Jump to content

hledám Programátor pro android aplikaci


atlantiscze

Recommended Posts

Zdravím,

Sháním programátora na vývoj aplikace pro Android. Jedná se o středně velký projekt který zahrnuje webovou službu (tu si vyvíjím sám) a právě Android aplikaci která se k této webové službě připojuje a komunikuje s ní.

Projekt už nějakou dobu běží a provozuschopnou verzi aplikace máme ale jsou s ní opakovaně různé problémy:

  • Aplikace vychází ze staré varianty kterou vyvíjel kolega pro jednoho zákazníka a obsahuje hromadu nepoužívaného kódu případně kódu který není řádně okomentovaný/plně funkční (dále jen "prasokód")
  • Komunikace s webserverem využívá nějakou prapodivnou knihovnu kSoap která zdá se nezná pojmy typu Optional/Null. Pokud tedy na serveru přidám novou proměnnou do rozhraní tak i když je optional celá knihovna sletí místo toho aby ji nějak odignorovala. To znamená že pro update nestačí aktualizovat server a rozeslat všem build aplikace ať si ho v následujících dnech nainstalují, je třeba server vypnout, všem aplikaci aktualizovat a zase zapnout. Logisticky se nám to hodně komplikuje už jenom proto že držíme 24/7 provoz a technik (já) nemůže být ve všech 3 městech najednou aby všem aplikaci aktualizoval.
  • Vývoj nových funkcí je podstatně ztížen jelikož jediný kdo momentálně může do té aplikace zasáhnout jsem já, a to v dané technologii skoro neumím - tedy mi to trvá dlouho a kvalita kódu taky nemusí být zcela uspokojivá.
  • Funkci monitorování polohy na pozadí se mi sice nějak podařilo rozchodit ale za cenu toho že aplikace je chvílemi nestabilní a seká se - obvzlášť když se často přepíná do jiných aplikací a zpět.

Detailní zaškolení do problematiky rád poskytnu případnému zájemci ale v bodech co aplikace dělá:

  • Komunikuje se serverovým SOAP XML rozhraním.
  • Umožní přihlášení uživatele pomocí SSO voláním metod na serveru.
  • Po přihlášení:
    • Periodicky odesílá GPS polohu uživatele, rychlost a ID vozidla - a to i když je aplikace na pozadí.
      • GDPR/pravidla play store neřešíme. Uživatelé jsou zaměstnanci a aplikaci používají v zaměstnání. Aplikace na play store vůbec není distribuuje se jako APK přímo uživatelům.
    • Periodicky kontroluje zakázky přiřazené uživateli a v případě změny zobrazí upozornění.
    • Odesílá příkazy uživatele na server (několik metod, jsou relativně jednoduché).
    • Umožňuje jednoduchý chat který komunikuje s webovým rozhraním (doslova jen odeslání zprávy a zobrazení nových zpráv - žádné roomky a podobně, je to chat dispečer/řidič)

Požadována je kompatibilita s Android 8 a vyšším.

Vzhledem ke stavu aplikace nevylučuji ani variantu přepsání aplikace od základu, nejspíš by to bylo i rychlejší a pohodlnější - nechám si ale poradit. Mohu nabídnout dlouhodobou spolupráci (mám ještě několik nápadů na rozšíření které stojí na času). Projekt už takhle dotuji ze svého a nejvíc kolik mohu nabídnout je momentálně tak 25 tisíc které jsem schopen do toho dát za přepsání aplikace do plně funkčního stavu a nějaké drobné změny. Na případném dalším vývoji by jsme se případně finančně dohodli podle konkrétních změn které by se dělaly.

Kontakt prosím na emailu admin (at) stepanekjakub.cz nebo tady, díky.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...