sony55 0 Odesláno: 22. Srpen, 2010 Share Odesláno: 22. Srpen, 2010 Dnes vám popíšu a ukáži na příkladě tag position: K čemu slouží? Tento tag je používán pro definování pozice prvku. V čem je užíván? Je užíván v CSS souboru a v html ho nadefinujeme do pomocí Jaké jsou jeho hodnoty? Stačí znát 2:absolute a relative. Dohromady jsou 4 ale ty zbylé jsou nepodstatné(alespoň pro mě). Absolute? Co to je? Position: absolute 1)"Vyjme"(ale je pořád vidět xD) prvek z dokumentu, takže zbytek stránky není ovlivněn 2)Dovoluje prvek umístit přesně na souřadnice. Relative? To je zase co? Position: relative 1)Posunutí prvku trochu jinam pomocí top a left 2)Prvek jako by byl na místě kde ho dáte bez souřadnic a proto ovlivnuje ostatní prvky stránky. PŘÍKLADY: Position relative: Jednoduché posunutí kousku textu relativní pozicí o 20 pixelů dolů: Normální text a posunutý text a zase normální text. Pro css: .class* {position: relative; left:0px;top:20px} Absolutní pozice Doporučuji absolutní pozici. Text ukázaný ve středu stránky. CSS: .class* {position: absolute; left:50%;top:50%} *Musíte si nadefinovat svou třídu v HTML souboru ale to jsou začátky a pokud to neumíte tak se do takovýhle věcí zatím nepouštět. Ty 2 zbývající druhy jsou : static a fixed ale nedoporučuji kvůli podpoře prohlížečů. Pokud by jste našli chybu tak pište. Pokud vám není něco jasné tak napište já vysvětlím . Pokud jdete hodnotit berte ohled na můj smysl umět se nevyádřit Link to comment Share on other sites More sharing options...
SweS 0 Odesláno: 22. Srpen, 2010 Share Odesláno: 22. Srpen, 2010 no já vtom chybu nevidím myslím že je to good a bez chýb Link to comment Share on other sites More sharing options...
sony55 0 Odesláno: 22. Srpen, 2010 Author Share Odesláno: 22. Srpen, 2010 Tak to je super děkuji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TWeak 5 Odesláno: 11. Únor, 2011 Share Odesláno: 11. Únor, 2011 Je to starý příspěvek ale musím se k tomu vyjádřit. Nechápu proč do spoileru cpeš pouhou větičku. A vůbec sem nepochopil tvůj příklad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MinecraftPlayer 0 Odesláno: 11. Únor, 2011 Share Odesláno: 11. Únor, 2011 podle mě je to good tut Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts