Jump to content

ostatní "Pirátský přístav"


Sheldon

Recommended Posts

Zdravim napadl mě takovej menší "projekt" ale nejsem si uplně jistej jestli to má smysl tak to zkusim sepsat a počkat na rady a názory odborníku  :d

 

Šlo by o stránku kde by bylo na jednom místě "koupéné :d" programy ke "koupení :d" jako je Photoshop,Exel,Word,atd.

 

Zatim jen něco co jsem udělal za pár minut jako návrh pro představu ve wordpressu > http://test9656.8u.cz/ <

 

Ještě abych uvedl na pravou míru trošku dost jsem se nechal inspirovat ewwem(hlavně ohledně podmínek) a jeho webem na serialy,myslim že by bylo hezké mít takovéto programy na jednom místě po případě i s návodem na instalaci a věcí kolem pro méně znalé jedince v tom. 

 

Soubory bych asi také nahrával třeba na openload/mega.nz a nebo něco podobného...

 

Díky za rady a názory. :)

Link to comment
Share on other sites

Nechápem pointu... PirateBay pozná každý... Google pozná ešte viac ľudí... Načo sa púšťať do niečo tak riskantného? Pretože šírenie a prístup k ilegálnym veciam -naviac s návodom- je tiež ilegálne.

Link to comment
Share on other sites

Ewwe dobře tak varianta že nahrávat nebudu a bude tam jen odkaz ke stažení to je prostě podobné jako to máte vy udělané s těmi serialy pokud se nepletu.Nebo ne ? 

Link to comment
Share on other sites

  • Globální moderátor

Radši bych se do toho nepouštěl vůbec. SW a jako ostatní díla jsou chráněna autorskými právy. 

 

Ovšem, našel jsem článek, který rozebírá jeden případ s linkováním: http://searchengineland.com/european-court-says-linking-illegal-content-copyright-infringement-258442. 

 

According to the court’s release (also below):

[W]hen hyperlinks are posted for profit, it may be expected that the person who posted such a link should carry out the checks necessary to ensure that the work concerned is not illegally published. Therefore, it must be presumed that that posting has been done with the full knowledge of the protected nature of the work and of the possible lack of the copyright holder’s consent to publication on the internet. In such circumstances, and in so far as that presumption is not rebutted, the act of posting a clickable link to a work illegally published on the internet constitutes a ‘communication to the public’.

 

Takže jak si to vezmeš, bude jen na tobě. Jestli z toho nebudeš profitovat, tak by se ti nemělo hypoteticky nic stát. Akorát si polož otázku, jestli má smysl a stojí ti za to úsilí vůbec s tím začínat a případně v budoucnosti řešit podobné problémy - Stále musíš odebrat link, pokud se obrátí na autorská práva 

 

(1) Do práva autorského zasahuje též ten, kdo bez svolení autora způsobuje, umožňuje, usnadňuje nebo zastírá porušování práva autorského tím, že

a) odstraňuje nebo mění jakoukoli elektronickou informaci o správě práv k dílu, nebo
B) rozšiřuje, dováží nebo přijímá za účelem rozšiřování, vysílá nebo sděluje veřejnosti, a to i způsobem podle § 18 odst. 2, dílo, ze kterého byla informace o správě práv nedovoleně odstraněna nebo změněna. [ZDROJ]
 
 
nebo DMCA "...additional protection against the circumvention of copy prevention systems (with some exceptions) and prohibits the removal of copyright management information."
 
A úplně bych asi taky vypustil myšlenku "mít to podobně jako ewwe". Ewwe to má poměrně hezky vyřešené, ale upřímně si myslím, že si s tím dost zahrává. Každopádně ty to nemůžeš obejít jako on, protože Ewwemu hraje v kartách to, že to jsou embedded videa a stávající eu zákony proti tomu nic nemají, resp. dokonce říkají, že se nejedná o porušování autorských práv.
Link to comment
Share on other sites

Ak sa nepletem, DMCA ta rozumne chrani, ak tie linky nepridavas ty, ale nechavas ich tam pridavat ludi. Cize ak niesi schopny pre kazdy link overit, ci ide o copyrightovane dielo. Ale ak pridavas linky osobne alebo ked ta stranka je vyslovene pre nelegalne veci, tak sa myslim mozes dostat do problemov.

Taktiez suhlasim s ostatnymi: naco?

Edited by xhunterx
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...