Jump to content

ostatní Rozcestník


Palso

Recommended Posts

Zdravím, chcem Vám predstaviť v podstate môj prvý "web design" ak sa to dá takto nazvať ktorý som urobil v PS. Mal by to byť v podstate rozcestník pre nejaký herný portál. 

 

V pohode píšte svoj názor, kritiku rád si to vypočujem a nechám si poradiť.

 

zmmfcasajv9bt9jkezwb_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

ztychto par viet co si napisal by som to asi nemal hovorit ale zda sa mi ze casto pouzivas slovo v podstate.

 

neviem ci je to tak naschval alebo si sa pomylil ale dole mas napisane "designed by Paso" a tu mas nick Palso.

kolonka login a kolonka password niesu zarovno v jednom stlpci.

"lost password" a "register" pod loginom mi pride trochu necitatelne = zle farby.

"login" a "password" maju zly font alebo volaco. Asi sa tam nehodi ta ruzova do bielej.

dalej to neviem vysvetlit ale ked sa nato pozriem tak to nieje nic moc.

Link to comment
Share on other sites

Nejsou tam tvoje obrázky - dal bych si pozor a autorská práva. Jinak bych tam nepsal ten copyright nebo bych ho zmenšil. A vlastně u hoverubych nedal ten rám(ružovej) a nechal bych tam jenom tu záři. A jinak bych to udělelal šírší (ty obrázky). Ještě bych neupravoval ten text, aby byl jenom čistě bílej.

-Pěkné na 1. web design:)

Link to comment
Share on other sites

Tak v první řadě nechápu velikost dokumentu, který jsi udělal... Proč proboha rozlišení 4252x3780? Co to je za blbost prosím tebe? Šířku stránky udělej na 1920px, výšku pak samozřejmě podle obsahu, nejméně však 1080px. Ve finále tedy 1920x1080px, což je full hd rozlišení všech běžných LCD monitorů.

 

K tomu že to nejsou tvoje obrázky je co se týče těchto wallpaperů použitých do obrázků úplně jedno, nevidím sebemenší problém s nějakým "copyrightem"... 

 

Teď už k samotné práci. Barevná kombinace je zvláštní a moc to spolu nepracuje. Ta růžovofialová na pozadí tmavě šedé až černé fakt působí hnusně a divně. Nahoře jak máš tu lištu s loginem a buttonem na FB mi přijde poměrně k ničemu. K čemu je login na rozcestníku? Zbytečnost. A když už by jsi to tam chtěl mít, proč nevyužiješ ten prostor? Máš login, VEDLE TOHO bych dal to heslo A JEŠTĚ VEDLE TOHO bych dal ten text se ztraceným heslem nebo registrací. Tím se nám ta lišta nahoře krásně zúží a nebude tam zabírat tolik zbytečného prostoru. Ten button na FB je hnusnej, stáhl bych si lepší... Tak a dále tu máme výběr kam chceme tedy jít (rozcestník). Udělat si okénka a pak do toho nacpat obrázky které zúžíš aby se tam vešli asi není nejlepší řešení. Podívej se, jak blbě to vypadá... Radši si to řádně ořízni popřípadě obrázek vlož přímo do té "tabulky", kdy se ti obrázek už automaticky vloží do toho rámečku (ale pro začátečníka asi momentálně neznalá a obtížná funkce). Vytažení toho rámečku po najetí myši je fajn a poměrně logická věc - jen bych asi tu záři možná úplně odstranil, ale to už je věc vkusu. Pak už máme dole copyright, který bych jak už tu bylo zmíněno zmenšil a trošku i zešedil, ať to nejde tak vidět - tohle není prioritou webových stránek, čím méně nápadné to bude zvlášť u rozcestníku, tím lépe.

 

No a teď k typografii (písmo). Je hrozné, dokázal bych ti to jen uznat u toho rozcestníku pod obrázkama. Jinak je to hrůza. Login a password tam to nahraď aspoň Airalem nebo Myrad Pro a napiš to všechno velkým (capslockem), ať to nějak vypadá. Pak písmo ztracené heslo nebo registrace, také změnit font + barvu, protože to nejde absolutně přečíst na tom hnusném šedém  pozadí.

 

Působí to všechno moc stereotypně a smutně, pozadí bych rozhodně vymyslel jiné, lepší, živější, veselejší a hlavně ne všude šedá s černou... Trošku víc si s tím pohrát. Ale na první práci to je docela dobré, byli tu daleko horší případy...

Link to comment
Share on other sites

Ďakujem za odpovede v ďalšej práci si dám viac záležať. Mám ešte jednu verziu a to nie ružovej ale modrej farby ta sa mi zdá byť krajśai a sám neviem prečo som sem dal tú to. 

 

FB button : tak ano je to pravda ale musim povedať že som stiahol prvý čo som videl samozrejme tam boli ďalšie oveľa krajšie. 

 

Zarovnanie u Login : Áno tiež som si to všimol ale musím pvoedať že som bol natoľko lenivý a nechcelo sa mi stým ďalej pracovať

 

Copyright : Áno máte pravdu. Samozrejme ja som to urobil tak ako by to asi každý začínajúci grafik urobil tiež a dal som to tam. Samozrejme aj na to si dám už pozor.

 

Lost password a Register : Mate pravdu farby neladia

 

Rozlíšenie : Priznávam že som tam dal nejakú hlúposť, je to staršia práca tak ani neviem ako sa mi pdoarilo niećo také tam dať

 

Ďakujem za odpovede. Na novom "projekte" si dám uź fakt záležať a hodím Vám to sem.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...