Jump to content

gamemode SA:MP Zombie Survival


Recommended Posts

  • Globální moderátor

header.png ALPHA 1.1.8

 
Úvod
 
Zdravím, chci Vám představit náš herní mód ZS. Nechali jsme se inspirovat hrou Arma II DayZ a samotnou standalone DayZ. Odehrává se v post-apokalyptickém stylu, vlastnoručně namapovaném mappery Psycho_Sk a Rytmus, a to v celém oblasti San Andreas. Jedná se o modifikaci, ve kterém musíte přežít, jak před lidma, tak i před zombíky, budete se muset starat o svou postavu a chránit ji před blížícím se nebezpečím. Je už jen pouze na vás, zda-li probádáte apokalyptický svět sami nebo ve skupinkách.
 
Někteří ho možná znáte, někteří ne. Mód běžel circa jen 2 měsíce než jsme toho zanechali kvůli nedostatku času. Rozhodli jsme se dát tomu šanci a spustit ho. Jestli jste někteří tento mód hráli, poznáte na serveru, že se jedná o velmi starou verzi jelikož se mi někam nejnovější ztratila. Changelog je ale zaznamenaný a nebude složité přidat věci, které byly doposud v nejnovější verzi.
 
Základní informace
 
V módu samozřejmě nechybí základní informace - viditelnost, zvuk, hlad, žízeň, teplota, krev a status, který se liší od všech her – radioaktivita (momentálně nemá využití v módu, plány s ní ale jistě máme). Nachází se zde i vedlejší statusy jako je infekce, krvácení nebo také zlomenina z pádu. Tomu můžete kdykoliv zabránit používáním léků v přehledném inventáři, který byl navržen tak, aby co nejvíc zpříjemnil hru. Inventář se dělí na hmotnosti a sloty. Každá položka zaujímá jeden slot a má svoji danou hmotnost. Není tedy logicky možné mít v inventáři deset pneumatik. Dalším prvkem Survivalu jsou looty, které jsme rozmístili po celém San Andreas od spotřebitelných lootů a zbraní až po klobouky a batohy.
 
 
http://i66.tinypic.com/2rog8sh.png– inventář
http://s23.postimg.org/sx3fmxz2h/image.jpg– mapa
http://s10.postimg.org/rxi50gqdz/image.jpg– mapa
http://s29.postimg.org/rk50rau8l/image.jpg– mapa
 
Na serveru tvoří vraky jako součásti post-apokalyptické atmosféry. Vozidlo v nejhorším stavu neobsahuje žádné pneumatiky ani motor. Na to slouží toolbox / sada nástrojů, které Vám může ulehčit práci při opravování vozidel. Vozidlo je třeba živit také benzínem, které můžete odčerpat na každé pumpě (jedna nádrž, která se nachází na pumpě může mít max. 50L, a doplňují se o jeden litr během 2 hodin). Vozidlo ačkoliv nesmíte také vypnout. Benzín žere i za běhu motoru.
 
Nechybí ani umělá inteligence aka zombíci (popravdě, moc chytrý nejsou. Ještě se na nich musí zamakat). Jsou schopni napadnout kohokoliv, kdo se k ním přiblíží na základě zvuku a viditelnosti. Stačí 2-3 kousnutí od zombíka a je po Vás. Kromě toho Vám může způsobit bolesti, krvácení nebo infekci. Tím zabráníte léky dostupné v módu (prášky proti bolesti, obvazy a antibiotika). Zabít zombíka je relativně lehké střelnou zbraní a s baseballem máte možnost ho "knockbacknout" a paralyzovat na 2-3s. 
 
Dalšími prvky jsou třeba stavění "bunkru", group system, crash system, achievementy apod. Sami na serveru posoudíte. Tímhle vším vás bude doprovázet krásná tabulka, která se nachází na místě peněz a weaponslotu a zaznamenává vaše statistiky. Nově je i systém levelu a XPček. XP dostáváte zatím jen za killy a čím větší level dostanete, tím lepší itemy se Vám poskytnou na začátku. 
 
Nechybí i webové prostředí, na kterém najdete informace o ostatních, changelog, novinky a nebo jen samotné informace o Vás. Je třeba podotknout, že je jen v základním stádiu. Zde jsou screeny. Navštívit stránku můžete na http://zombiesurvival.fakaheda.eu/web/. Zatím bez domény
 
https://ctrlv.cz/shots/2016/03/06/Yz0S.png – Úvodní stránka
https://ctrlv.cz/shots/2016/03/06/0gpm.png – Veřejný profil
https://ctrlv.cz/shots/2016/03/06/BC0s.png – Achievements

https://ctrlv.cz/shots/2016/03/07/33LU.png– Informace o achievementu
 
Herní karty (z nějakého důvodu je nemůžu vkládat)
 
https://ctrlv.cz/shots/2016/03/06/o3c7.png 
          
 
Trailery
 



 
 
IP: playzs.rsga.me:7777
 
(Pomozte nám najít bugy ať je může fixovat Rytmus) Edited by HighPrint
  • Líbí se mi to! (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

  • Globální moderátor

Nevím z jakého důvodu to nejde, ale vložil jsem je jako jeden obrázek a ten link jsem odmezerkoval

 

 

 

edit: pokud vím, tak Polis dělá úplně něco jiného ne? :d

Edited by HighPrint
Link to comment
Share on other sites

Nevím z jakého důvodu to nejde, ale vložil jsem je jako jeden obrázek a ten link jsem odmezerkoval

 

 

 

edit: pokud vím, tak Polis dělá úplně něco jiného ne? :d

tiez to ma byt zombie mod nie? pokial to teda s tymi zombie nevzdal :d

Link to comment
Share on other sites

  • Globální moderátor

Úprimne, ľutujem že ste tak dobrý nápad, s takými skúsenosťami nespracovali v MTA :) Každopádne vypadá to super 

  • Líbí se mi to! (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

cooltefff.png

 

Né joke :d

Toto byl první Zombie Survival co jsem kdy hrál to bylo ještě na NTP asi před rokem nebo dvouma :d

Ten mod mám tedy rád :d

 

 

A jo je to trošku konkurence ale furt lepší než se snažit konkurovat RZE jak ostatní servery :d :d :d :d :d

  • Líbí se mi to! (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

  • Globální moderátor

Web je vyspacovanej, protože z nějakého důvodu pawno.cz nepřijímá takový typ linku

 

 

edit: tak jsem zjistil, že máme nastaveno na http://zombiesurvival.fakaheda.eu/web/

Edited by HighPrint
Link to comment
Share on other sites

No. Dneska jsem tam hrál a působilo to na mě velice hezky, až na pár věcí. Ale jediné co mi vadilo je to, že sem běhal asi 20 minut a oni se za mnou zatím probugovávali a pořád chodili za mnou. Je to ale jen detail, oproti tomu, co je tam na tom dobré. Ještě by to chtělo možná pickupy co jsou tam, dát na nějaké tlačítko, jinak to buguje.

Link to comment
Share on other sites

  • Globální moderátor

Ty pickupy jsem přesně navrhoval rytmusovi (tuhle část dělal on), ať je předělá na tlačítka! Hned mu pošlu tvůj názor ať si to rozmyslí!

 

Jinak díky všem za komentáře

Link to comment
Share on other sites

Tak tedy. Hrál sem další den a měl bych ještě jeden bod. Jak jsou hranice mapy, tak nějak bych buď nedával freeze, spíš aby tě to portlo jen zpět. Proč? Utíkal sem před stádem chodců s takovýma luxusníma věcma, bohužel jich bylo tolik a já neměl HP, že sem utíkal. Bohužel sem narazil na hranici mapy no a zbytek už si domyslíte. K tomu by bylo dobré dát spawn někde blíž k smrti, nebo prostě abych si vybral kde se spawnu, protože samozřejmě sem se spawnul na druhé straně mapy a prostě sem to neuběhl .... 

Link to comment
Share on other sites

  • Globální moderátor

UPDATE & BUGFIXES 1.1.5

 

– Vyřešený problém s lagami v BB, který způsobovaly špatně načtená vozidla a proto se spawnovala v okolí bodu nulových souřadnic. 

 

– Co stojí za zmínku je téměř předělaný vehicle system. Jak jste si již všimli, na serveru se nyní dají opravit všechna vozidla. Nově se náhodně spawnují s pneumatiky a motorem. Co se týče opravování vozidel, tak sada nástrojů získala novou vlastnost a to procentuální odolnost (ničí se pokaždé, když s ní opravujete vozidlo). Jednotlivé prvky se seskupily do obecnějších názvů tedy – přední pravá pneumatika, přední levá pneumatika a tak se shlukli do "pneumatiky". Dále se náhodně v kufru spawnuje jeden item. V případě, že jste dříve měli problémy s výběrem aut, když jste se chtěli dostat do menu, nyní se vylepšil, že se otevře menu s více aut, pokud se v okruhu nachází více.

 

– Nového na serveru můžete také vidět "crate system", tedy krabice (momentálně je jich jenom asi 5), které můžete vypáčit pomocí páčidla. Totéž jako sada nástrojů má odolnost (durability), a ničí se při každém páčení. 

 

– Někteří hráči také ocení novou zbraň AK-47 do hry. Celkově jsme i zvýšili BASE_DMG do všech zbraní, to znamená, že zabíjet je nyní mnohem jednodušší, + headshot sniperkou znamená insta-kill. 

 

– Do interiéru se nyní portuje přes klávesy

 

A zase... děkuji mockrát za feedback!

Edited by HighPrint
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Byl jsem tam.. Moje hodnocení (8/10)

 

-1, Ten začátek.. Podle mě, by bylo vhodné, to posunout do nějakého města, protože, ze začátku, alespoň odemne šlo o to, že jsem šel asi pěšky cca 10 min.. Což, Ti příjde jako nuda

- Přidat, více vozidel do poušti.. na začátek, nějaký hromadný park (Třeba něco napawnovat), něco jako.. v zombie.. Hold, aby to vypadalo krásně, ale byly tam někde schované i vozidla.. hold, více vozidel.

 

Super mód/server.. Co více vytknout! :) Super.

Link to comment
Share on other sites

  • Globální moderátor

Děkuji za feed!

 

Dostali jsme nabídku spolupráci s rsga.me, proto se server a web přesune pod nich. Databáze je již úspěšně přesunutá a už se jen čeká na server. Stránky jsou tedy od dneška k náhlednutí zde: http://zombie.rsga.me/

Link to comment
Share on other sites

je to pár dnů na zpět. a nehce se mi pročítat ty komenty tady. ale jediné co se mě nelibí je množství zombíku. za 30m jsem narazil jen na jednoho. a ten byl tak op že byl rychlejší jak já. :d a dokonce se teleportoval i zamnou na budovu takže mě insta killnul. ale jinak celkem dobrý.. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Globální moderátor

Tenhle web a oficiální.. No, to spíše dělá ostudu portálu, upřímně, plánujete to oznámit na oficial. web rsgame?

 

Co je na tomto webu špatného? Uvítám návrhy na změny

 

 

EDIT:

 

Seznam novinek:

 

ZS 1.1.6
MÓD:
- vysielačka má novú funkciu GPS
 
BUGFIX:
- menšie opravy achievementov
- opravená zámena 2 skinov pri vyberaní postavy
___________________________________________________________________________________________________
 
ZS 1.1.7
- opravy vozidiel
- dorobené GPS
- nový objekt bandáže (staré nebudú už fungovať)
- nový loot - lekárnička (može sa z nej zobrať hociktorý liek)
- na opravenie auta netreba hasiaci prístroj
___________________________________________________________________________________________________
 
ZS 1.1.8
ZOMBIES:
- zombíci sa prechádzajú v mestách, no môžu na vás zaútočiť i mimo nich tak ako doteraz
- nezovrazujú sa varovania o prichádzajúcej horde
- zo zombíkov je menšia pravdepodobnosť padnutia lootu
- z každého druhu zombie (SWAT, Fireman, Soldier, Civilian) padajú iné looty
- väčšia pravdepodobnosť že zombie hráča nakazí, spôsobí mu bolesť alebo krvácanie
- zombie sú pri prenasledovaní rozumenjší
- zombie vedia zničiť auto ak sa v ňom skrýva hráč
- strelba vie prilákať viacej zombíkov
Edited by HighPrint
Link to comment
Share on other sites

Byl jsem po prvé na serveru a první dojem super! Což je podle mě důležité. Pěkně propracované, jde vidět že pawno hodně dobře ovládáš :). Ale vytkl bych jenom jednu věc. Stačí aby si člověk proběhl na střeše a teleportuje se 5 zombíků. Vůbec nevím kde se tam vzali, ale je to tak. A trošku menší speed zombíkům. Viděl jsi někdy zombie aby běhalo? :d. A hodně pěkný inventář :).

Link to comment
Share on other sites

PetrPaulik: Zombíci sú fajn :d Konečne je čo strieľať teraz si stretol zomboša tak raz za 20 min aj to iba jedného :d teraz keď prídeš do hociktorej dedinky tak je to lepše, hlavne keď ich ide na teba 5 a za každej strany 1 :d aj keď trošku rýchlo sa spawnujú a čo sa týka tej rýchlosti, tak v tom máš pravdu ale zase sa im dá pohodlne utiecť a strieľať do nich z diaľky

Link to comment
Share on other sites

Nedá se jim utéct :d Oni buďto běhají rychle nebo se teleportují :d Ale pěkné looty a máš u mě velké + za inventář :d Ten se mi hodně líbí.

Edited by PetrPaulik
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...