Jump to content
  • 0

pomoc Zjištění aktuálního trafficu PHP


Labi

Dotaz

Ahoj, pracuju zrovna na e-shopu (hodně předělaná stará Presta), který má občas velký traffic. Většinu této návštěvnosti tvoří připojení ní ze zahraničí (pravděpodobně boti), které nakonec stejně žádný nákup neuskuteční.

Moje představa je taková, že když se klient pokusí navštívit stránky, zjistím, jaký je aktuální traffic. Pokud je traffic velký a klient se připojuje ze zahraničí, zobrazím statickou stránku s Captchou.

Problém mám spíše s výběrem nejlepšího způsobu, jak zjistit aktuální návštěvnost. Nejsem si jistý, jestli posílání dotazu do databáze pro každé připojení je nejlepší způsob, když je provoz velký.

Napadlo mě počítat provoz vytvořením WebSocket serveru, který by počítal pouze aktuální počet spojení. Jen nevím, jak by to zatížilo server a jestli to není horší řešení z hlediska výkonu.

Poslední věc, která mě napadla, je počítání provozu za aktuální minutu tak, že bych hodnotu načetl pomocí apcu_fetch() (když klient pošle požadavek) a pomocí apcu_store() uložil +1. Skript na kontrolu provozu by se pak vždy díval na hodnotu uloženou předchozí minutu.

Které řešení má nejmenší dopad na zatížení serveru a nenapadá vás ještě něco jiného co by jste mi doporučili?

Link to comment
Share on other sites

3 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0
před 1 hodinou, Bloodman said:

cloudflare.com

Já jsem měl na mysli řešení v kódu, které mužů ovlivnit jako obyčejný programátor. Můj zaměstnavatel mě nenechá jen tak zařídit cloudflare.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
před 2hodinami, Labi said:

Já jsem měl na mysli řešení v kódu, které mužů ovlivnit jako obyčejný programátor. Můj zaměstnavatel mě nenechá jen tak zařídit cloudflare.

Preco? Basic verzia je zdarma.

Obecne je to komplikovany problem, kde musis riesit jak vytazenie traffiky, tak vytazenie servera phpkom na backende. Aj ked obmedzis pristup tym, ze zobrazis staticku stranku, tak ti stale zatazuju server na ostatnych vrstvach OSI modelu a neubranis sa ani pripadnym DDoS utokom. Osobne by som nevymyslal znovu koleso a pouzil uz existujuce riesenie. A ak botom zobrazis captchu, tak sa prakticky odstavis zo vsetkych vyhladavacov.

O jak velky traffic sa jedna?

  • Líbí se mi to! (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...