Jump to content

Petr

Uživatel
  • Příspěvků

    2571
  • Registrován

  • Aktivní

  • Vítězných dnů

    3

Everything posted by Petr

  1. Zdravím, vytvářím slicer pro speciální 3D tiskárnu. Pro správnou funkčnost potřebuji vytvořit skript, který dokáže vygenerovat spirálu na povrchu tělesa. Ta poté bude sloužit pro určení trajektorie tiskové hlavy. Dokáži zajistit, aby byla povrch tělesa rozdělen na jednotlivé vrstvy (křivky) o konstantní vzdálenosti. Tyto křivky dokáži rozdělit na body, které mají od sebe stejnou vzdálenost (na křivce). Problém nastává u generování spirály. Jako možné řešení mě napadlo z každé vrstvy bodů vybrat jeden vhodný bod: a) určením vzdálenosti mezi zvoleným bodem na jedné vrstvě a všemi ostatními na vrstvě, která leží o hladinu výše. Vyberu druhý nejvzdálenější bod a tím bych mohl dosáhnout spirály. Problém: body nemusí ležet na trajektorii připomínající spirálu (může se to různě klikatit podle toho, jestli další bod bude ležet "vpravo nebo vlevo". Problém taky může nastat u zakřivených povrchů, kdy nemusí platit to, že druhý nejbližší bod bude právě ten, který potřebuji do spirály. b.) určení bodu pomocí vektoru. Zvolím si vektor, ve kterém by měla spirála začínat a jeho změnu budu v každém dalším kroku porovnávat. V každé vrstvě pak budu hledat nejbližší bod, který leží u konce vektoru. Problém: přechod mezi nerovnoběžnými plochami, prudké změny tvaru povrchu - vektor bude směřovat absolutně mimo požadovaný směr. c) počítání bodů - pokud vím, kolik bodů leží v každé křivce a vím, kterým směrem chci spirálu vést, mohu si napočítat, kolikátý bod v určité vrstvě je ten vhodný. Problém: u tělesa s více plochami, které nejsou stějně vysoké, toto aplikovat nejde Nenapadá někoho další způsob, jak by se dalo docílit spirály na povrchu tělesa, které se skládá z několika (různě velkých a různě orientovaných) ploch? Kdybych se někde v textu nevyjádřil přesně a něco jste nepochopili, tak pište. Už se s tím trápím pár týdnů a můj mozek sem tam odejde na dovolenou Případně dodám další info, pokud bude třeba Díky moc za tipy a rady. Mějte se Petr EDIT: obrázek k problému - jednoduché těleso (povrch kvádru) Mám síť bodů na povrchu tělesa, po kterých musím vytvořit spirálu. https://imgur.com/a/3AgpX REWARD: Kdo mi s tím poradí, toho zvu na pivo REWARD #2: Platím 3 piva!
  2. Taky to chce trošku lépe zacílit prezentaci fóra, ať se tu ta komunita trošku rozroste. S těmi pár aktivními lidmi, co tu zbyly se toho moc vyčarovat nedá.
  3. Máš tam akorát spouštěč timerů, obsah jsi nedal.
  4. Tady v tom scriptu taky nic není, tak možná v nějakém FS nebo v těch timerech
  5. Tak tady taky ne. Najdi si ve scriptu funkci "SetPlayerScore" a někde u ní se ti musí nastavovat peníze přes "GetPlayerMoney"
  6. Tady problém není, nejspíš to bude nastavovat jinde ve scriptu, buď v nějakém timeru nebo v OnPlayerUpdate.
  7. Moc sem už nechodím, takže těžko soudit aktuální situaci, ale vypadá to, že Pawn už nikdo pořádně nedělá (ne tak, aby z toho vyšlo několik kloudných projektů za rok), takže bych se spíš zaměřil na ten Váš server a věnoval se jemu. Ať si lidi vytvoří nějaké FS s tím, že bude soutěž (třeba každý měsíc na určité téma), za které dostanou vítězové nějaká privilegia. Mohlo by to scénu zase trochu pozvednout. Případně nějaký kreditní systém - napíšeš návod, dostaneš body. Poradíš v helpu (=pomůžeš vyřešit problém) - dostaneš body. Ty se pak přenesou do hry (pokud ještě vůbec někdo hraje). Nebo tu na webu - muselo by se zjistit, co lidi vlastně zajímá a co chtějí.
  8. Petr

    hledám Si pawner? Klikni sem

    Nevydedukuješ, ale spočítáš.
  9. Petr

    pomoc Gang Wars

    Spíš řádky nad tím.. Chybu ti to háže už na řádku s cyklem, takže pod tím chyba nebude (nebo možná bude, ale zatím ti nevyskočila, protože ses dál nedostal)
  10. Petr

    pomoc Gang Wars

    Nemáš to špatně uzávorkováno { }? Protože error: C:\Users\P4tRiCk\Desktop\Mod\TestMod.pwn(180) : error 017: undefined symbol "i" je tady na tom řádků fakt nesmysl. Nic jiného mě nenapadá.
  11. Kdysi jsem na tabování dělal návod, měl by tu někde ještě být. EDIT: http://pawno.cz/topic/36723-tabovani-pouziti-zavorek/
  12. Petr

    script Filtry stringu

    Zdravím, rád bych zde prezentoval svůj první výtvor v jazyku C#. Odkaz na soubor (uložiště Pawno.cz) Popis: Program umožňuje filtrovat vstupní text pomocí filtrů: • Pouze malá písmena • Přeskočit číslice • Přeskočit speciální znaky Vstup lze zadat ručně do Textboxu nebo jej je možno vložit přímo z textového souboru. Výstup lze exportovat do textového souboru. Možnost nastavení maximálního počtu znaků vstupu. V komentáři pod souborem je zveřejněn odkaz na pastebin. Poprosil bych uživatelé, kteří v C# pracují o recenze. Velmi bych přivítal jakoukoli radu, která mě posune dál. Děkuji.
  13. Já bych jako základ dal Kupalisko od Dannyho!
  14. Petr

    pomoc TIPS

    Výhodnější bude použít SetTimer + cyklus EDIT: Ona vlastně existuje funkce SendClientMessageToAll
  15. Petr

    pomoc TIPS

    Nastavíš si timer s opakováním, který bude spouštět: static bool:p; if(p == true) { /*zpráva 1*/ p = false; } else { /*zpráva 2*/ p = true; }
  16. Petr

    pomoc Compile

    Namluvil jsem ti blbost.. Místo: return "Tento příkaz neexistuje. Seznam existujících příkazů najdeš na /help"; má být: return SendClientMessage(playerid, <BARVA>, "Tento příkaz neexistuje. Seznam existujících příkazů najdeš na /help"); Omlouvám se za to.
  17. Všechno správně asi nemáš, když ti to háže 26 chyb.. Bez kódu a výpisu chyb ti nikdo nemůže pomoct.
  18. Asi to tak bude.. Já tu funkci nikdy nepoužil. Možná dokonce ještě ani neexistovala.
  19. getINI vyžaduje nějaký include. Nedělal jsem s tím, takže nevím jaký. V návodu by to mělo být. Máš definované položky DIALOG_LOGIN, WHITE? Ty poslední 3 errory asi souvisí s funkcí getINI.
  20. Nemáš nahoře ve scriptu: #if DEFINED FILTERSCRIPT #else #elseif ? Pokud ano, smaž to. Akorát by tě to pletlo.
  21. Tak k tomu nepotřebuješ zvláštní proměnnou pro každého hráče. Udělej to tak, jak píše Ewwe.
  22. Třeba ale pro nějaké účely potřebuje ukládat jména všech hráčů na serveru. Šlo by to udělat i jinak, než takto, ale přece jen pro začátečníka je toto nejschůdnější cesta. Pokud to ale nepotřebuje, tak je tohle tutovka.
  23. Petr

    návod Použitie Google

    K čemu návod o vyhledávání na Google, když zachvilku zapadne mezi ostatní témata a ti, co by ho potřebovali, ho nenajdou.
×
×
  • Create New...