Jump to content

html/css [Hodnotenie] Portfolio


Webess

Recommended Posts

Ahojte. Po dlhšom čase som si našiel kúsok voľného času a donútil som sa dokončiť si portfólio. Grafiku ste tu už mohli vidieť, keďže je staršieho dáta.

Poprosím hlavne o hodnotenie spracovania kódu, keďže sa tomu chcem venovať v budúcnosti. K číselnému hodnoteniu x/10 prosím pridajte aj textové ďakuje.

http://www.tliska.eu/


Ak by sa našiel nejaký grafik, čo by mi spravil nejaké jednoduché logo tak nech sa mi ozve na webe formulárom - hneď aj s náhľadom. Podmienka je, že to má byť jednoduché, text bude zachovaný ako je na webe. Ďakujem

Link to comment
Share on other sites

Ahoj, no ja osobne veľmi nepodporujem framework bootstrap a tomu podobné. Stojím si za názorom ,že aplikovanie bootstrapu nie je dnes umenie a dokáže to takmer každý kto si za to sadne. Myslím si ,že keď sa tomu chceš ďalej venovať ,tak tvoja stránka by mala byť tvojou vizitkou, a úprimne nemám veľmi čo hodnotiť keďže ohľadom kaskádových štýlov sa nedá nič povedať takmer všetko je súčasťou bootstrapu. Čo ma milo prekvapilo ,že využívaš sémantické značkovacie elementy, i keď by sa dali využiť oveľa viac aj toto je +. Taktiež by som si časom dal záležať na SEO optimalizácii :) Snaha sa cení a ja ťa nebudem zbytočne buzerovať. Pokračuj v tom čo ťa baví a daj si na tom záležať.

 

Moje konečné hodnotenie sa teda nakoniec týka čisto kódu HTML. 8/10 :)

Link to comment
Share on other sites

Nesouhlasím s tebou.

Frameworky jsou zde od toho, aby ti urychlili práci. Nebo snad nám zde budeš i tvrdit, že frameworky pro php, C# atp. jsou také jen pro "ne-umělce"? 

Pokud tobě frameworky nevyhovují, tak je nepoužívej, nikdo tě nebude nutit k jejich využívání.

 

Jinak jak už jsem napsal na druhém fórku, nebylo by špatné v záložce "portfolio" jako hover pro ty náhledy dát background textu, takto u některých není vidět popisek.

Link to comment
Share on other sites

Veď fajn to bol môj subjektívny názor, ja sa bavím najmä o bootstrape a tomu podobných. Nemôže niekto tvrdiť ,že ovláda CSS keď len spokojne prideľuje triedy elementom html, a pri tom nemusí vedieť takmer nič z css. To nie je fakt umenie. To je pre tích čo chcú mať web rýchlo a nezaujíma ich nič čo sa deje v pozadí.  To je akoby som si vygeneroval web cez nejaký bullshit soft. a povedal ,že som to urobil sám a viem v tom chodiť. A pri tom sú tie programy tiež na to ,aby uľahčili prácu.

Link to comment
Share on other sites

Je vidět, že jsi asi frameworky nikdy nepochopil. 

Součástí frameworku je pouze pozicování webu co se responzivity týče, doplňky jakou jsou buttony, atp.

Styly stránky dělá jejich tvůrce. Někdo využije pouze stylování pro responzivitu stránky, někteří využijí ještě formuláře atp.

Je zcela na tvůrci stránek, co z frameworku využije. Ale určitě za tebe žádný framework nedělá šablonu webu. 

 

To si asi pleteš s lidmi, co si stáhnou php-fusion a do toho free template.

Link to comment
Share on other sites

Ano, proč by to nevyužil když tu možnost má.

Ale on zde dal hodnocení jeho portfolia a vzhled stránek za něj framework neudělal, pokud chceš hodnotit framework, tak jdi na oficiální stránky daného frameworku a tam jim můžeš sdělit svůj názor. 

 

Ale v životě:

Například: firma co prodává vysavače neumí občas ani dát stránky na webhosting, těm to bude úplně jedno, zda jejich stránky budou využívat framework tvarohový nebo makový a nebo žádný. Hlavně že jim to bude fungovat a přitahovat zákazníky. 

Link to comment
Share on other sites

Pozri chcel zhodnotiť stránku ohľadom kódu, tak som povedal svoj názor a nehovorím ,že sa musí páčiť každému. Je jasné ,že človek čo sa do toho nevyzná a potrebuje web tak mu je 15 čo tam bude za framework a či tam vôbec nejaký bude ,to beriem.

Link to comment
Share on other sites

Tak ako napísal Petr Hnátek: Prečo by som si nemohol uľahčiť prácu, keď k tomu mám prostriedky. Keď budeš mať zatĺcť klinec a budeš mať k dispozícií kladivo, tak ho budeš zatĺkať rukou, pretože nepodporuješ uľahčovanie práce? Nakoniec ovládanie frameworkov vyžaduje aj dosť zamestnávateľov a im ide hlavne o čas a nie o to, či si robil všetko do bodky sám. Tvrdiť, že ten čo robí s frameworkmi neovláda programovacie jazyky je blbosť. Ja osobne som si dlhé roky písal všetko sám, len pred pár mesiacmi som začal používať bootstrap, pre uľahčenie práce a skráteniu času. Taktiež nemôžeš tvrdiť, že celý ten web je robený IBA bootstrapom. Väčšinu vecí, čo som použil som si musel štýlovať ja. Originál bootstrap CSS som použil iba na menu (to som si len trochu upravil) a na inputy formulárov.

 

Každopádne ďakujem za hodnotenia.

Link to comment
Share on other sites

Zase mě nesedí, ty věcí jako "Contact me" a pod tím "Meno" "E-mail" "Sprava", sjednotil bych jazyk, bud chceš mít prvky anglicky nebo jinak.

 

Co se týče celkového dojmu, poměrně dobrý. Úvodní snímek celkem prázdný, fotku bych klidně přesunul tam, když už tam máš i jméno.

 

K té diskuzi ohledně frameworku, samozřejmě prvně umět vše bez frameworku a pak začít pracovat s ním, jak si situace žádá. Frameworky kromě vedlejšího ulehčení práce slouží podle mě hlavně k tomu, aby se sjednotil nějak způsob zápisu pro práci v kolektivu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...