Jump to content
  • 0

pomoc Pawn compiler


prisonCZ

Dotaz

Ahoj, už delší dobu bojuju s pawn compilerem. Nehází mi to žádnou chybu, jen po několika vteřinách compilování začne v tabulce problikávat ukazatel, nic víc.
Nějaké rady co je špatně ?
 

Spoiler

image.thumb.png.52464a2f61adb9e06dff47120f1256e3.png



 

Link to comment
Share on other sites

10 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 2

Includeš divně. Nejen že načítáš celou knihovnu YSI pomocí #include <YSI> ale ještě načítáš její součásti, a to dokonce, například 2x #include <YSI/y_iterate>.

Teď ještě záleží jaká verze YSI to je. Pokud načítáš celou YSI 3.1, tak sice si načítáš tolik includů že nakonec z toho bude 4MB+, ale pohoda. Ale jestliže načítáš celou YSI 4.0 tak je tu řada možných problémů. Jako úplně první možný je, že mezi všemi těmi načítacími includy může být i y_lock a při jeho includování POKAŽDÉ spadl kompiler(nevím jestli to už opravili ale spíše pochybuji). Další potíž je, jak s tím YSI pracuješ, protože i někde špatně úmystěný blok ti může způsobit pád kompilátoru. Opakuji může, protože mně se to už stalo párkrát, i když vzácně.

Pokud budeš používat taktiku od @ATomas a všechno to postupně komentovat zjišťovat, tak určitě doporučuji nejdříve začít u všech příkazů přes y_commands, protože i ty můžou způsobovat pády.

Link to comment
Share on other sites

  • 1

Hmm myslím, že sa to stane keď si compiler nevie poradiť s nejakou časťou kódu - myslím, že mne sa to dialo pri príliš dlhých define, takže odporúčam pozrieť si všetky #define. Môžem sa však mýliť. Je ten mód tvoj? Ak áno, podarilo sa ti ho niekedy skompilovať (predpokladám že si nenapísal 30 000 riadkov bez jedinej kompilácie)? Čo si upravil od poslednej úspešnéj kompilácie? 

Link to comment
Share on other sites

  • 1
  • Globální moderátor

Kompiluješ stejným kompilátorem? Stejná verze? Není možné, že ti chybí includy? Co já si pamatuju, tak to dělalo, pokud kompilátor našel tolik chyb, že si s tím neuměl poradit. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1

Bacha na zacykleni treba definama kdy definujes ten samy vyraz stale dokola (napr #define abc abc). Ale muze tam byt i jina pricina. Tady ti nepomuze nic jineho nez komentovat kod cas p ocasti az se nekdy nejaky error objevi apak vis ze ten komentovanej blok ti to shodi a pak uz ho jen zmensujes nez najdes presny radek. Neni to prace nic moc ale lepsi reseni neznam :)

Edited by ATomas
Link to comment
Share on other sites

  • 1

Keď všetko ostatné zlyhá a budeš zúfalý, môžeš ešte skúsiť Zeexov compiler, ktorý má opravených pár známych bugov pawn compileru.

Compiler sa ešte zvykol chovať podobne v prípade, že niekde chýbala zátvorka uzatvárajúca blok. Tanga na to vyrobil užitočný nástroj "Missing Brackets Detector", ktorý by tu mal byť niekde v sekcii Na stažení (ak prežil rollback).

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Mód jsem nepsal samozřejmě sám, má okolo 80 000 řádků. Právě že jsem poslední kompilaci dodělal v pořádku, ale to je tak půl rok zpět cca. Po dlouhé době jsem se k tomu vrátil a dělá to toto. 
Každopádně děkuji za tip a pomoc :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Ahoj, Scydo vidíš to mě ani nenapadlo. YSI by to mělo být 3.1. Ty y_comandy mi nepřišli vůbec divné, kdyby si mě neupozornil.

Janiku hledal jsem na internetu pawno na stažení ale nějaké nejnovější jsem nemohl najít. Buď blbě hledám nebo nevím jak :D Každopádně používám to co je přiložené k 0.3DL serveru.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Tak jsem ten problém vyřešil. Díky vám, děkuji. Problém byl v aktualizaci includů, YSI a YSF.


Další co je problémem, tak 3DTryg.inc jsem aktualizoval na verzi 4.8.5 a zároveň i include Stingers mám v nejnovější verzi. Stále mi to v pawnu ukazuje ať 3dtryg aktualizuji. V čem může být problém ?
 

 

Edited by prisonCZ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...