Jump to content

chocholda

Uživatel
  • Příspěvků

    123
  • Registrován

  • Aktivní

Reputace

0 Na nule
  1. Zdarec, rovnou píšu že mě nenapadlo jak to nazvat, proto jestli vás napadne jak by to víc vystihovalo to co tím chci říct, klidně to přejmenujte O co jde: Zatím když dělám www stránky, tak dám odkaz typu: adresa.cz/index.php?strana=neco No a v indexu tam, kde chci, aby se to "něco" zobrazilo použiju funkci podobnou téhle: function zobrazit() { if(isset($_REQUEST['page'])) include "neco.php"; else include "necojineho.php"; } Což sice funguje na jednu stranu jak pořebuju, ale takový odkazy (např. adresa.cz/index.php?page=neco&pg=4) mohou být pro uživatele dost nepřehledný a naprd. Pořeboval bych docílit podobné funkce, ale aby fungovali odkazy typu: adresa.cz/neco/4 Bohužel špatně se hledá něco, co ani nevím jak nazvat, tak se mi nepodařilo najít nic použitelnýho. Poradili by jste mi prosím jakým způsobem se takový "odkazování" dělá, nebo aspoň nějakej použitelnej návod? Předem díky..
  2. Zdarec.. Vím jak na podobný témata reagujete, ale třeba se najde někdo kdo by měl zájem.. Chtěl bych se zeptat, jestli by tu nebyl někdo, kdo by měl zájem mi pomoct vytvořit nějaký jednoduchý, přehledný a tak celkově pěkný webdesign pro jeden world of tanks klan.. Snažil jsem se něco splácat, ale prostě jsem takovej že víceméně nedostanu žádnej nápad, jak to udělat aby se na to dalo koukat.. Proto jsem se nakonec rozhodl dát hlavu na špalek a napsat sem, jestli se někdo nenajde.. Nejde mi o to mít někoho kdo se tím třeba už živí, jen se snažím sehnat někoho, kdo grafiku dělá pro radost, a kdo by chtěl aby jeho výtvor měl nějaký smysl někde.. Samozdřejmostí je reklama, ale nečekejte že bych vám mohl nabídnout finanční odměnu.. Aby bylo jasno, jedná se o stránky pro malej - vesměs né moc aktivní klan, a já doufám, že až bude web kterej za něco bude stát (ten design co jsem tam splácal není moc přehlednej), tak že se mi podaří ty aktivní dokopat aby ho začali pořádně používat, a že tím vlastně ten klan nějak rozjedeme.. Kdyby tu byl někdo, kdo by měl zájem mi zkusit pomoct, dejte vědět, rád vám napíšu nějaký bližší informace.. (pokud by tu byl někdo kdo hraje WOT a chtěl by to zkusit v našem klanu, taky napište )
  3. Jenže tohle není řešení pro přihlášené uživatele ale pro nepřihlášené.. Ono to zas tak náročný nebude.. V tabulce kde mám uložený seznam témat bude jen o jednu pole navíc, to se při načítání ztratí, a pak to jen pomocí explode rozdělím, a pomocí in_array zjistím jestli ID přihlášeného uživatele je v tom poli (čili že si to přečetl).. Jediný co by mohlo být trochu náročnější by bylo, kdyby tam chodilo až moc lidí - to případný neustálý přepisování databáze když někdo otevře nějaký téma.. Určitě to jde udělat aby to fungovalo pomocí databáze pro přihlášený uživatele, a tohle je jediný řešení kteřý by nebylo nějak extrémní..
  4. Už mě napadlo jak by se to podle mě dalo udělat aby to fungovalo jak bych chtěl, ale podle mě to bude trochu náročný na databázi než bych si přál: U každýho tématu budu mít v databázi pole například: view_id.. Do toho pole se když nějakej uživatel otevře to téma se připíše jeho id (oddělené třeba čárkou).. čili to pak bude vypadat třeba takhle: 12,18,6,15 Když budu načítat ta témata tak se jen zjistí, jestli tam je i ID přihlášenýho uživatele, a podle toho se pozná jestli to viděl, nebo ne.. A když do tématu někdo něco napíše, tak se to v databázi vynuluje (= nikdo nepřečetl) a hotovo.. Co si o tom myslíte? Nebo napadá vás nějaký lepší řešení? (případně jak to vylepšit?)
  5. právě.. nechtěl bys mi poradit? Tohle se opravdu špatně hledá.. Jsou to takový slova který prostě.. A taky co když se uživatel přihlásí z jinýho PC ?
  6. Podobně jsem nad tím přemýšlel, ale musím nějak pro každýho uživatele uložit aby věděl, který témata kdy četl naposledy - což nevím jak by se to dalo ukládat tak, aby to mohlo vůbec fungovat.. (u jednoho téata ve foru by to nebyl problém, ale jak to udělat aby to fungovalo když je ve foru několik témat - tak pro každý z nich zvlášt)..
  7. Asi jsem zapoměl dodat, ž jde o web kde se používá přihlášení, čili je potřeba informace co uživatel viděl/neviděl uložit i do databáze aby to tak měl i po odhlášení/přihlášení
  8. Zdarec lidi, potřeboval bych poradit: Mám forum, ukládá se do dvou tabulek: 1) forum_topic - obsahuje informace o tématech ve foru pole: topic_id,nazev,user_id 2) forum_reply - obsahuje příspěvky fóra pole: reply_id,topic_id,user_id,obsah,datum_vytvoreni Když někdo založí novétéma, vloží se informace do forum_topic, a zároven do forum_reply, když někdo odpovídá tak už jen do forum_reply Potřeboval bych vědět, jakým způsobem by se podle vás dalo udělat, aby každý uživatel rozpoznal, která témata už přečetl, a která ne (tak, jak je to normálně udělaný na vlastně všech fórech) - samozdřejmě aby když někdo do tématu něco napíše, aby se tam zase hodilo nepřečteno.. Mě bohužel nenapadl žádnej normální způsob, tím myslím nějakej způsob aby se nemuselo pokaždé načítat přehnaně moc dat z databáze.. Pokud někdo budete mít nějaký nápad, budu vám vděčný .. ?
  9. Všechno.. Ochrana proti mysql_injection, různé druhy šifrování (klady, zápory každýho, ...), vstupy formulářů, pak nějaké rady ohledně uploadů souborů na serveru, a určitě spousta dalších, o kterých ani nemám ponětí.. Tuším před pár měsící jsem našel i ještě jiný způsoby, ale tu stránku už jsem ted nenašel a nepamatuju si to.. :/ No, je to možná trochu bokem, ale částečně se to toho taky týká - nějaký rady, jak udělat co nejbezpečnější trvalý přihlášení (s využitím cookies) ? Předem díky.. Prostě jsem měl namysli, jestli by každej, pokud by ho napadl nějaký způsob napadení stránky, který by tu nebylo i s prevencí už napsaný, tak aby to řeba připsal, a třeba po měsíci by se to mohlo dát jen do jednoho tématu, aby to bylo fakt pro všechny přehledně na jednom místě..
  10. Zdarec.. Určitě je tu spousta zkušených programátorů a tvůrců různých jednodušších, nebo i složitějších stránek, někteří to dělají dokonce i na profecionální úrovni.. Proto bych vás chtěl požádat, jestli by jste někdo nezkusili udělat téma, které by se zabívalo kompletním zabezpečením stránek? Mín zkušení, jako třeba já toho moc nevíme, a něco, co by bylo ucelenější se opravdu špatně hledá, a troufám si říct, že nikde na netu snad ani není nic, co by tuhle problematiku popisovalo (a hlavně prevenci) ze všech možných způsobů, a když hledám, tak prostě nemůžu vědět, jestli třeba na některé další stránce ve vyhledávači není třeba něco podstatnýho, co mi prostě uniklo - protože jsem ani neměl ponětí že by to mohlo existovat.. Samozdřejmě, některý věci jsem našel, ale hádám že o dhodně způsobech nemám ani ponětí, proto bych vás chtěl požádat, jestli by jste to někdo nedali dohromady? Předem děkuju
  11. Neboj, mám xampp.. Jde spíš o to, když to chci někomu ukázat.. (například když po někom budu potřebovat poradit, abych mu měl kde ukázat co to dělá atd) Dík, kouknu na to..
  12. Zdarec.. Jak asi název napovídá, hledám nějaký hosting - podobný endoře. Endora mi vyhovovala, ale mojeid je věc, kterou nesnáším, a nehodlám někam dávat osobní údaje aby je měli k dispoziti, prostě jen tak.. Proto bych potřeboval nějaký jiný hosting, který se endoře co nejvíc podobá? Stačilo by mi třeba 100 - 200MB, neomezenej traffic, 1 mysql databáze, aby to podporovalo jak klasický ftp, tak i přes prohlížeč, no a to je asi tak všechno.. Vzhledem k tomu, že to potřebuju jen na zkoušení nějakých svých věcí, co si dělám, případně abych to mohl ukázat někomu dalšího = nehodlám tam dávat nic vyloženě pro veřejnost, čili nic moc tam není potřeba aby to mělo.. Ale aby to prostě jelo.. Předem dík
  13. jak funguje emplode a implude vím.. Ale pochybuju že array_merge pomůže, protože já nepotřebuju sloužit ty 2 pole podle indexu, ale podle dalo by se říct prvního ze dvou čísel co v tam jsou.. tj když pomocí explode rozělím to pole, tak budu mít pole například: 2:15 5:1 4:4 atd, a já potřebuju aby to sečetlo to druhé číslo, pokud bude to první číslo stejné jako některé z dalšího pole, tj když v druhým pole bude taky něco s hodnoutou která je už v prvním poli. Trochu jsem se do toho zamotal, ale prostě pokud první čislo bude stejné v obou polích, tak to sečte to druhé číslo, a uloží do dalšího pole..
  14. chocholda

    ostatní Sloučení Dvou Polí

    Zdravím.. Řeším tady jeden problém.. Potřeboval bych poradit, jak sloučit dvě pole? Respektive stringy: Mám dvě proměnné $a a $b: Obě proměnné jsou stringy, a obě zapsané ve tvaru id:počet,id:počet,id:počet ... Čili pomocí funkce explode(",",$a); je možné z každé z těch proměnných udělat pole, kde každý prvek bude id:počet, čili třeba: 5:2 A já bych potřeboval, aby to sloučilo tyhle dvě pole (nebo proměnné, to je jedno, stejně bych to pak zase převedl na string) podle id.. čili například pokud: $a = 2:2,4:15,33:2,20:1 $b = 1:1,3:4,2:1,20:5 tak aby mi to z toho udělalo: $c = 1:1,2:3,3:4,4:15,20:6,33:2 (snad barvy pomůžou v orientaci ) Předěm díky, pokud někdo pomůžete a poradíte chochy CHtěl bych poprosit někoho z moderátorů, aby to přesunul do sekce Help.. Omylem jsem to dal sem.. Díky
×
×
  • Create New...