Jump to content
Prosíme všetkých užívateľov, ktorý sa chcú opätovne pripojiť na discord aby znovu spárovali svoje účty kliknutím na "Discord" v navigácií a pripojili sa na server Read more... ×
  • 0
Ninjonik

Ako zistiť meno uploadnutého súboru

Dotaz

Ahoj,

chcel by som sa vás opýtať, ako by som mohol zistiť meno súboru, ktorý bol nahraný.
Skrátka, potrebujem získať download link na nahraný súbor.
(v php som len začiatočník)

INDEX.PHP (časť kódu)

<form method="POST" enctype="multipart/form-data" action="upload.php", "uploaded.php">
	<script>(function(e,t,n){var r=e.querySelectorAll("html")[0];r.className=r.className.replace(/(^|\s)no-js(\s|$)/,"$1js$2")})(document,window,0);</script>
					<input type="file" name="file" id="file" class="inputfile inputfile-4" data-multiple-caption="{count} files selected" multiple />
					<label for="file"><figure><svg xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="20" height="17" viewBox="0 0 20 17"><path d="M10 0l-5.2 4.9h3.3v5.1h3.8v-5.1h3.3l-5.2-4.9zm9.3 11.5l-3.2-2.1h-2l3.4 2.6h-3.5c-.1 0-.2.1-.2.1l-.8 2.3h-6l-.8-2.2c-.1-.1-.1-.2-.2-.2h-3.6l3.4-2.6h-2l-3.2 2.1c-.4.3-.7 1-.6 1.5l.6 3.1c.1.5.7.9 1.2.9h16.3c.6 0 1.1-.4 1.3-.9l.6-3.1c.1-.5-.2-1.2-.7-1.5z"/></svg></figure> <span>Choose a file&hellip;</span></label>
					<p><input type="submit" value="Nahrať"></p>
				</div>
</form>

UPLOAD.PHP (celý kód)

<?php

// Getting user user uploaded file

$file = $_FILES["file"];

// Saving file in uploads folder

move_uploaded_file($file["tmp_name"], "uploads/" . $file["name"]);

//Redirecting back to home

header("Location: uploaded.php");
?>

No a meno toho nahraného súboru potrebujem vložiť do uploaded.php


 

<?php
	include("header.php");
?>
	<h1>Súbor úspešne nahraný!</h1>
	<p><strong><a href="#"></a></strong></p>
<?php

$file = $_FILES["file"];

?>
	<p>
		Download link tohoto súboru je: www.upload.igportals.tk/<?php echo $file?>
	<p>
	<?php

?>
<?php
		include("footer.php");
?>

(Viem, asi to je strašne zle urobené, ale ja sa v tom vyznám :d)

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites

21 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Tak to "Download Link je ..." daj do upload.php lebo si myslím že ak to chceš mať v uploadED.php potrebuješ "prehodiť" názov s upload.php do uploaded.php.. Daj ten text do upload.php a máš hotovo

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites
  • 0

 Notice: Array to string conversion in C:\wamp64\www\downloadv2\upload.php on line 24

UPLOAD.PHP

<?php

// Getting user user uploaded file

$file = $_FILES["file"];

// Saving file in uploads folder

move_uploaded_file($file["tmp_name"], "uploads/" . $file["name"]);

?>

<?php
	include("header.php");
?>
	<h1>Súbor úspešne nahraný!</h1>
	<p><strong><a href="#"></a></strong></p>
<?php

$file = $_FILES["file"];

?>
	<p>
		Download link tohoto súboru je: www.upload.igportals.tk/uploads/<?php echo $file?> // LINE 24
	<p>
	<?php

?>
<?php
		include("footer.php");
?>

 

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites
  • 0
před 53 minutami, Ninjonik said:

 Notice: Array to string conversion in C:\wamp64\www\downloadv2\upload.php on line 24

UPLOAD.PHP


<?php

// Getting user user uploaded file

$file = $_FILES["file"];

// Saving file in uploads folder

move_uploaded_file($file["tmp_name"], "uploads/" . $file["name"]);

?>

<?php
	include("header.php");
?>
	<h1>Súbor úspešne nahraný!</h1>
	<p><strong><a href="#"></a></strong></p>
<?php

$file = $_FILES["file"];

?>
	<p>
		Download link tohoto súboru je: www.upload.igportals.tk/uploads/<?php echo $file?> // LINE 24
	<p>
	<?php

?>
<?php
		include("footer.php");
?>

 

:facepalm: ja som to nemyslel tak že to maš prekopírovať a vložiť tam :facepalm::facepalm: Že to vypísanie máš dať rovno v upload.php.. Ale to už je jedno :d 

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites
  • 0
před 21 minutami, XpresS said:

Myslím, že toto by ti malo stačiť 

https://stackoverflow.com/questions/43822554/get-uploaded-file-name

 

$name = $_FILES['file']['name'];

Díky, už to funguje.

 

před 14 minutami, Guyy said:

:facepalm: ja som to nemyslel tak že to maš prekopírovať a vložiť tam :facepalm::facepalm: Že to vypísanie máš dať rovno v upload.php.. Ale to už je jedno :d 

Tak prepáč no :d zle som pochopil 

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ahoj, prepáč za neskorú odpoveď.
Tak cez php to robím kvôli tomu, že ak by som chcel viac stránok, tak asi nebudem v každej stále prepisovať napr. menu alebo iné... (footer, header..)
A hlavne bez php sa to ani nedá :monkaX:

(minimálne v mojom kóde nie)

Pretože ten súbor potrebujem moovnuť do uploads a ešte potrebujem vypísať meno súboru :d A to bez php a echa neurobím :d

Edited by Ninjonik

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ono, kdyby jsi to dělal v javascriptu a soubor neukládal na FTP, ale jako base64 do DB.

Nicméně přes javascript zjistíš název upload souboru a nemusíš tím otravovat server. Přeci jen, soubor nahrává uživatel, tak proč se má server ptát clienta, když to může zůstat na úrovni clienta?
Kdyby jsi to udělal přes javascript, tak nasbíráš od uživatele to co potřebuješ, soubor a já nevím co ještě. A uděláš jeden dotaz na server a je to.

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites
  • 0
před 10 hodinami, Ninjonik said:

Ahoj, prepáč za neskorú odpoveď.
Tak cez php to robím kvôli tomu, že ak by som chcel viac stránok, tak asi nebudem v každej stále prepisovať napr. menu alebo iné... (footer, header..)
A hlavne bez php sa to ani nedá :monkaX:

(minimálne v mojom kóde nie)

Pretože ten súbor potrebujem moovnuť do uploads a ešte potrebujem vypísať meno súboru :d A to bez php a echa neurobím :d

 

Víš to, že existují i jiné jazyky než php? 

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites
  • 0
před 18 hodinami, Fakerko_ said:

Ono, kdyby jsi to dělal v javascriptu a soubor neukládal na FTP, ale jako base64 do DB.

Nicméně přes javascript zjistíš název upload souboru a nemusíš tím otravovat server. Přeci jen, soubor nahrává uživatel, tak proč se má server ptát clienta, když to může zůstat na úrovni clienta?
Kdyby jsi to udělal přes javascript, tak nasbíráš od uživatele to co potřebuješ, soubor a já nevím co ještě. A uděláš jeden dotaz na server a je to.

Ale to se ti pak ten obrázek necachuje a zdržuje načítání dokumentu, ne?

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites
  • 0

A ešte jedna otázka, nechcem kvôli tomu zakladať nový topic.

Nevie niekto, ako by som mohol vymedziť v <input type="file"> súbory ktoré by sa nemali dať uploadnúť?
Viem, že existuje napr.

<input type="file" accept=".xls,.xlsx" />

Lenže všetky tie prípony súborov, ktoré tam chcem aby sa dali uploadnúť sa mi vypisovať nechce.
Tak či neexistuje nejaký opak toho accept ktorý by tie súbory naopak blokoval.

Predom ďakujem za odpoveď.

Sdílet tento příspěvek


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×