Jump to content

návod ESET 7 blokuje neprávem stránky – Jak to vyřešit?


Ingnition

Recommended Posts

www_error.jpg

ČLÁNEK V ORIGINÁLNÍ PODOBĚ ZDE: http://www.letajicimoucha.cz/eset-7-blokuje-nepravem-stranky-jak-to-vyresit/

 

Poslední dobou po přechodu na nejnovější ESET Smart Security 7 se mi stává, že jednoduše některé stránky nezobrazím. Vyhodí mi to jakou-si hlášku, že „Tato webová stránka není dostupná“ s kodem chyby: ERR_INVALID_CHUNKED_ENCODING. Samozřejmě stránky jsou v úplném pořádku bez jakéhokoliv viru či špatného scriptu. Za vším totiž stojí antivirus ESET, který je z neznámého důvodu blokuje.

 

Screenshot_2.png

 

Tuto chybu bohužel potkal i můj blog, či má doména playz.cz na které byl instalovaný čistýWordPress. Dá se tedy říci, že hodně tuto hlášku lze potkat na stránkách s WordPress. Jenže se mi to stalo i u mé domény a stránek sam-clan.eu a tam běží systém Webspell. Dokonce se mi to děje i na jiných komerčních stránkách apod. Trošku jsem začal přemýšlet, čím to může být. Prvně mě napadlo, že za to může O2 internet, protože jsem na tuto věc natrefil zrovna u přítelkyně kde má O2 internet. Jenže když jsem to zkusil na jejím notebooku, vše fungovalo jak má. V tu ránu jsem začal mít podezření na můj antivirus ESET, neboť má přítelkyně má jiný. Zkusil jsem tedy vypnout antivirus a Déjà vu! Všechny stránky najednou fungovali!

 

Zkusil jsem to tedy napsat na Facebook českého ESETu. Tam jsem zjistil, že vlastně vůbec o ničem neví a vše je v pořádku. Jenže jsem i koukal po internetu, a tento problém má daleko více lidí… Odkázali mně na jejich technickou podporu, abych to řešil s jejich techniky a to nejlépe telefonicky. Bohužel, já opravdu nemám náladu a ani čas řešit nějaký problém. Já jim podnět dal, nyní je to jejich práce. Ne moje… Každopádně pokud se mi do komentářů ozve více lidí, že máte podobný problém tak se jim ozvu.

 

facebook-150x150.png

 

Jak problém vyřešit?

Pokud tedy vlastníte antivirus ESET Smart Security 7, máte dvě řešení. To první řešení je stáhnout si starší verzi tohoto antivirusu, který tímto problémem netrpěl a nebo jako druhé řešení vložit problémové domény do vyjímek. A to vyřešíme následujícím postupem:

Otevřeme si program ESET –> Vlevo v menu si vybereme NASTAVENÍ –> Dole klikneme na„Otevřít rozšířené nastavení programu…“ –> Zde si rozklikneme pluskem „Web a mail“–> Opět si rozklikneme pomocí plus „Ochrana přístupu na web“ –> A zde si vybereme„Správa URL adres“. Nyní klikneme na tlačítko „Přidat…“ a zde již vložíme adresu(doménu) stránky, která nám nefunguje. Aby se nám to projevilo na celou stránku (doménu),musíme ji vložit do hvězdiček. Takže jako příklad který můžete vidět na obrázku je můj blog, který vložíme tedy takto: *letajicimoucha.cz*OK a adresa se nám přidá do seznamu. Nyní ještě jednou potvrdíme pomocí OK a je hotovo. Doména je přidaná do vyjímek a nyní můžete na stránky bez problému chodit.

 

Screenshot_10-300x197.png

 

 

Mám v plánu tento článek vydat i samostatně na Facebooku, protože pokud někdo má skutečně tento problém i na mém blogu, těžko si přečte můj článek jak to vyřešit. Doufám, že jsem vám pomohl a doufám, že brzo ESET udělá nápravu. Takovéhle fungování se mi totiž nelíbí, když antivirus který by měl chránit tak blokuje naprosto bezproblémové stránky.

Budu rád za každý váš lajk či sdílení.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...