Jump to content
  • 0
LINE UP

pomoc C Sharp - zadanie do školy

Dotaz

Zdravím vás, 

 

dostal som zadanie do školy, zadaniu rozumiem, aj si myslím že by som to vedel spraviť. avšak nerozumiem niektorym veciam, napríklad ako sa robí to ošetrenie, odchytavanie? možno aj viem čo to je ale som len neporozumel spravne zadaniu. dalej co myslia tym ze bude obsahovat okno kde budu vsetky vykonane vypocty. nieco na sposob akeho si logu že do jedneho okna budem vypisovat kazdy krok ktory som spravil? 

a prípadne ako by ste to vy riešili? netreba posielať kody a tak, skor nejake rady, alebo ako by ste postupovali, alebo ako to spraviť co najjednoduchšie. dakujem 

 

Odovzdáva sa celý projekt z vývojového prostredia skomprimovaný pomocou programu WinZip, 7Zip, prípadne WinRar.
  Vytvorte program, ktorý zo zadaných údajov trojuholníka (možné kombinácie sú: dve dĺžky strán trojuholníka (a, b alebo c) a jeden jeho ľubovoľný uhol (α, β alebo γ), alebo zadané všetky tri dĺžky strán trojuholníka) zistí, či je zadaný trojuholník zostrojiteľný. Ak je zostrojiteľný, tak zistí o aký typ trojuholníka ide (pravouhlý, rovnostranný, rovnoramenný...) a vypočíta jeho obvod a obsah. Výsledok (zadané hodnoty, typ trojuholníka, obvod a obsah) budú zapísané do zvoleného textového súboru. Aplikácia bude obsahovať okno v ktorom sa budú archivovať všetky vykonané výpočty. Program bude vytvorený ako Win aplikácia. Program by mal vhodným spôsobom zobrazovať dosiahnutý výsledok. Program by mal obsahovať základné ošetrenie (vstupné údaje, práca so súbormi...) pomocou odchytávania výnimiek. Zadanie je možné vypracovať vo vývojovom prostredí SharpDevelop alebo MS Visual Studio. Odovzdanie zadania je prostredníctvom AIS najneskôr 7.5.2019 do 23:59.

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites

11 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

V C# sa moc neorientujem ale v Jave by som vytvoril jedno okno kde na pravej strane budú vstupné hodnoty (TextField) a na ľavej strane výstup v tvare textu (tj. TextArea).

Výnimky máš popísané tu: https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/programming-guide/exceptions/

Jednoduché try - catch bloky...

No a samozrejme ošetriť aké vstupy zadal (tj. ak zadá všetky strany a uhly tak zle... ak zadá len 1 stranu, tak zle... atď), ak zadá text miesto čísla tak zle... a samozrejme mu vhodným spôsobom dať spätné echo (napr. messageBoxom)

Zvyšné veci maš popísané v tej úlohe vcelku zrozumitelne

 

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites
  • 0

Mysli sa to tak, ze na vstupe precitas nejaky string cez Constole.ReadLine a potom ho skusis konvertovat na int; ak to nepojde, vyskoci vynimka a ty ju odchytis a vypises chybu.

Priklad:

try {
	var str = Console.ReadLine();
	var a = Convert.ToDouble(str);

	str = Console.ReadLine();
	var b = Convert.ToDouble(str);

	str = Console.ReadLine();
	var c = Convert.ToDouble(str);

	// ...
} catch (Exception e) {
	Console.WriteLine("Nastala chyba");
}

 

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites
  • 0

V C# klasickej popup, kterej by se dal zavřít a otevřít nějakým tlačítkem v master appce, pokaždé, když něco připíšeš tak by se aktualizoval. Za mě bych použil DataGrid a jako container pro data BindingList, kterej bych v datagridu zobrazoval. Datagrid by byl v popup okně, které by bylo dítětem hlavního okna. 

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 4. 5. 2019 at 15:30, Satan said:

Mysli sa to tak, ze na vstupe precitas nejaky string cez Constole.ReadLine a potom ho skusis konvertovat na int; ak to nepojde, vyskoci vynimka a ty ju odchytis a vypises chybu.

Priklad:


try {
	var str = Console.ReadLine();
	var a = Convert.ToDouble(str);

	str = Console.ReadLine();
	var b = Convert.ToDouble(str);

	str = Console.ReadLine();
	var c = Convert.ToDouble(str);

	// ...
} catch (Exception e) {
	Console.WriteLine("Nastala chyba");
}

 

Este by som doplnil, ze v tvojom kode nema argument Exception e ziadny vyznam. Nikde to nepouzivas :).

V tomto pripade by som to zmenil na len catch { .. } alebo na catch(FormatException) { WriteLine("Nespravne hodnoty"); }

Musel som. Triguje mi to brain 😄

 

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites
  • 0
před 2 hodinami, ★ г๏๒เภ said:

Este by som doplnil, ze v tvojom kode nema argument Exception e ziadny vyznam. Nikde to nepouzivas :).

V tomto pripade by som to zmenil na len catch { .. } alebo na catch(FormatException) { WriteLine("Nespravne hodnoty"); }

Musel som. Triguje mi to brain 😄

 

bez toho ti to bude házet bordel kolem ;) 

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites
  • 0

chlapi ja to robím ale mam totalne banalny zakladoskolsky problem 😄

ked mam zadane dve strany a jeden uhol ake su vzorce na vypocet tretej strany ? 😄
nemyslim pri pravouhlom pytagorovu, ked zada dve hocijake strany a jeden hocijaky uhol tak tam musim dat nieco vseobecne 

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites
  • 0
před 14 hodinami, LINE UP said:

chlapi ja to robím ale mam totalne banalny zakladoskolsky problem 😄

ked mam zadane dve strany a jeden uhol ake su vzorce na vypocet tretej strany ? 😄
nemyslim pri pravouhlom pytagorovu, ked zada dve hocijake strany a jeden hocijaky uhol tak tam musim dat nieco vseobecne 

Sinova a kosinova veta

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites
  • 0

chalani este by som mal otazku, uz snad poslednu kedze uz vsetko ostatne mam

ked mam vypocitane nieco a je to cos gama, ako z toho cisla zistim gamu? 
mam v premennej ze cosg je nejaka hodnota
ja ale potrebujem cisto len uhol gama 
 

 

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na dotaz...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Obnovili jsme váš původní obsah (obsah napsaný před zavřením).   Smazat obnovený obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...