Jump to content

ukázka CS 1.6 - Country Kicker by RayCodeCSC (sakulmore)


sakulmore

Recommended Posts

Zdravím všechny. Dnes by jsem vám chtěl představit nový plugin pro váš Counter-Strike 1.6 Server. Jedná se o Country Kicker.

 

Popis:

Pomocí tohohle pluginu můžete zabránit, aby vám na serveru hráli cizí hráči. Jistě to znáte, hráte a najednou se připojí nějaký Rus.

 

CVAR-y:

sakulmore_country_enable 1
1 = Plugin je zapnutý
0 = Plugin je vypnutý

sakulmore_country "cz, sk"
Formát: "XX, XX, XX" <- kde XX je flag státu. Příklad: "cz, sk, de"
Zapisujte jen flagy, které chcete aby se na váš server mohli připojit. Pokud necháte prázdné, mohou se na váš server připojit všichni z celého světa.
Všechny dostupné "flag-y" najdete na této stránce: http://www.statoids.com/wab.html <- použijte A-2

 

Instalace Pluginu:

Po stažení souboru si ho otevřete, a naleznete zde pár souborů. Neděste se toho, je to lehká instalace :P.

Otevřeme si složku modules/,  v ní nalezneme soubor "geoip_amxx_i386.so" a "geoip_amxx.dll".

Pokud máte server, který vám běží na systému Windows, pak použijte soubor "geoip_amxx.dll". Pokud používáte Linux, pak použijte soubor "geoip_amxx_i386.so".

Jelikož já používam server založený na Linux-u, tak budu pracovat se souborem "geoip_amxx_i386.so". Tento soubor si přesuneme do adresáře "/cstrike/addons/amxmodx/modules".

Pak si otevřeme složku "scripting" a pak v ní složku "include".

Soubor geoip.inc si přesuneme do složky "/cstrike/addons/amxmodx/scripting/include".

Soubor "GeoLite2-City.mmdb" si vložíme do složky "/cstrike/addons/amxmodx/data".

Nakonec si otevřeme soubor "/cstrike/addons/amxmodx/configs/modules.ini" a zde zapíšeme (nebo pokud ho tam už máte, tak stačí jenom smazat znak " ; ") geoip.

Pak následuje klasická instalace samotného pluginu. To už asi zvládne každý. Jenom přesuneme .amxx soubor do složky "/cstrike/addons/amxmodx/plugins" a zapíšeme plugin do "/cstrike/addons/amxmodx/configs/plugins.ini".

Pak už jenom je potřeba zapsat Cvary, které jsou uvedeny výše, do "/cstrike/server.cfg" a server restartujeme. Pak by mělo vše fungovat.

 

Whitelist:

Pokud chceme přidat nějakou IP do whitelistu, musíme upravit soubor "sakulmore_country_cvar.sma" následovně:

V souboru "sakulmore_country_cvar.sma" nalezneme následující řádek:

new const g_szAllowedIP[][] =
{
    ""
}

Příklad: Tomáš si chce zahrát na našem serveru, ale jelikož je v zahraničí, má také zahraničnou IP adresu. Jeho krajina, ve které žije, není uvedena ve cvaru "sakulmore_country". Zistí si jeho IP adresu třeba přes mojeip.cz, a tuto IP adresu my zapíšeme do .sma souboru. Samozřejmě nám svojí IP musí napsat, jinak jí nezjistíme. Když jí zapíšeme, pak se Tomáš může na náš server připojit a normálně hrát.  Bude to tedy vypadat nějak takhle:

new const g_szAllowedIP[][] =
{
    "111.111.111.111"
}

Pokud chceme přidat víc IP, tak oddělujeme čárkou:

new const g_szAllowedIP[][] =
{
    "111.111.111.111",
	"222.222.222.222",
	"333.333.333.333"
}

 

Credits:

HL.Vývojář: RayCodeCSC (nový nickname: sakulmore)

HL.Pawner: JocA

 

Changelog:

v1.1 = Přidán WhiteList pro IP adresy. Pokud je IP adresu zapsána, může se daný hráč s danou IP připojit na server i když jeho krajina je blokována.

 

Soubory ke stažení zde.

Edited by sakulmore
Link to comment
Share on other sites

před 6hodinami, Fakerko_ said:

Takže to funguje na bázi detekování geo lokace na základě IP adresy? Co když rus, nebo někdo další, se připojí přes VPN?

Ochranu proti VPN se nám nepodařilo implementovat. Bylo by to těžké rozeznat, kdo se připájí přes VPN, a kdo má svou normální IP.

Osobně si nemyslím, že by nějaký Rus nebo kdokoliv jiný (z cizinců) si pořídil VPN jen proto, aby mohl hrát na CZ/SK serverech. Nic by mu to nepomohlo, vůbec by nám nerozuměl a ještě by dostal ban :D. Alespoň takhle to funguje na mém serveru.

Osobně si však myslím, že i přesto, že neponoukáme VPN ochranu, je to docela vhodná ochrana pro každý server. Samozřejmě je potřeba počítat s tím, že ne vždy musí zabrat na 100%.

V budoucí aktualizaci bude přidán "whitelist" pro IP adresy. Bude však potřeba trošíčku upravit .sma soubor, což nebude těžké. Pak do budoucna přidáme normální whitelist v podobě .txt souboru, který bude umístěný na serveru. Předpokládám, že příští měsíc by jsme to mohli implementovat. Pro teď si bude každý muset vystačit s editací .sma souboru.

Takže pokud bude přidána IP (vymyslím si teď) 55.478.669.21, tak hráč s touto IP se bude moct připojit na server i když jeho krajina (flag) není přidána do cvar-u.

Edited by sakulmore
Link to comment
Share on other sites

Detail:

"IP sa delí na štyri 8-bitové čísla (číslo v rozsahu 0 – 255), ktoré sa zapisujú v desiatkovej sústave oddelené bodkou."

Edited by DuFF
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...