s následným únikem vrtulníkem a předáním ukradených kufříků finálnímu NPC Deathmatch minihra: jednoduchá "legální" přestřelka mezi hráči ve speciální aréně v lesích Nemovitosti: osobní ke koupi a komerční k pronájmu (periodický výdělek) Osobní telefon: jednoduché menu otevíratelné pomocí klávesy `Y` (defaultně) s možnostmi jako kontrola stavu bankovního účtu, odemykání/zamykání zaparkovaného auta a další Taxi mise: vození NPC po velkoměstech či celé mapě pomocí taxi auta Trucking mise: rozvoz pohonných hmot po celé mapě pomocí kamionu s přívěsem Týmy: různé tými s různým přídělem zbraní, speciálních příkazů a privilegií Závodění: různorodé trasy po celé mapě, pozemní, letecké a lodní typy závodů Jak již bylo zmíněno, herní mód je stále ve vývoji, spousta soušástí a modulů ještě čeká na své dokončení a můžou se při hře vyskytovat bugy a někdy bohužel i crash (nicméně to je spíš předmětem nekompatibility verze klienta a serveru). Jakékoliv připomínky, názory, či přispění do codebase jsou vítané. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRUT.me 7 Odesláno: 8. Březen Share Odesláno: 8. Březen cool, keď by som spuustal druhý samp server tak toto bude jeden z hlavných adeptov 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krustowski 2 Odesláno: 8. Březen Author Share Odesláno: 8. Březen Mód jede v testovacím režimu na tomto serveru btw: 95.216.7.113:39876 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krustowski 2 Odesláno: 5. Duben Author Share Odesláno: 5. Duben On 8. 3. 2026 at 10:09, BRUT.me said: cool, keď by som spuustal druhý samp server tak toto bude jeden z hlavných adeptov dej vědět, kdyby byl zájem, ať můžeme případně syncnout rolling of gamemode updates and fixes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ingnition 176 Odesláno: 6. Duben Share Odesláno: 6. Duben Na chvilku jsem to zkusil a věc která mě úplně nejvíc na modu štvala, je to nesmyslný trestání za speed limit. Dokážu si to představit v RP serveru. Ale tohle má být crazy race life a ne crazy role play. Začátek na té pyramidě v LV je hrozný nápad. Jasně, můžeš použít /port. Ale na výběr je tam prd a největší výběr aut je kolem té pyramidy. Jinak je to poměrně mrtvé. Ale rád jsem si po letech okusil SA a zajezdil si pár truck misí. Danke :D 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krustowski 2 Odesláno: 6. Duben Author Share Odesláno: 6. Duben před 11hodinami, Ingnition said: Na chvilku jsem to zkusil a věc která mě úplně nejvíc na modu štvala, je to nesmyslný trestání za speed limit. Dokážu si to představit v RP serveru. Ale tohle má být crazy race life a ne crazy role play. Začátek na té pyramidě v LV je hrozný nápad. Jasně, můžeš použít /port. Ale na výběr je tam prd a největší výběr aut je kolem té pyramidy. Jinak je to poměrně mrtvé. Ale rád jsem si po letech okusil SA a zajezdil si pár truck misí. Danke :D moc díky za vyzkoušení a názor, radary jsem dočasně vypl a s tím spawn pointem na pyramidě taky něco udělám, protože to pochází ještě ze staré verze módu Link to comment Share on other sites More sharing options...
krustowski 2 Odesláno: 6. Duben Author Share Odesláno: 6. Duben před 16hodinami, Ingnition said: Na chvilku jsem to zkusil a věc která mě úplně nejvíc na modu štvala, je to nesmyslný trestání za speed limit. Dokážu si to představit v RP serveru. Ale tohle má být crazy race life a ne crazy role play. Začátek na té pyramidě v LV je hrozný nápad. Jasně, můžeš použít /port. Ale na výběr je tam prd a největší výběr aut je kolem té pyramidy. Jinak je to poměrně mrtvé. Ale rád jsem si po letech okusil SA a zajezdil si pár truck misí. Danke :D pokud jsou ještě další věci, co štvaly, rád si přečtu o jejich připomínkách, vývoj je aktivní 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRUT.me 7 Odesláno: 14. Duben Share Odesláno: 14. Duben On 5. 4. 2026 at 11:33, krustowski said: dej vědět, kdyby byl zájem, ať můžeme případně syncnout rolling of gamemode updates and fixes oki, no tá mašina kde mi baží samp zombie by mala zvládnut ešte jeden samp server, ide skôr o to , že mi na nej nešiel openmp, tak som zatial ani ten prvý neupdatoval, funguje ten Váš mod aj na samp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krustowski 2 Odesláno: 6. Květen Author Share Odesláno: 6. Květen On 14. 4. 2026 at 16:26, BRUT.me said: oki, no tá mašina kde mi baží samp zombie by mala zvládnut ešte jeden samp server, ide skôr o to , že mi na nej nešiel openmp, tak som zatial ani ten prvý neupdatoval, funguje ten Váš mod aj na samp? podařilo se mi udělat před nějakou dobou (takže už není nejaktuálnější) omp server v dockeru, takže klidně můžu zaslat pro tento engine image, pokud by byl zájem další věc je, že testy módu se spouští proti klasickému samp serveru (samp03srv) a je potřeba slinkovat mód i s namockovanými funkcemi omp-stdlib, které jsou používány, a protože se jedná především o databázové funkce, tak si troufám tvrdit, že mód pravděpodobně ani nenastartuje správně (`OnGameInit` totiž přímo volá něco jako `DB_Init()`) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRUT.me 7 Odesláno: 8. Květen Share Odesláno: 8. Květen jako mám nejake veci aj v dockeri spustené, ale není som s ním až tak stotožnený, aj kôôli tým updatom, samp mi beží pod winom, na tej mašine docker ani nemám, koli prehľadnosti by som to najradšej spustil napriamo, už to bolo dávnejšie, možno len nejaký bug, ktorý v novšej verzii openmp už opravili, treba mi zas odskúšať, ináč Ty s robil aj toto? https://github.com/krustowski/samp-server-docker Link to comment Share on other sites More sharing options...
krustowski 2 Odesláno: 10. Květen Author Share Odesláno: 10. Květen já mám udělaný build openmp serveru verze 1.4.0.3030, která je už trochu starší, takže by to chtělo přebuildit na novou verzi někdy... :D ten dockerizovaný samp server pro linux jsem dělal já, někde jsem se jen inspiroval seznamem knihoven, které je třeba nainstalovat pro správný běh (c++ knihovny hlavně); akorát by to chtělo updatnout verzi debianu, na kterém je postavený ten image Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts