Jump to content

návrh Zmena zverejnovania svojich prac


Recommended Posts

Zdravim,

jedna sa o to ze celi system zverejnovania vsojich prac, scriptov alebo programov je na tomto fore postaveny uplne na hlavu, viz. http://pawno.cz/topic/43745-pravidla-zverejnovani-svych-scriptu/

 

1. by som vytvoril kategoriu "Prezentacia svojich vytvorov" kde by boli fora "Gamemode", "Filterscripts", "Programy & Spustitelne scripty", "Weby", "Grafika", "Ostatne".

+ by som pridal nieco ako "Nabidka, poptavka po praci" kde by boli este tagy "Platene"(zaplatim za pracu) a "Neplatene"(spravte mi to zadarmo).

2. by som vytvoril pre tuto kategoriu tagy "Opensource", "Closedsource", "Pripravovane" ktore by signalizovali ci je dany script, FS, program opensource, tj. aj zo zdrojovym kodom alebo closedsource, bez zdrojoveho kodu. Pripavovanie - jak bez kodu tak bez .amx, .execka atd... iba prezentacia niecoho co akoze planujete spravit.

3. Nastavil by som pre tuto kategoriu nejaku spravu ze ak si uzivatel ku svojemu "produktu" neprilozi licenciu tak sa na jeho produkt bude vztahovat automaticky nejaka defaultna licencia pawna.cz. napr BSD, ci GPLv3.

4. Napisal by som nejake zrozumitelne a uzivatelsky pristupne pravidla pre tuto sekciu lebo tie vyssie uvedene su ako keby ich pisal niekdo s 2 cifernym IQ niekde na zachode po tom co si slahol miesto matrosa oregano.

 

 

 

  • Script musí být dobře popsán, musí být uvedeni autoři jak scriptu tak i použitých částí v něm bez výjimky - zdroje (ať jeto autor streameru, mapy, ukládacího systému, command systému nebo čehokoliv jiného )
  • Ke scriptu musí být přiložen zdrojový kód - pwn bez výjimky, hodně často se stává, že uživatele do amx souborů přikládají tajné kódy, které lze zneužít a to my nechceme, pokud tedy nechcete zveřejňovat svůj zdrojový kód nezveřejníte nic
  • Pokud váš script vydáváte pod nějakou licencí uveďte to do popisku zvýrazněnou barvou (nepřehánět), prosím však dodržujte správný postup s licencí (do archivu minimálně license.txt nebo readme.txt, a do pwn do záhlaví autora,licenci,podmínky úprav a šíření a odkaz na stažení)
  • Musíte dbát na changelog - psaní změn v nové verzi
  • Gamemody, filterscripty, mapy a includy musí být nahrány do sekce ke stažení - pokud založíte pouze téma tak smažeme, jedině soubor nahrát do sekce Ke Stažení a založit si téma s odkazem na tu sekci a doplňujícím popisem
  • Pokud nesplníte jakékoliv pravidlo, váš soubor bude nelítostně smazán a odeslán do věčných lovišť na "uložto".

 

1. Je to snad kazdeho osobna vec ako dobre si napise dokumentaciu k svojmu vytvoru. Zdroje - viz. licencia bod 3.

2. picovina jak zajko na kolobezke. Uzivatel musi brat na vedomie ze ak stahuje neovereny FS bez zdrojakov tak sa v nom mozu nachadzat zadne vratka.

3. viz. moj bod 3. + uzivatel by mal dodrzovat zakladne stanovy licencnych podmienok pouzivane pri sireny opensource SW. tj. mal by obsahovat subor LICENSE + kazdy zdrohovy subor hlavicku s iminimalnymi informaciami o licencii a link na prislusnu licenciu. priklad prilozim na koniec.

4. To je kazdeho osobna vec ale odporucal by som pouzivat verzovaci system typu git.

5. kokotina.

(opencource)Ak pouzivam napr. zmieneny GIT tak je pre mna neprakticke stale to este upinat aj sem a cakat na schvalenie. Je to zbytocna duplicita, strata casu a neprehlad vo verziach. jednoduhsie je hodit link napr. na github kde budu vzdy aktualne zdrojaky.

(closedsource)Ak sa jedna iba o nejaku malickost tak kludne ale tak tiez by som to ako nutnost neuplatnoval.

 

 

Priklad hlavicky licencie GNU/GPLv3

 

/**
 * Mupen64PlusAE, an N64 emulator for the Android platform
 *
 * Copyright © 2012 Paul Lamb
 *
 * This file is part of Mupen64PlusAE.
 *
 * Mupen64PlusAE is free software: you can redistribute it and/or modify it under the terms of the
 * GNU General Public License as published by the Free Software Foundation, either version 3 of the
 * License, or (at your option) any later version.
 *
 * Mupen64PlusAE is distributed in the hope that it will be useful, but WITHOUT ANY WARRANTY;
 * without even the implied warranty of MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.
 *
 * See the GNU General Public License for more details. You should have received a copy of the GNU
 * General Public License along with Mupen64PlusAE. If not, see <http://www.gnu.org/licenses/>.
 *
 * Authors: TODO
 */

 

Link to comment
Share on other sites

  • Globální moderátor

Súhlasím

A keď už niečo niekto chce prezentovať nemalo by tam byť žiadne "rze server 9.6" .... Preto by bolo dobré schvaľovanie topicov ohľadom prezentácii , na iných fórach to funguje tak prečo by to nemohlo fungovať aj tu....

Link to comment
Share on other sites

Všechno Možné/Hledám Nabízim - tam by som to dal aby to tu nebolo plne pičovin

 

kokotina... Ta sekcia nema absolutne nic spolocne zo ziadostami o testy.... To by tu bol veci bordel keby sa te test requety zakladali v tej teme...

 

BTW. ten topic je urceny pre 4Forseho a Valentu, nie na volnu diskusie ale nechajme tak.

Ale Valenta sem nechodi a forcemu je to sumak tak ze to tu aj tak moze QWER zamknut a zmazat. Diky za pozornost, zbohom.

Link to comment
Share on other sites

  • Globální moderátor

jak je vidět tak sem nechodí nikdo ... ale přeju hodně štěstí, minimálně rozdělení je super nápad

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...