Jump to content

lvalenta

Uživatel
  • Příspěvků

    2124
  • Registrován

  • Aktivní

  • Vítězných dnů

    5

Everything posted by lvalenta

  1. Já jsem nad něčím takovým na Pawnu přemýšlel před lety taky, ale je tam plno právních skutečností, které se musejí vyřešit... a hlavně se nechceš úplně dostat do sporů mezi těmito dvěma protistranami (na cokoli, co nebude v řádech stovek korun nebo nižších tisíc). Takže (i proto, že jsem to kdysi měl i já :D) to vnímám jako relativně dobrý nápad, ale spíš bych tě od Toho odrazoval, nebo tam dal maximum, aby to bylo jen na nějaké drobné práce.
  2. Pro juniora je to asi moc abstraktní, ale je tam taky otázka, co vlastně bude ve výsledku vyvíjet, jestli bude pracovat na vyzobrazování řeky na mapě, tak asi OK, ale jinak by to možná chtělo ověřit reálné znalosti či schopnosti v provozu. Mimochodem, function rieka pobavilo :D
  3. Vzhledem k tomu, že se věnuju nativním aplikacím pro iOS, tak Tě asi moje odpověď nepřekvapí, ale multiplatformní jsou většinou šrot :D Přidávám se k Hipovi, to už raději jen web, nebo to udělat pořádně.
  4. Obecně je úplně jedno, jak řada vypadá, i kolik jich máš, ale klíčové je, aby nebyly mezery (tj. kdyby jedno číslo bylo 99999901 a další faktura 99999903, FÚ by zajímalo, kde je dvojka a mohli by to vidět jako problém)
  5. Nemluvím obecně. Mluvím o jednom konkrétním případu a o tvém pokusu lidi vystrašit právníkem, což možná zabírá na děti schovávající se za počítač v pokojíčku. To mi vadí. Ten judikát má stejnou validnost, jako sledovat rozsudek vraha, co tě poté i okrade – a vztahovat část krádeží na případ čistě krádeže. Tím končím diskusi ze své strany.
  6. Nikde netvrdím, že nekalosoutěžní jednání musí nastat jedině při ochranné známce. Jen - znovu - tvrdím, že tvůj příklad je naprosto mimo, protože jde o ochrannou známku - a tím, logicky, bylo k celé situaci přihlíženo rozdílně.
  7. Ano, protože advokáti mají motivaci nejít do předem prohraných sporů... Navíc, strašení právníkem zabírá, že? Je hezké, že cituješ stávající judikaturu a tvrdíš, že situaci nerozumím - a dáš pak příklady jasného parazitování na ochranných známkách (jasně neobecných) a porovnáváš to s gta-multiplayerem 🙂
  8. To je ono! Přesně proto jsem měl vždycky Pawno rád 🙂 nemám ani sebemenší pojetí o tom, co se vše stalo nebo nestalo - a je mi to vlastně jedno. Jen jsem zaznamenal informaci o registraci "gtamultiplayer.cz a přesměrování na nějaký web" - tvrdit, že něco takového je nekalá soutěž, je úplně mimo. Jde o naprosto běžný název. Do takového sporu bych šel.
  9. Všechno jednou končí – a to platí i pro moji nadvládu nad tímto fórem. Stejně byla iluzorní, jelikož naprostou většinu záležitosti zastával tým moderátorů a administrátorů. Pawno jsem se snažil historicky posunout dál, nikdy se mi to nepodařilo k mé spokojenosti – a v určité fázi jsem se vlastně přestal snažit. Pokud se však má fórum někam dál posunout, je potřeba, aby se tomu někdo opravdu věnoval. Historicky jsem už dostal mnoho nabídek k odkoupení, i za významně vyšší částky, ale nikdy jsem nebyl přesvědčený, že by prodej byl pro fórum to nejlepší. Nyní jsem. Takže, bylo to fajn, zdravím všechny, které jsem tu poznal, děkuji všem, co se čehokoli na fóru účastnili – a těším se na případný sraz. @ffredyku a týme – ať se daří!
  10. S většinou pěipomínek v zásadě souhlasím. Ono je problém, že se pravidla neustále předělávají a zjednodušují, až tam často nezůstane ani obsah, ani forma :-) Ale k té odpovědnosti a nutnosti výmazu dat. Sice starší článek, ale nepředpokládám, že by se mnohe změnilo (pokud ano, budu rád za link) https://www.lupa.cz/clanky/odpovednost-provozovatelu-diskusi-za-prispevky-uzivatelu/ -> vycházel bych z toho tak, že majitel přímo nezodpovídá za příspěvky, pokud neměl informace o nezákonném jednání a přesto nic neučinil (napr. byl upozorněný). A zároveň, není povinnost mazat příspěvky. Smazat účet s detaily asi ano, ale nikoli příspěvky (což takřka všechny systémy umožňují - a jak se tak stane, už to prakticky vymazat ani nejde ;-))
  11. Je neuvěřitelné, jak roky utíkají :-) Když jsem Pawno kupoval, měl jsem s ním velké plány, které jsem chtěl uplatnit. Problém byl, že se často nesetkaly s pochopením uživatelů - např. mojí snahou bylo věnovat se i jiným tématům než jazyku pawn a sa:mp, aby aktivita fóra neupadala s končící uživatelskou základnou San Andreas. Je překvapivé, že dodnes se tomu někdo věnuje - a v takové míře. To jsem nečekal :-) Myslím, že se některé věci povedly, některé ne, každý asi bude vzpomínat. Trošku bych chytrakovi oponoval v tom, že jsem se o to vždy dobře staral. Na začátku jsem se Pawnu věnoval dost, ale vzhledem k podnikání jsem měl velice málo volného času a uživatelům Pawna rozumí především jejich dlouholetí uživatelé a špičkoví moderátoři, kteří stojí z velké části za tím, že se fórum nějakým způsobem udržovalo. Asi si nevzpomenu na všechny, ale především je nutné poděkovat hlavně clearymu, Petrovi, kazlikovi, Om3novi a bývalému moderátorovi s nickem Marwin37. Těch moderátorů bylo více, někteří jsou jimi dodnes, někteří byli velice kontroverzní (ffredyk) - a jiní ve svých funkcích vydrželi pouze několik hodin po bouřlivé reakci uživatelů (Bloodman - ten, s prapodivnými znaky v současném nicku). Poslední dobou je tu především Ewwe, který se o fórum stará a vybírá kolem sebe tým moderátorů, kterým také děkuji za prováděnou práci. A děkuji také všem uživatelům, bez kterých žádné fórum nemá smysl. Přestože se mnozí obměnili, někteří zde stále zůstávají - a jiní nováčci nahradili ty, kteří se zdáli být pro fórum nenahraditelní. Pro fórum byl asi klíčový přechod z PHPBB praktikovaný s Forsem, což bylo potřeba, protože v některém z používaných pluginů byla chyba, kvůli které někdo mazal databázi (naštěstí zálohovanou). Přechod na IP.Board proběhl, bohužel ne zcela dokonale (za zmínku např. stojí smazané účty některých tehdejších moderátorů - clearyho a dalších), ale nějak to funguje, což je to hlavní. A doufejme, že ještě další roky fungovat bude :-)
  12. Petře, vezmi budoucnost do svých rukou a zkrátka přijď s termíny, hlasováním a jedeme ;-)
  13. Líbí se mi systém let + případně zmínky o projektech, to je asi nejdůležitější.
  14. Řekl ;-) byl jsi pozvanej v konverzaci na Facebooku. Čekali jsme na Tebe a nepřišel jsi :-)
  15. Vzdávám to, jména se tu neuchytila. I když to nějakou dobu vypadalo slibně.. :-)

    1. Show previous comments  8 more
    2. EEEE

      EEEE

      @milous22 :d :D :d

    3. Adrián Lipták

      Adrián Lipták

      lol ja nie, ja od krstu :d sice neviem naco bol dobrý ten krst

    4. Ingnition

      Ingnition

      A jaký je problém si Lukáši vymyslet nový nick? :d

  16. Ale, jak jsem pochopil, reklamu tam ještě nepřidal, prostě mu nefunguje Wordpress?
  17. V něčem bude problém.. předpokládám vzhledem k chybě 500 v htaccess?
  18. Já jsem se, co se data a času týče, naprosto flexibilní :-)
  19. S Grubbem jsem se už viděl - a jeho fotky s přítelkyní a motorkou mi spamují zeď - takže tam mě nic nepřekvapí (snad kromě toho, že ho neznáš?!) A co se Blooda týče, je pravda, že jsem si ho také představoval naprosto jinak
  20. A hele, Grubb žije! :-) to chce udělat pražskou verzi, ne?
  21. Ty fakt chceš, aby mě tu lidé vymínuskovali, co? PS: jinak si myslím, že to je dobrý nápad, i to omezení časové + rankingové. Jen je otázka, jestli to má skutečně budoucnost z hlediska "správného" užívání.
  22. majitel přece nemá čas a na fórum sere, tak sem ani nechodí, ne? :-)
  23. Tak jak se vám líbí nové vedení? :-)

    1. Show previous comments  15 more
    2. Ewwe

      Ewwe

      Já nevím já SEO ako takovému moc nerozumím. Pro testování používám silaseo.cz a podle toho nastavuji upravuji. S IPB je ale ten problém že je všechno schované zamotané a začmárané :d

    3. Tanga

      Tanga

      Mali by to tu admini už brať vážne, lebo to ide fakt do sračiek.

      http://bit.ly/1WzjRWx

    4. The hidden face

      The hidden face

      Tango je zase vážnej! :d;)

×
×
  • Create New...