Jump to content

Labi

Uživatel
  • Příspěvků

    15
  • Registrován

  • Aktivní

  • Vítězných dnů

    2

Labi last won the day on 13. Říjen 2021

Labi had the most liked content!

Reputace

5 Jonny Sindacco

About Labi

  • Narozeniny 27. Srpen

Návštěvníci

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Já jsem měl na mysli řešení v kódu, které mužů ovlivnit jako obyčejný programátor. Můj zaměstnavatel mě nenechá jen tak zařídit cloudflare.
  2. Ahoj, pracuju zrovna na e-shopu (hodně předělaná stará Presta), který má občas velký traffic. Většinu této návštěvnosti tvoří připojení ní ze zahraničí (pravděpodobně boti), které nakonec stejně žádný nákup neuskuteční. Moje představa je taková, že když se klient pokusí navštívit stránky, zjistím, jaký je aktuální traffic. Pokud je traffic velký a klient se připojuje ze zahraničí, zobrazím statickou stránku s Captchou. Problém mám spíše s výběrem nejlepšího způsobu, jak zjistit aktuální návštěvnost. Nejsem si jistý, jestli posílání dotazu do databáze pro každé připojení je nejlepší způsob, když je provoz velký. Napadlo mě počítat provoz vytvořením WebSocket serveru, který by počítal pouze aktuální počet spojení. Jen nevím, jak by to zatížilo server a jestli to není horší řešení z hlediska výkonu. Poslední věc, která mě napadla, je počítání provozu za aktuální minutu tak, že bych hodnotu načetl pomocí apcu_fetch() (když klient pošle požadavek) a pomocí apcu_store() uložil +1. Skript na kontrolu provozu by se pak vždy díval na hodnotu uloženou předchozí minutu. Které řešení má nejmenší dopad na zatížení serveru a nenapadá vás ještě něco jiného co by jste mi doporučili?
  3. Jakým způsobem hledáš na google play tu aplikaci? Jestli to hledáš podle jména, tak můžeš mít problém s vyhledáním, u mě to trvalo asi měsíc, než jsem svou hru začal nacházet ve výsledcích vyhledávání. Zkus vyhledávat podle názvu balíčku např.: pname:com.domena.jemnoaplikace Důležité je před název balíčku dát to pname: aby obchod věděl, že hledáš podle názvu balíčku.
  4. Protože asiati poslední dobou boří rekordy, až na to začaly vznikat memy a často jsou to právě oni, kdo mají trpělivost s takovými věcmi.
  5. Labi

    pomoc Názov fontu

    Nejpodobnější, které jsem našel: https://www.1001fonts.com/black-ops-one-font.html https://www.1001fonts.com/densmore-font.html https://www.1001fonts.com/icbm-font.html https://www.1001fonts.com/stencil-gothic-font.html Ještě tento: https://www.fontspace.com/le-pochoir-font-f11930
  6. Tak může přidat aspoň placené poštovné, to by bylo aji fér.
  7. Jo, to zní dobře a ffredyk by na tom nemusel zkrachovat
  8. Bylo by dobré uživatelům posílat přání k narozeninám, třeba by to přimělo některé starší uživatele se vrátit, bylo by to takové pošťouchnutí. Šlo by to spojit i s nějakou akcí ohledně figurky, která teď probíhá. Třeba, že když přidá nějaký příspěvek na fórum, tak dostane i narozeninovou figurku pawno.cz
  9. Med je ve tvořen včelími zvratky
  10. Jeden kůň má asi 15 koní (myšleno koňských sil - horsepower)
  11. Každý desátý Japonec je i ve 40 letech panic
  12. Ahoj, moje novoroční předsevzetí je konec prokrastinace a věnovat se primárně práci, ať mám víc chechtáků... zatím se mi to moc nedaří dodržovat.
  13. S tím úplně nesouhlasím. Už jen to, že Nette nepatří mezi největší frameworky je důvodem, že pro některé hackery není tolik atraktivní. Co se týče různých zneužitelných chyb, tak tím bouhužel trpí každý kus softwaru, i když se o dané chybě ještě neví. Nette se pořád aktivně vyvíjí a chyba byla opravena. K jejímu zneužití začalo docházet až potom, co byla vydána oprava (i pro starší verze, které už nebyly oficiálně podporovány) a vývojáři mely před zveřejněním této chyby čas na aktualizaci (samozřejmě ne všichni věděli, že mají aktualizovat). Každopádně podle mě se k tomu vývojáři Nette postavili naprosto ukázkově.
×
×
  • Create New...