Jump to content

ukázka Vesmír, inteligentný vesmír a ľudská vynaliezavosť


Matthew_Bennet

Recommended Posts

Prežijeme?

Všetci už vieme, že všetky hviezdy, galaxie, planéty raz všetko skončí, vychladne, umrie a upadne do zabudnutia niekde do čiernych dier, ktoré napokon tiež zaniknú a čo tu ostane? Nič? Nepredstaviteľne veľký priestor ostane zrazu prázdny? A my, ktorý sa považujeme za inteligentnú civilizáciu s tým nič nenarobíme? Alebo vieme, že raz sa všetko skončí, tak načo niečo zložitejšie špekulovať? Raz budeme žiť na kozmických lodiach a kolonizovať vesmír, ale čo potom, keď už ten vesmír nebude? Alebo teda, keď vo vesmíre bude len chlad a temnota. Nikto sa pravdepodobne nad tým vážnejšie nezamýšľal práve preto lebo je to tak nepredstaviteľne dlhý časový úsek, že si to naozaj nevieme ani len predstaviť. Ale úplne v pohode by sa mohlo stať, že aj po zániku takmer všetkého, by sme tu ostali my. No my...niečo podobné nám, inteligentná forma života podobná nášmu, ktorá by vytvorila akýsi inteligentný vesmír, vlastný kolobeh všetkého, čo by sa v nasledujúcich dobách stalo. Boli by sme pánmi vesmíru my. Obnoviteľné zdroje energie, ktoré by dokázali pokryť obrovské množstvo plochy, akési inteligentné hviezdy, planetárne systémy, na ktorých by existoval život.

 

Uvažujem o tom čisto teoreticky, samozrejme, že je tam veľa faktorov, kde sa dá povedať "ale toto nebude fungovať, keď...." a tak ďalej, takže ak sa k tomu plánuje niekto vyjadriť berte na vedomie, že to je myslené ako teória

Ďakujem.

  • Zmatený 1
Link to comment
Share on other sites

  • Administrátor

Naše slunce zanikne za 7.6 mld let. Takže  si stihnu ještě dát kafe snad... 😄 Kazdopadne jestli se tady do ty doby nedojebem sami tak si myslím , že tak do dvou set let budeme mit druhou kolonii v jiný zemi podobný planetě. 

 

A zánik vesmíru pokud nejakej bude je tak neskutečně dlouhej časovej úsek , že si to nedokaze nikdo predstavit. A ohledne toho jestli bude vesmír nekdy prazdny nebo nebude vubec zadny zivot. To si nemyslim at se stane cokoliv tak v důsledku toho se najde neco co v tom bude moct žít. Já sem přesvědčenej že i přímo ve vesmíru neco žije. Ale bud je to tak velky ze to nepozname nebo tak maly ze to nedokazem pozorovat. Teoreticky co kdyz hvězdy jsou životní forma ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...