Jump to content

Deleted User

Uživatel
  • Příspěvků

    3462
  • Registrován

  • Aktivní

  • Vítězných dnů

    78

Příspěvky posted by Deleted User

  1. Hoi,

    nema niekto skusenosti s vytvaranim postav do hier? Hladam nejake riesenie, kde by sa dali relativne lahko vytvorit a obliect postavy do hry, vygeenrovat ako objekty a ked tak ich finalne upravit v blendery. 

    Zaujimali by ma vase "best practices", idealne pre lenivych ludi, ktorym sa nechce vytvarat postavy "from scratch" v zbrushi.

  2. před 11minutami, DonMafia said:

    Čiže v podstate comp by musel byť nonstop pustený

    Ano. Pokial chces aby niekde bezela nejaka aplikacia, tak ten komp na ktorom ma bezat musi byt pusteny. To ze mas verejnu IP iba znamena, ze sa k tebe vedia pripojit ludia.

    • Paráda! (+1) 1
  3. Davnejsie som videl nejaky software ktory to celkom dobre implementoval ako simulaciu aj s random incomming wormholes.

    Tiez som mal podobny napad spravit si taku miniaturnu stargate ovladanu cez soft s tym, ze krokovym motorom by si vedel vytacat specificke symboly.

  4. On 19. 5. 2023 at 0:12, ffredyk said:

    Moderace má hlavně sloužit jako filtr nepoužitelných lidí a recruiterů.. Resp. bude se to samozřejmě ještě celé tvarovat a přizpůsobovat až v běhu, ale cílem je dostat na jednu rovinu lidi, kteří dokážou vytvářet hodnoty a lidi, kteří potřebují od jiných vytvořit hodnoty = celé jádro pudla

    Nemá to být ani tak konkurence AI, jako spíše nástroj pro obě strany pro snadnější a rychlejší kooperaci v pracovním měřítku. 

    Já jako programátor, mám například zájem pracovat na menších .NET projektech, bez dlouhodobých smluv, vazeb a podmínek. Abych toho docílil, musel bych podstoupit složitou stavbu portfolia, prezentace a osobního marketingu na socce jako je třeba LinkedIn. Do toho bych musel začít odrážet miliardy recruiterů, pro které jsem jen výstřel do tmy, který se buď chytí a nebo ne. A když už bych po několika dnech našel konečně slibný projekt, nebo firmu, která má zájem přesně o někoho jako jsem já - musel bych ještě projít jejich filtrem a spálit další tisíce kalorií proto, abych si pak vydělal pár kaček..

    Workspace tohle vše zkrátí do procesu: Přihlášení - Seznam inzerce - Filtrace inzerce - Projetí podrobností několika zajímavých projektů - Žádanka o spolupráci skrze jedno tlačítko - Čekám na schválení a první comms o počátku práce.. O vše ostatní se postará Workspace, moje portfolio, prezentace a osobní marketing je vystaven uživatelským profilem napíchnutým na LinkedIn a historií odpracovaných projektů + reference + vše custom zadané při registraci do Workspace + rating vedený klienty, se kterými už jsem vedl pracovní poměr. Recruitery chci výslovně banovat a ani neumožnit efektivní otravu pracovních účtů kýmkoliv, kdo nemá zájem za čas druhé strany zaplatit. Smlouvy vyřeší Workspace skrze nabídku jednoduchých templatů, které jednak rámcově zaštítí nejen jednu ale i více zakázek a obě strany ochrání v případě problémové spolupráce.

    Stejně tak inzerent, který potřebuje sehnat kvalitního člověka na menší úpravy, opravy nebo stavbu projektu - se dnes typicky potýká s nájezdem všeúčelových IT firem schopných dělat vše od A až po Z a za každou čárku a tečku účtují zlato. Pod rukou mi proteklo už několik desítek lidí, kteří jsou tak znechuceni IT světem a jakéhokoliv IT problému se děsí jako čert kříže. Nedej bože, když už by měli modernizovat.. Obchodní trh je přesycen IT společnostmi, které zkouší na jak velké prachy se až dostanou, a za mini e-shop web je kolikrát malý retail barev a laků nucen zaplatit až 80k. Nebo člověk, který už 50 let vlastní obchod "Šrouby a matice", při nacenění moderního informačního webu s povídáním, fotkami a adresou podniku tleská ruce v pěst nad částkou 50k. Workspace je určen hlavně pro tyto menší až střední firmy, či podnikající jednotlivce, kteří nepotřebují a nechtějí platit IT korporáty, ale rádi by dostupnějšího IT človíčka kterého nevidí za rouškou mohutného marketingu těchto dojících obrů pasených nad neznalostí a záludností IT sféry.

    Stejně tak i pro ně má Workspace jednoduchý flow a sadu nástrojů, pro nalezení nejvhodnějšího pracanta pro rychlé odbavení, perfektní odvedení a s rozumnými finančními nároky. Stačí založit draft Projektu, naplnit ho infem, obrázky, požadavky, případně i jednotlivými úkoly, vybrat druh smlouvy (případně i proposal šablony, nebo nabídku předvyplněné hotové smlouvy), zapsat datumy a termíny, podmínky spolupráce, a intervaly komunikace progresu. Uložit, poslat k publikaci a člověk ihned může začít nahlížet do seznamu potenciálních programátorů, kteří souhlasí s vyplněnými daty (s jejich předvyplněnými preferencemi na jejich profilu) a kterým se vy ukážete i skrz jejich filtr. V seznamu se dá rovnou odfajfknout člověk, který vypadá slibně a stejně jako na tinderu, pokud i on dá match - přecházíte rovnou do comms, kde se dořeší detaily a práce začíná.. Žádná otrava kolem, žádný zdržování, hluchá místa. Všichni ví na čem jsou, práce jde od ruky a čas zbytečně neutíká nad řešením nesmyslů.

    Samozřejmě, je možnost to celé brát i pomalu a s rezervou, všichni máme své preference, pace a styl. Tohle vše co jsem napsal, je součást konceptu na kterém se pracuje. A ladit se to vše bude až za provozu přes feedback od lidí, kteří to aktivně budou používat. Workspace jsem navrhnul podle sebe, svých zkušeností z oboru a je postaven na tom, co nejen já dobře znám a s čím jsem se každý den musel potýkat. A co mělo nemalý úděl na tom, proč už IČO aktivně nevyužívám..

     

    Takze chces spravit dalsi fiverr :HAhaa:

  5. On 17. 4. 2023 at 7:49, Ewwe said:

    Tak jako konteinery v pipelines nejsou k tomu aby ti tam bezela aplikace. Muzes na to napojit dalsi kroky jako ftp upload na hosting treba ale nedava smysl rozebihat v tom server k tomu ci/cd neni

    CD v CI/CD znamena continuous deployment. Je uplne bezna prax vytvorit docker image v pipeline a pushnut ho treba na docker hub a iniciovat update deploymentu nech si pullne novu verziu

  6. před 4hodinami, XpresS said:

    Myslím, že ono to fórum bolo už viac menej mŕtve od doby čo sa prestalo hrať SAMP. Dajme si ruku na srdce a povedzme koľký z nás momentálne robia niečo v SAMP? Možno tak 1-3 užívatelia z fóra ktorý sú aktívny.
     

    Malo zmysel kupovať licenciu keď tu chodia max. 10 ľudia? To aký malo zmysel a tiež si to spravil. Nehovorím, že tento nápad je najlepší. Dalo by sa vymyslieť možno niečo iné, ale za tým nikto s ničím iným neprišiel. Bolo by možno aj lepšie spraviť všeobecne nejaký veľký projekt open-source a tí čo by vedeli by prispievali. Myslím tým niečo na štýl "wordpress","pterodactyl",("lacesovú adminku" :kappa: ).
    To by možno prilákalo ľudí aj contributorov. 

    Je tu dokopy 10 ludi a kazdy robi v inych technologiach

  7. před 14hodinami, ffredyk said:

    Část roku 2018 a celý rok 2019 byly ztraceny chybou zálohování - hned poté fórum chcíplo. Uživatelé přestali tvořit relevantní obsah

    Toto by som povedal, ze bol najkritickejsi bod fora. Ono je dost blbe, ked sa snazis tvorit obsah a potom to niekto zmaze :D

  8. Ahoj,

    Potreboval by som vymysliet algoritmus, ktory by vedel na zaklade seedu (ID [long]) generovat cca rovnomerne rozlozene unikatne pozicie v 2D priestore.

    Mam priestor 100x100 v roomke (https://cord.dj/r/0wui9jo4cgr), ked sa pripoji hrac, tak by som ho potreboval spawnut tak, aby rovnomerne vyplnal volny priestor. tj. nespawne sa nahodne hrac na hraca, ale spawne sa do cca najviac volneho priestoru.

     

    Niekto nejake napady?
     

  9. Zalezi co je to za appku. Pokial ti staci desktop verzia pre win only, tak WinUI je asi OK. MAUI je mobile first riesenie.

    Pre vela appiek (napr. Discord, OpenPhone, Postman, Spotify, Teams) sa pouziva Angular/React, ktory bezi v Electrone, Capacitore (mobile) a tvari sa, ze je nativna appka.

    • Děkuji (+1) 1
×
×
  • Create New...